Στις εκλογές, στις 22 Απριλίου
Η ΔΑΣ καλεί σε στήριξη του ψηφοδελτίου της στις προσεχείς εκλογές των δημοτικών υπαλλήλων της Πάτρας, την Παρασκευή 22 Απριλίου και από τις 08.00 εως τις 17.00, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.
ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Η ΔΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:
Στις μεθοδεύσεις του κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού που βάζει απέναντί του, τους εργαζόμενους, τους «πετάει» από το μητρώο των εκλογών, να απαντήσουμε με την ψήφο μας, μόνιμοι και συμβασιούχοι, να τους βάλουμε στο περιθώριο. Θέλουν να μείνουν γαντζωμένοι στη διοίκηση και να συνεχίσουν τη στήριξη στην κυβερνητική πολιτική, ενάντια στους εργαζόμενους. Τρέμουν και χάνουν την ψυχραιμία τους, τώρα που οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει ποια πολιτική στηρίζουν.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Οργανώνουμε τον αγώνα κάθε στιγμή με κάθε μέσο, ώστε το αντιδραστικό σχέδιο της κυβέρνησης να μην φτάσει στη βουλή, να μην ψηφιστεί, με 48ωρη Απεργία.
-
ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΣΤΕΝΤΟΡΕΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.
-
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ , ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΤΑ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΑΝ.
-
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, δωρεάν υγεία. Θα αντιπαλέψουμε με κάθε τρόπο την συνταξιοδότηση στα 67 που μας στέλνει αντί στη σύνταξη , στο μνήμα.
-
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ , που θεσμοθετεί την διαχρονική φτώχια και διαιρεί με απαράδεκτους όρους τους συνάδελφους.
-
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
-
ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
-
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.
-
ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ , ΚΑΜΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ , κοινωνικών υπηρεσιών, οργανισμών, στο κεφάλαιο.
-
ΕΞΩ ΟΙ Μ.Κ.Ο ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΑΙ ΣΔΙΤ.
-
ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.
-
ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ.
-
ΠΛΗΡΗ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.
-
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ.
ΩΣ Δ.Α.Σ-ΟΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΙ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
Ξέρουμε ότι σε αυτό το δρόμο δεν θα είμαστε μόνοι μας . Δύναμη μας η ενότητα των εργαζομένων στο Δήμο , σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα , μονίμων και συμβασιούχων η συμμαχία και ο κοινός αγώνας με τα αλλά λαϊκά στρώματα. Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να τους χαλάσουν τα σχέδια, να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Θέλουμε σωματεία ταξικά, αγωνιστικά, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.
Καταγγέλλουμε με την ψήφο μας, τον παλιό και νέο κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό. Απαιτούμε να ψηφίσουν όλοι οι συνάδελφοι.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr








