Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στις 15 Ιουνίου για συναυλία στην Πάτρα ο Θάνος Μικρούτσικος: "H ώρα που θα εγκαταλείψω τη σκηνή θα είναι και το τέλος μου"

Στις 15 Ιουνίου για συναυλία στην Πάτρα ...

Θα περιοδεύσει το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα με τον ερμηνευτή και τραγουδοποιό Μίλτο Πασχαλίδη

Από το Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη στην Αθήνα θα ξεκινήσει την καλοκαιρινή του μουσική περιοδεία ο Πατρινής καταγωγής συνθέτης και τραγουδοποιός Θάνος Μικρούτσικος, την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.

Το φετινό καλοκαίρι, ο αγαπητός καλλιτέχνης θα πραγματοποιήσει περιοδεία έχοντας στο πλευρό του, τον Καλαματιανό ερμηνευτή Μίλτο Πασχαλίδη, κι όπως ανέφερε ο Θάνος Μικρούτσικος σε συνέντευξη του στο athinorama.gr (απ’ όπου και η φωτ.), «αισιοδοξούμε ότι, παρόλη την κατάσταση, θα κάνουμε 30-35 συναυλίες. Εξωστρεφείς μεν συναυλίες, αλλά με ένα ρεπερτόριο πάρα πολύ προσεγμένο – με επιλογή από το δικό μου και του Μίλτου».

Για την συνεργασία του με τον Μίλτο Πασχαλίδη, ο Θάνος Μικρούτσικος ανέφερε τα εξής: «Για τον Μίλτο, οφείλω να πω ότι δεν τον γνώριζα από την αρχή που βγήκε, άρχισα να τον μαθαίνω στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Εκεί άρχισα να αντιλαμβάνομαι ένα μεγάλο πλεονέκτημα: ότι κάποιοι λειτούργησαν δημιουργικά στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής – και όλα τα πολύ ωραία πράγματα κλείνουν το μάτι τους στην Ανατολή δεξιά και στη Δύση αριστερά.

Μαζί με ένα γκρουπ καλών μουσικών που έχουμε θα ξεκινήσουμε να παρουσιάζουμε μια σειρά τραγουδιών – δικών μου και δικών του – με έναν τρόπο, δεν θα τον έλεγα απρόβλεπτο, αλλά με τις προσωπικότητες των μουσικών παρούσες. Τώρα, είναι ο τρόπος που θα παιχτούν τα κομμάτια και η επιλογή τραγουδιών να είναι «κοινού αισθήματος». Αυτά τα τραγούδια είναι που ο ίδιος ο κόσμος έχει επιλέξει και τα μεταφέρει από γενιά σε γενιά και θα ακουστούν σε μια εξωστρεφή συναυλία όπου θέλω ένα κομμάτι της παράστασης να κάνει focus στην ερμηνευτική διαδικασία των τραγουδιών και ένα άλλο στο πως ενώνεται η φωνή μας με τον κόσμο αφού, εξάλλου, η εποχή μας είναι εποχή που απαιτεί εμψύχωση, όχι μόνο από πάνω προς τα κάτω αλλά αμφίδρομη.

Ξεκινάμε 3 Ιουνίου από το Θέατρο Πέτρας, 10 είμαστε στους Λαζαριστές στη Θεσσαλονίκη, 15 στο Θέατρο Πολιτεία στην Πάτρα, και 30 στο Αλκαζάρ στη Λάρισα (σε ότι αφορά τις μεγάλες πόλεις)».

Αναφερόμενος στο περιβάλλον της κρίσης, ο κ. Μικρούτσικος τόνισε στο athinorama.gr, πως «υπάρχει μια πραγματική ανάγκη στην επαγγελματική μας διάσταση. Η κρίση δημιούργησε τεράστια προβλήματα σε όλους μας. Ακόμα και κάποιοι άνθρωποι που ζούσαμε με άνεση, αυτή τη στιγμή με βάση και υποχρεώσεις προς τρίτους είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε – παρότι στο επάγγελμα των μουσικών υπάρχει πια μια ανεργία της τάξης του 70%. Ακόμα και μόνο αυτός ο λόγος να υπήρχε, θα ήταν θεμιτός.

Όμως εγώ κρύβομαι πίσω από αυτό τον λόγο. Νομίζω πως η ώρα που θα εγκαταλείψω τη σκηνή θα είναι και το τέλος μου. Θέλω να πιστεύω ότι εγώ και οι πολύ κοντινοί μου άνθρωποι θα με προφυλάξουν από τη γραφικότητα να σέρνομαι πάνω στη σκηνή! Θέλω την τελευταία φορά που θα παίξω να είμαι αυτό που ξέρει ο κόσμος και να είμαι όρθιος. Όμως θέλω πάντα να φθάνω στα όριά μου γιατί εκεί ανανεώνομαι.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία νιώθω ότι παραμένω νέος – παρόλο που έχω κλείσει τα 68! Γίνομαι όμως λίγο πιο επιλεκτικός ως προς αυτό: αντί να κάνω 150 παραστάσεις, όπως έκανα πέρσι τον χειμώνα, θα μπορούσα να αποφύγω την κόπωση και να κάνω λιγότερες. Από τη στιγμή που ανεβαίνω στη σκηνή όμως μεταμορφώνομαι».

Πηγή - athinorama.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture