Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«O άλλος άνθρωπος» μαγειρεύει σήμερα στην Πάτρα για όλους- Τα πρόγραμμα της κοινωνικής κουζίνας που απέκτησε η πόλη

«O άλλος άνθρωπος» μαγειρεύει σήμερα στη...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Η έναρξη έγινε το προηγούμενο Σάββατο

Μια νέα κοινωνική κουζίνα απέκτησε η Πάτρα και κάθε Σάββατο θα στήνεται μια μεγάλη κατσαρόλα σε πλατείες και άλλα σημεία της πόλης και μετά ένα "τραπέζι", όπου θα τρΏνε όλοι μαζί, έλληνες κι αλλοδαποί, άνθρωποι που έχουν περισσότερη ή λιγότερη ανάγκη το φαγητό που θα προσφέρεται.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο άνθρωπος που έκανε καριέρα στο marketing και τώρα μαγειρεύει ζωντανά στο δρόμο, έφτιαξε μαζί με εθελοντές μία ακόμα κοινωνική κουζίνα, υπό την ονομασία ο άλλος άνθρωπος και στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Ποιός είναι ο μάγειρας των δρόμων Κ. Πολυχρονόπουλος - Thebest.gr

Το περασμένο Σάββατο μαγείρεψαν στην πλατεία Όλγας και το ραντεβού ανανεώθηκε για το  Σάββατο 18 Ιουνίου, στις 5 το απόγευμα. Ξανά στο ίδιο μέρος.

Στις 25 Ιουνίου το μαγείρεμα και η προσφορά του φαγητού θα γίνει στην πλατεία της Αγίας Σοφίας την ίδια ώρα.

Ο Άλλος Άνθρωπος" γεμίζει την κατσαρόλα και στρώνει τραπέζι και στην Πάτρα, από τις 12 Ιουνίου-Πώς και για ποιούς θα λειτουργεί η κοινωνική κουζίνα-ΦΩΤΟ

Όπως έχει ξαναγράψει το thebest.gr και έχει εξηγήσει πολλές φορές ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος η κοινωνική κουζίνα δεν είναι ελεημοσύνη, ούτε ΜΚΟ, ούτε συσσίτιο. «Το φαγητό είναι επικοινωνία, γι αυτό τρώμε όλοι μαζί» λέει στο thebest.gr ο Κ. Πολυχρονόπουλος.

Όπως περιγράφεται και στο blog της κοινωνικής κουζίνας» «αποφασίσαμε να μαγειρεύουμε ζωντανά το φαγητό στον κόσμο, τρώγοντας όλοι μαζί, για να έρθουμε όλοι πιο κοντά και για να σπάσουμε την ντροπή που πιθανότατα ένιωθε κάποιος όταν του μοιράζαμε μαγειρεμένο φαγητό. Επίσης στόχος της κοινωνικής κουζίνας είναι να καταφέρει μεσα από τη δράση της, να δίνει σε άνεργους που ασχολούνται καθημερινά με την δράση της κουζίνας, οτι χρήματα περισσεύουν από το ταμείο,(30-40 ευρώ τον μήνα)καθώς και από τα διάφορα δρώμενα που θα γίνονται για την ενίσχυση της κουζίνας να βγαίνει κάτι και για τους εθελοντές».

Το περασμένο Σάββατο στην πλατεία Όλγας, όπως αναφέρει ο κ. Πολυχρονόπουλος, μαγείρεψαν κοτόπουλο με κριθαράκι. Μοιράστηκαν συνολικά  περίπου 140 μερίδες φαγητό εκ των οποίων οι 90 ήταν άνθρωποι που το χρειάζονταν απόλυτα. Ανάμεσα στους οποίους αλλοδαποί κι Έλληνες .Από αυτούς το μεγαλύτερο ποσοστό, γύρω στο 70% ήταν Ελληνες.

Όταν το φαγητό ετοιμάστηκε , έφαγαν όλοι μαζί, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, εθελοντές κ.α. Οι εθελοντές αυτή τη στιγμή για την Πάτρα είναι περίπου 8 και αναμένεται να προστεθούν κι άλλοι.

Για το γεύμα του Σαββάτου θα χρειαστούν τρία κοτόπουλα, κρεμμύδια, πελτές, κριθαράκι ή ρύζι, λάδι, και 5 κιλά ψωμί.

Το blog της κοινωνικής κουζίνας εδώ

 

"Ο Άλλος Άνθρωπος" έρχεται σήμερα στην Πάτρα και ... - Thebest.gr

"Ο Άλλος Άνθρωπος" ήρθε στην Πάτρα για να προσφέρει ... - Thebest.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις