Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Ο Άλλος Άνθρωπος" γεμίζει την κατσαρόλα και στρώνει τραπέζι και στην Πάτρα, από τις 12 Ιουνίου-Πώς και για ποιούς θα λειτουργεί η κοινωνική κουζίνα-ΦΩΤΟ

"Ο Άλλος Άνθρωπος" γεμίζει την...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Την Κυριακή 15 Μαΐου μαγείρεψαν ζωντανά στην πλατεία Όλγας

Είναι μια πόλη που και αυτή "χτυπήθηκε" από την ανεργία και την πολύπλευρη και παρατεταμένη ύφεση. Στην Πάτρα υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι και οικογένειες που προσπαθούν να βρουν τρόπο να επιβιώσουν, ακόμα και να εξασφαλίσουν το φαγητό της ημέρας.

Πέρα από τις υπάρχουσες δομές (Τράπεζα Τροφίμων, Δομή Συσσιτίων, Ενίσχυση αδυνάτων από Ενορίες , Μητρόπολη) κλπ,  τον Ιούνιο θα αποκτήσει ακόμα μία, η οποία θα λειτουργεί διαφορετικά.

Η κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" που ήδη έχει δημιουργηθεί σε πολλά μέρη της Αττικής, σε νησιά και άλλες πόλεις, δώδεκα συνολικά, θα στήνει τραπέζι, κυριολεκτικά και στην Πάτρα, από τις 12 Ιουνίου.

Η κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν 5 χρόνια, όταν ο εμπνευστής της Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έμεινε άνεργος, μετά από 25 χρόνια εργασίας στον τομέα του marketing.

Σίγουρα θα θυμούνται πολλοί την αίσθηση που προκάλεσε ο άνδρας με το καπελάκι και το μούσι που έστησε "μαγειρείο", το 2011 πρώτη φορά, στο δρόμο. Σε λαϊκές , πλατείες κλπ.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος βρέθηκε την Κυριακή στην Πάτρα για την εκδήλωση των Πυλώνων Αλληλεγγύης και μαγείρεψε το μεσημέρι στην πλατεία Ολγας.

Όπως είπε στο thebest.gr μαγειρεύτηκαν επί τόπου και δόθηκαν 60 μερίδες φαγητού και ανακοίνωσε ότι η δωδέκατη κουζίνα του "ΛΑλλου Ανθρώπου" είναι αυτή της Πάτρας  και ξεκινά στις 12 Ιουνίου.

Ό ίδιος έχει εξηγήσει ότι το φαγητό μαγειρεύεται ζωντανά και δίνεται σε όλους ανεξαιρέτως, είτε είναι Έλληνας, είτε είναι πρόσφυγας, είτε άνεργος, είτε άστεγος, χωρίς κανέναν διαχωρισμό. Η παρασκευή του γίνεται επί τόπου από τον ίδιο και τους εθελοντές, καθώς στόχος του ήταν και είναι να στρώνεται ένα τραπέζι, όπου οι άνθρωποι στο πλαίσιο ουσιαστικής αλληλεγγύης και σεβασμού και όχι λύπησης και κακώς εννοούμενης φιλανθρωπίας, θα τρώνε όλοι μαζί.

Στο πρώτο τραπέζι «τελικά φάγαμε όλοι μαζί  δέκα άνθρωποι που δεν είχαμε στην ουσία ανάγκη το φαγητό κι άλλοι πενήντα που έψαχναν φαΐ στα σκουπίδια. Την ώρα που τρώγαμε όλοι μαζί δεν καταλάβαινες ποιος είναι ο άστεγος, ο άνεργος, ο επιχειρηματίας. Έτσι ξεκίνησε η κοινωνική κουζίνα», λέει.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

 

Ο Κ. Πολυχρονόπουλος (αριστερά) στην πλατεία Όλγας

Ο Κ. Πολυχρονόπουλος (αριστερά) στην πλατεία Όλγας

Ο Κ. Πολυχρονόπουλος (αριστερά) στην πλατεία Όλγας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις