Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών επισκέφθηκαν ο Επιτετραμμένος Υπουργός και ο επιθεωρητής του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών επισκέφθηκα...

Στο Ινστιτούτο συνάντησαν εκπροσώπους της Δημόσιας Εκπαίδευσης, του Πανεπιστημίου, του Δήμου και Μουσείων της πόλης

Την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών στην οδό Φιλοποίμενος, έλαβε χώρα επίσημη επίσκεψη από τον Επιτετραμμένο Υπουργό και Γενικό Επιθεωρητή του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, κ. Xavier Driencourt, καθώς επίσης και από τον επιθεωρητή του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, κ. Eric Lamouroux.

Οι κύριοι X. Driencourt και E. Lamouroux ξεναγήθηκαν στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών, Μορφωτικού Τμήματος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, από την Διευθύντρια του Ινστιτούτου, Γεωργία Πετροπούλου – Conan.

Κατόπιν, συναντήθηκαν στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου, με εκπροσώπους της Δημόσιας Εκπαίδευσης, του Πανεπιστημίου, του Δήμου Πατρέων αλλά και Μουσείων της πόλης.

Παράλληλα υπήρξε η συνάντησή τους με την υπεύθυνη του Μουσείου Τύπου Κατερίνα Βουλδή, η οποία τους προσέφερε αναμνηστικά λευκώματα του Μουσείου για να θυμούνται την επίσκεψη τους στην Πάτρα.

Επίσης η υπεύθυνη του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, στην πανεπιστημιούπολη, στο Ρίο, Πένυ Γκούτη, έλαβε τα εύσημα για την συνεργασία της με το Γαλλικό Ινστιτούτο και την προσφορά της στον γαλλικό πολιτισμό.

Έπειτα από την επαφή που είχαν με τους καθηγητές του Ινστιτούτου, με γονείς και με την υπεύθυνη πολιτιστικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανδριάννα Κουφού και τις απόψεις που αντάλλαξαν σχετικά με την Γαλλική παρουσία και κουλτούρα στην πόλη της Πάτρας, οι κύριοι X. Driencourt και E. Lamouroux αναχώρησαν κατενθουσιασμένοι από την δράση και τις προοπτικές του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών καθώς επίσης και από την θερμή φιλοξενία που τους επιφύλαξε, η διευθύντρια, κυρία Γεωργία Πετροπούλου – Conan, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Ένας Πατρινός δημιουργός κόμικ που έχει εντυπωσιάσει τους Γάλλους, παρουσιάζει το νέο του εικονογραφημένο βιβλίο

Επίσκεψη του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών στη Γαλλική Πρεσβεία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις