Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ζούμε ημέρες καλοκαιριού 2015-Ξυπνάνε οι μνήμες των capital controls

Ζούμε ημέρες καλοκαιριού 2015-Ξυπνάνε οι...

Μακάρι να μην ξαναζήσουμε τον εφιάλτη

Πάλι τα ίδια, όπως και το καλοκαίρι του 2015. Κι ας μην είναι επικεφαλής της διαπραγμάτευσης ο  «τρελάρας»  Βαρουφάκης, αλλά ο «λογικός» Τσακαλώτος.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κυβέρνηση μαζεύει όσα αποθεματικά υπάρχουν, αφήνοντας χωρίς ευρώ από νοσοκομεία έως Συλλόγους (την Μ. Τρίτη το πρωί πήρε τα χρήματα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού), προφανώς για να καλύψει ανάγκες του Κράτους. Η κίνηση αυτή εκπέμπει το μήνυμα ότι δεν είναι σίγουρο πως θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές έως την Μ. Πέμπτη. Κι αν δεν υπάρξει μέχρι μεθαύριο, τότε, λόγω Πάσχα, μπαίνουμε στον Μάιο, χωρίς συμφωνία. Θυμόσαστε τι είχε πει ο Τσακαλώτος προ διμήνου στη Βουλή; «Αν φτάσουμε Μάιο και δεν υπάρχει συμφωνία, καήκαμε», είχε πει.

Όπερ σημαίνει, ότι  μας χωρίζουν λίγα εικοσιτετράωρα από το …ολοκαύτωμα.

Βέβαια, όποιος αυτή τη στιγμή εύχεται να συμβεί το χειρότερο σενάριο για να αποτύχει η κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον, ανόητος. Γιατί αν δεν αποφύγουμε το «ολοκαύτωμα», θα οδηγηθούμε σε εικόνες που ζήσαμε το καλοκαίρι του 2015, όπου έκλεισαν οι Τράπεζες και σταμάτησε κάθε δραστηριότητα στην πραγματική οικονομία .

Είναι προφανές ότι κάτι δεν υπολόγισε καλά, και αυτή τη φορά η κυβέρνηση. Κι αν πέρυσι είχε τη δικαιολογία της απειρίας, φέτος δεν την έχει. Η περσινή περιπέτεια έπρεπε να της έχει γίνει μάθημα και να έχει αποφύγει να διεκδικεί τη διάσωση της χώρας στις καθυστερήσεις.

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι ο Ελληνικός λαός βρίσκεται στο σκοτάδι. Ουδείς κυβερνητικός παράγοντας βγήκε να μας πει υπεύθυνα, πόσο κοντά βρισκόμαστε στην επίτευξη μιας συμφωνίας. Κι αν βρισκόμαστε κοντά, προς τι η δέσμευση των αποθεματικών Φορέων και Συλλόγων; Αν δεν βρισκόμαστε κοντά, ποιο είναι το σχέδιο στο ενδεχόμενο σύγκρουσης με τους δανειστές;

Και ελπίζουμε  αυτή τη φορά να υπάρχει σοβαρό σχέδιο και όχι σαν αυτό που είχαν πέρυσι και σύμφωνα με το οποίο «θα απειλούσαν της Ευρωπαϊκή Τράπεζα με κούρεμα των Ελληνικών ομολόγων ύψους 20 δις. που κατείχε» (αυτό είχε αποκαλύψει ο Βαρουφάκης και ουδέποτε διαψεύστηκε. Πιο παιδαριώδες σχέδιο δεν μπορεί να φανταστεί λογικός νους. Θα ίδρωνε το αυτί του Ντράγκι για 20 δις. όταν έριξε καμιά 200ρια δις στην αγορά για να απορροφήσει τους κραδασμούς από τα Ελληνικά capital controls).

Εκτός κι αν όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αποτελούν μια επικοινωνιακού χαρακτήρα δραματοποίηση της κατάστασης, προκειμένου να γίνουν πιο εύπεπτα τα δύσκολα μέτρα που έρχονται. Αν κάτι τέτοιο ισχύει, είναι φανερό ότι έρχονται μέτρα που ούτε καν έχουμε φανταστεί.

Μακάρι η κυβέρνηση όντως να διαπραγματεύεται σκληρά και να φέρει μια συμφωνία που δεν θα είναι καταστροφική. Όμως το ό,τι σε μας ξυπνούν μέρες 2015, δεν είναι απολύτως λογικό; Και μακάρι αυτό τον εφιάλτη να μην τον ξαναζήσουμε…

"Χέρι" στα ταμειακά διαθέσιμα επειδή δεν έχει κλείσει ακόμα η συμφωνία - Συγκεντρώνονται στην Τράπεζα της Ελλάδος

Focus: Το σύνηθες χάος στην Ελλάδα - Ψάχνουν απεγνωσμένα χρήματα -Οι απεργίες έχουν παραλύσει τη χώρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις