Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης - Να αρκεστεί στη διοίκηση και να αφήσει τον συνδικαλισμό στους εργαζόμενους

Η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας προς τον Περιφερειακό Δ...

Η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας διατηρεί όπως αναφέρει, την αυτοτέλειά της από κομματικούς, κρατικούς κ κυβερνητικούς μηχανισμούς

Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας με αφορμή την παρέμβαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης  Δ. Ελλάδας, Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου, στις αποφάσεις και στις δράσεις του σωματείου, οι οποίες αφορούσαν στη σύσκεψη που είχε διοργανώσει με εκπαιδευτικούς φορείς και την Αχαιή αναπληρώτρια Υπουργό παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, καλεί με ανακοίνωση του, τον Περιφερειακό Διευθυντή:

1)            Να αρκεστεί στα Διοικητικά του καθήκοντα και να αφήσει τον συνδικαλισμό στους εργαζόμενους, στους δασκάλους, στους καθηγητές και τους γονείς.

2)            Να αναλάβει τις ευθύνες του για τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις των μέτρων που καλείται από την Κυβέρνηση να υλοποιήσει.

3)            Να διαβάζει με προσοχή τις ανακοινώσεις των Συλλόγων, Σωματείων, Ομοσπονδιών εκπαιδευτικών και γονέων για να έχει πραγματική εικόνα των λόγων που δεν έγινε η σύσκεψη-φιέστα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

4)            Η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας είναι σωματείο με υψηλό δημοκρατικό αίσθημα ευθύνης, μπροστάρης του εργατικού δημοκρατικού κινήματος στην πόλη της Πάτρας και σέβεται  πάντα τις επιλογές όλων των συλλόγων και των σωματείων.

5)            Η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας και σε πείσμα του Περιφερειακού Διευθυντή θα συνεχίσει να παίζει καθοριστικό ρόλο στον συντονισμό των σωματείων και του Εργατικού κινήματος στην πόλη και την Δυτική Ελλάδα, με διάλογο και σεβασμό προς όλους τους συλλόγους και σωματεία.

6)            Η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας διατηρεί την αυτοτέλειά της από κομματικούς, κρατικούς και κυβερνητικούς μηχανισμούς. Δεν εμπλέκεται σε κανενός είδους συνδιοίκηση και συνδιαχείριση με κανέναν υπηρεσιακό παράγοντα του Υπουργείου και της Κυβέρνησης.

7)            Η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας ασχολείται αποκλειστικά με τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των εκπαιδευτικών και την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου. Αφήνει δε τη διοίκηση στους διοικούντες και στα στελέχη της Κυβέρνησης.

8)            Η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας διατηρεί το δικαίωμα να προσέρχεται οικειοθελώς σε διάλογο εκτιμώντας την ανάγκη, το χρόνο και τη συγκυρία. Επίσης διατηρεί το δικαίωμα της άρνησης του διαλόγου όταν αυτός είναι προσχεδιασμένος, προσχηματικός και εναντιώνεται στα συμφέροντα των εκπαιδευτικών.

9)            Θυμίζουμε στον Περιφερειακό Διευθυντή ότι η Παιδεία και η Δημοκρατία δεν είναι αυτονόητες έννοιες αλλά κατακτιούνται καθημερινά όπως και η εμπιστοσύνη.

10)          Εν κατακλείδι, οι Δάσκαλοι, οι Εκπαιδευτικοί και γενικότερα οι εργαζόμενοι έχουμε  αντίληψη, κρίνουμε τη στάση και τη δημοκρατική συμπεριφορά που επιδεικνύει η κάθε πλευρά με τα έργα και τις προθέσεις της και έτσι πορευόμαστε.

*Πρόεδρος του Δ. Σ. της Α’ ΕΛΜΕ είναι ο Χρήστος Σιάχος και γραμματέας ο Σπύρος Ψαρράς.

Διαβάστε επίσης:

Η Θεατρική Ομάδα της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας παρουσιάζει το έργο του Δ. Κεχαΐδη «Το Πανηγύρι»- ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Υπέρ του 67ου Δημοτικού Σχολείου ο μητροπολίτης Χρυσόστομος

Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας: "Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στην επικοινωνιακή φιέστα της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας" - Κανονικά η στάση εργασίας τους

Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας: "Απέτυχε παταγωδώς η φιέστα που είχε ετοιμάσει η Σία Αναγνωστοπούλου στην Πάτρα"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις