Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επίτιμος Διδάκτωρ της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών αναγορεύτηκε ο επιφανής φυσικός John Ellis -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Επίτιμος Διδάκτωρ της Σχολής Θετικών Επι...

Επίσης ο καθηγητής της ψυχιατρικής Νίκανδρος Μπούρας, θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου

Ένας από τους πλέον επιφανείς θεωρητικούς φυσικούς της εποχής μας, ο Άγγλος Καθηγητής John Ellis, αναγορεύτηκε την Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016, το πρωί στην κατάμεστη αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών, Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου, μετά από πρόταση του Τμήματος Φυσικής.

Η έρευνα του Καθηγητή J. Ellis, που από το 1973 έως το 2011 εργάστηκε στον Τομέα Θεωρητικής Φυσικής του CERN, στον οποίο διετέλεσε διευθυντής για 6 χρόνια, επικεντρώνεται σε μια ιδιαίτερα ευρεία θεματολογία, με έμφαση στη φαινομενολογία της φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων και τη σύνδεσή της με την αστροσωματιδιακή φυσική.

Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου παρουσίασε η καθηγήτρια του Τμήματος Φυσικής Σμαράγδα Λώλα ενώ ο τιμώμενος, Καθηγητής J. Ellis, παρέθεσε ομιλία με θέμα: «Particle physics in the LHC era».

Τον κ. Ellis προσφώνησε η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου ενώ απηύθυναν χαιρετισμό ο Κοσμήτωρ της Σχολής Θετικών Επιστημών Καθηγητής Κωνσταντίνος Β. Κουτσικόπουλος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής Καθηγητή Ανδρέας Φ. Τερζής, ο οποίος διατελεί και πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση.

*Στο μεταξύ ο Πατρινός στην καταγωγή καθηγητής της Ψυχιατρικής Νίκανδρος Μπούρας, θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών, μετά από πρόταση του Τμήματος Ιατρικής, την Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 και ώρα 12 το μσημέρι στην Αίθουσα Τελετών. Ο Νίκανδρος Μπούρας, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, είναι ομότιμος καθηγητής της Ψυχιατρικής στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας και Νευροεπιστημών του King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Υπήρξε από τους πρωτεργάτες της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στη Βρετανία και των προγραμμάτων αποασυλοποίησης και ανάπτυξης κοινωνικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας στη κοινότητα. Το κλινικό, ερευνητικό, διδακτικό και ακαδημαϊκό του έργο, κυρίως στον τομέα της κοινωνικής ψυχιατρικής και στην τεκμηρίωση της αποτελεσματικότητας μοντέλων παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας, είναι ευρύτατο. Έχει δημοσιεύσει πολλά επιστημονικά άρθρα και βιβλία, αρκετά από τα οποία μεταφράστηκαν σε διάφορες γλώσσες.

Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου θα παρουσιάσει ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Φ. Γουρζής, και θα ακολουθήσει η αναγόρευση του τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας και η περιένδυσή του από την Πρύτανι.

Η εκδήλωση της επιτιμοποίησης θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του τιμώμενου, με θέμα: «Ψυχική Υγεία τον 21ο αιώνα».

Ο κ. Νίκανδρος Μπούρας.

Ο κ. Νίκανδρος Μπούρας.

Ο κ. Νίκανδρος Μπούρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις