Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ένας Πατρινός δημιουργός κόμικ που έχει εντυπωσιάσει τους Γάλλους, παρουσιάζει το νέο του εικονογραφημένο βιβλίο

Ένας Πατρινός δημιουργός κόμικ που έχει ...

Τίτλος του "Θεοί σε κρίση" - Το βιβλίο μάλιστα πρωτοκυκλοφόρησε στην Γαλλία

Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, στις 12 το μεσημέρι, το Γαλλικό Ινστιτούτο της Πάτρας (οδός Φιλοποίμενος 54) προσκαλεί το κοινό στο χώρο του για να συναντήσει τον σπουδαίο δημιουργό «κόμικς» Meliss, o οποίος θα παρουσιάσει το καινούριο του εικονογραφημένο βιβλίο (κόμικ άλμπουμ) με τίτλο «Nom de Zeus: La crise grecque vue de l’ Olympe».

Το συγκεκριμένο βιβλίο του Πατρινού δημιουργού έχει κυκλοφορήσει και παρουσιαστεί με επιτυχία στην Γαλλία. Το βιβλίο όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών, θα υπάρχει και στα ελληνικά υπό τον τίτλο «Θεοί σε κρίση».

Σύμφωνα με το στόρι του πρωτότυπου αυτού εικονογραφημένου, «κόμικς» βιβλίου, οι θεοί του Ολύμπου έχουν με τις καταχρήσεις τους αδειάσει το (δημόσιο) ταμείο.

Όλοι έχουν συνεισφέρει σ’ αυτό: ο Δίας με τις σειρήνες, η Δήμητρα με τις βιολογικές καλλιέργειες, η Αφροδίτη για να γίνει πιο όμορφη, και πάει λέγοντας. Έρχεται λοιπόν ο Διεθνής Νομισματικός  Θρόνος (ΔΝΘ) για να τους βοηθήσει να βγουν από το οικονομικό αδιέξοδο.

Αντίτυπα του κόμικ στα Γαλλικά (εκδόσεις Μ’edite) και στα ελληνικά (εκδόσεις webcomics) θα είναι διαθέσιμα στο Γαλλικό Ινστιτούτο, την ημέρα της παρουσίασης, υπογεγραμμένα από  τον ίδιο τον κομίστα – δημιουργό Γιώργο Μελισσαρόπουλο, ο οποίος όπως προείπαμε, είναι Πατρινός στην καταγωγή και ζει και δραστηριοποιείται στην Πάτρα, έχοντας παράλληλα ανοίξει τα φτερά του και για το εξωτερικό και δη την Γαλλία όπου και εκτιμήθηκε το ταλέντο του στον χώρο του κόμικ. Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο βιβλίο του που θυμίζει στοιχεία από Αστερίξ και Οβελίξ, πρωτοτυπώθηκε και πρωτοεκδόθηκε στην Γαλλία και ακολούθησε η Ελλάδα.

Στην εκδήλωση θα πει δυο λόγια για το έργο του Meliss, η δραστήρια διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών, καθηγήτρια Γεωργία Πετροπούλου – Conan.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture