Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

67ο Δημ. Σχολείο Πατρών: «Νίκο Φίλη, άνοιξε τα μάτια σου. Κι άκουσε τις φωνές των γονιών»

67ο Δημ. Σχολείο Πατρών: «Νίκο Φίλη, άνο...

Απόντες οι θεσμικοί παράγοντες της Πάτρας από την εκδήλωση του σχολείου

«Δυστυχώς ο εκπρόσωπος του Δεσπότη Πατρών ήταν ο μόνος επίσημος που παρουσιάστηκε αν και ο Σύλλογος Γονέων έστειλε προσκλήσεις σε θεσμικούς παράγοντες από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, την Περιφερειακή Δ/νση Π. και Δ. Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας, τη Δημαρχία, την Αντιδημαρχία Παιδείας, την Περιφέρεια και Αντιπεριφέρεια του Ν. Αχαΐας και την Ομοσπονδία Γονέων Ν. Αχαΐας». Με τα παραπάνω ενημερώνει την κοινή γνώμη της Πάτρας ο Σύλλογος Γονέων του 67ου Δημ. Σχολείου, που κάποια γνωστά συμφέροντα θέλουν να κλείσουν, αν και φιλοξενεί με πληρότητα τα παιδιά στις πιστοποιημένες προκάτ αίθουσες, που είναι στημένες εδώ και χρόνια στο ιδιόκτητο οικόπεδό του.

Αντί να χτιστεί, όπως εδώ και χρόνια είναι αποδεκτό, ένα σχολείο βιοκλιματικό και σύγχρονο, υστερόβουλοι νόες ωθούν το Υπ. Παιδείας στο κλείσιμό του, για να βγουν εκ των υστέρων και να ουρλιάζουν: «Να ο Φίλης της δεύτερης φοράς Αριστερά, έκλεισε το σχολείο».

Κι εκεί στο υπ. Παιδείας αφιονισμένοι από τις γενικότερες αντικυβερνητικές επιθέσεις, αντί να ανοίξουν τα μάτια τους και να εκδώσουν ΦΕΚ, όπως έκαναν πέρυσι, για την συνέχιση της λειτουργίας του Σχολείου, πέφτουν στην παγίδα της τοπικής νομενκλατούρας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δήθεν εξυπηρετεί το σχέδιο της Κυβέρνησης.

Πληθαίνουν οι φωνές, που επισημαίνουν:
«Νίκο Φίλη, άνοιξε τα μάτια σου. Κι άκουσε τις φωνές των γονιών».
Και ο Σύλλογος του 67ου Δημ. Σχολείου, ζητά:
«Να πάρουν επίσημη θέση όλοι οι θεσμικοί παράγοντες, αιρετοί και μη»
«Να δοθεί σαφής απάντηση για τη λειτουργία του σχολείου το σχολικό έτος 2016-2017 (ΦΕΚ λειτουργίας)»
«Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση του βιοκλιματικού σχολείου,  που έπρεπε ήδη να υπάρχει»! Το ενημερωτικό δελτίο του Συλλόγου του 67ου Δημ. Σχολείου
Στο ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 67ου Δημ. Σχολείου, αναφέρονται αναλυτικά τα παρακάτω:

«Τη Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 και ώρα 19.30΄ πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 67ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, η γιορτή για τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε αγαστή συνεργασία, για άλλη μια φορά οργάνωσαν με τον καλύτερο τρόπο τη γιορτή και προσέφεραν άρτον και θεάματα τόσο στη σχολική κοινότητα όσο και στους κατοίκους της περιοχής (γονείς και μαθητές από όμορα σχολεία, κ.ά) που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Δίκαια θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος το πλήθος των συμμετεχόντων ως λαοθάλασσα για τα δεδομένα της δυναμικότητας της σχ. Μονάδας

Το πρόγραμμα το οποίο επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου περιελάμβανε Θεατρικά δρώμενα από όλες τις τάξεις του σχολείου που σχετίζονταν κυρίως με τα προγράμματα που έκαναν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της σχ, χρονιάς (Περιβαλλοντικά, Αγωγή Υγείας), και Αθλητικούς αγώνες (παιχνίδια). Όλη η γιορτή υποστηρίχτηκε ηχητικά τόσο με πλήρη τεχνικό εξοπλισμό ήχου (μικρόφωνα, ψείρες), όσο και με άρτια τεχνικά εκπαιδευμένο προσωπικό.
Μετά το τέλος των δρώμενων από τους μαθητές μίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μόσχος Δημήτρης ο οποίος εκφώνησε ένα πύρινο λόγο σχετικά με την τύχη του σχολείου.

Ανέφερε στον κόσμο τις προσπάθειες που κάνει ο Σύλλογος (μπαράζ συναντήσεων και συζητήσεων με θεσμικούς παράγοντες) να κρατήσει το σχολείο ανοικτό, τις θετικές υποσχέσεις που εισπράττει χωρίς να είναι από επίσημα χείλη και που κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ως ήξεις-αφίξεις. Τέλος ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τόσο για το βραχυπρόθεσμο όσο και το μακροπρόθεσμο μέλλον του σχολείου, ΖΗΤΑΜΕ, ΘΕΛΟΥΜΕ,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
«Να πάρουν επίσημη θέση όλοι οι θεσμικοί παράγοντες, αιρετοί και μη»

«Να δοθεί σαφής απάντηση για τη λειτουργία του σχολείου το σχολικό έτος 2016-2017 (ΦΕΚ λειτουργίας)»
«Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση του βιοκλιματικού σχολείου,  που έπρεπε ήδη να υπάρχει»
Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε η προσφορά Αναμνηστικών (δώρα και έπαινοι) στους μαθητές της ΣΤ΄τάξης από το Συλλογο Γονέων, καθώς και δώρα με κλήρωση στα παιδιά όλων των τάξεων.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με προσφορά από το Σύλλογο σε όλους παγωτών και Αναψυκτικών. Πολλές μητέρες επιπλέον εθελοντικά και με δικά τους έξοδα  μαγείρεψαν διάφορα φαγητά και έστησαν μπουφέ ο οποίος τιμήθηκε δεόντως από όλους τους παρευρισκόμενους.

Ολοκληρώνοντας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα ήθελε να ευχαριστήσει όλον τον κόσμο που παραβρέθηκε στη γιορτή λήξης του 67ου Δ.Σ Πατρών, ιδιαίτερα όμως τον πατέρα Χρήστο από την Ενορία της Αγίας Τριάδας ο οποίος εκπροσώπησε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών που δεν μπορούσε να έλθει λόγω ανειλειμμένων υποχρεώσεων και που έκατσε καθ’όλη τη διάρκεια της γιορτής και μας τίμησε με την παρουσία του. Δυστυχώς ήταν ο μόνος επίσημος που παρουσιάστηκε αν και ο Σύλλογος Γονέων έστειλε προσκλήσεις σε θεσμικούς παράγοντες από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, την Περιφερειακή Δ/νση Π. και Δ. Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας, τη Δημαρχία, την Αντιδημαρχία Παιδείας, την Περιφέρεια και Αντιπεριφέρεια του Ν. Αχαιας και την Ομοσπονδία Γονέων Ν. Αχαΐας».

 

ΠΗΓΗ: gzmosxos.blogspot.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις