Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Πρωτιές για σχολεία της πόλης στον ευφάνταστο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής ρομποτικής "Ταξίδι στην Αρχαιότητα"-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα:Πρωτιές για σχολεία της πόλης στον...

Πρώτη και δεύτερη θέση για το 11ο και το 15ο Γυμνάσιο Πατρών

Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Γυμνασίων με θέμα “Ταξίδι στην Αρχαιότητα" πραγματοποιήθηκε στα εκπαιδευτήρια Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, στις 2 Απριλίου 2016.

Δύο ομάδες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις με το ταλέντο, τη φαντασία και τις επιστημονικές τους δεξιότητες, ολοκληρώνοντας με τις ρομποτικές κατασκευές τους τις δοκιμασίες  στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

81 ομάδες συμμετείχαν στη γιορτή της ρομποτικής και πιο συγκεκριμένα 16 στην κατηγορία OPEN και 65 στο διαγωνιστικό δίαθλο με 250 μαθητές από το Πανελλήνιο.

Η ομάδα Robotica 04 με τους μαθητές Μάλλιαρη Αναστάση και Παπασπυρόπουλο Χρήστο απο το 11ο και 15ο Γυμνάσια Πάτρας, καθώς και οι μαθήτριες της ομάδας Le Velo Καμπούρη Ευδοκία, Κολλιοπούλου Όλγα και Μπουρλέσσα Ελευθερία από το 20ο Γυμνάσιο Πάτρας κατέλαβαν αντίστοιχα την 1η και 2η θέση με διαφορά μάλιστα από τις υπόλοιπες ομάδες. Προπονητής και των δύο ομάδων ο κ. Τσιμπούρης Ανδρέας, με 1ο βραβείο laptops για τους μαθητές και 2ο βραβείο tablets για τις μαθήτριες. Πιο συγκεκριμένα με 2300 βαθμούς (με άριστα το 2400) η 1η ομάδα και 1800 η 2η ομάδα, “άφησαν” στην 3η θέση το 14ο Γ/σιο Λάρισας με 1100. Αξιοσημείωτη θέση κατέλαβε η ομάδα Teamwork Mentality του κ. Ανέστη Βοβού με τους μαθητές Γιώργο Γεωργιάδη και Στέλιο Παπαζαχαρίου από το Γ/σιο Κάτω Καστριτσίου και 1000 βαθμούς στην 5η θέση!

Οι ομάδες είχαν δύο αγωνιστικές δοκιμασίες για να αξιολογηθούν. Στην α' δοκιμασία "Η επιστροφή του Οδυσσέα" το ρομπότ  προσομοίωνε την περιπετειώδη επιστροφή του Οδυσσέα από την Τροία στην Ιθάκη. Η διαδρομή πραγματοποιήθηκε σε ένα χάρτη και το ρομπότ έπρεπε να ακολουθήσει πιστά τη διαδρομή που «χάραξε» ο Οδυσσέας. Στη β' δοκιμασία "Ο λαβύρινθος του Μινώταυρου" το ρομπότ στην προσπάθεια του Θησέα να σκοτώσει τον Μινώταυρο και να βγει με ασφάλεια από τον λαβύρινθο.  Η διαδρομή πραγματοποιήθηκε σε ένα λαβύρινθο με τοίχο ύψους 10 εκατοστών και ο Θησέας χρησιμοποιεί το  μίτο της Αριάδνης για να βγει από αυτόν.

Στην OPEN κατηγορία η ομάδα Ελλανοδίκες από το 11ο Γ/σιο Πάτρας και προπονητή τον κ. Γιαννόπουλο Αλέξανδρο με τους μαθητές Μενύχτα Γεωργία, Ρετζή Φώτη και Σταθόπουλο Αλέξη με την κατασκευή τους, το οδόμετρο του Ήρωνα, κατέλαβαν την 8η θέση. Η έτερη ομάδα του κ. Γιαννόπουλου από το ίδιο σχολείο με τους μαθητές Κατσιφάρα Ιωάννη, Αποστολόπουλο Τηλέμαχο και Δρουγούτη Βασίλη κατετάγη στην 15η θέση.

Επίσης, στη διαγωνιστική κατηγορία, η ομάδα Θησέας του κ. Τσάμπρα Λάμπρου από το 1ο Γυμνάσιο Πάτρας με τους μαθητές Σεργιάνη Ανάργυρο, Τσάμπρα Κωνσταντίνο και Μενεγάτο Άγγελο κατετάγησαν στη 18η θέση με 600 βαθμούς. Η έτερη ομάδα του κ. Βοβού, Teamwork Prime με τις μαθήτριες Ανδριάνα Νιφόρα, Σιάχου Ισμήνη και Καρανάσιου Φωτεινή κατέλαβαν την 22η θέση με 500 βαθμούς. Τέλος η ομάδα του κ. Καΐπη Δημήτριου με τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αιγίου, Μιχαήλ Καίπη, Ντούρο Γιώργο και Σάλτο Γεώργιο κατετάγη στην 24η θέση με 500 βαθμούς (λίγο καλύτερο χρόνο). Αμφότερες οι δοκιμασίες έπρεπε να καλυφθούν σε 2 λεπτά.

Η αποστολή με 52 μέλη της Δυτικής Ελλάδας και τη διακριτική υποστήριξη της Υδάτωρ Α.Ε., για περισσότερο από 1 χρόνο στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής ρομποτικής, μετακινήθηκε με πούλμαν στην Αθήνα και όλοι μαζί πανηγυρίσαμε τις επιτυχίες των παιδιών και των προπονητών τους.

Περιχαρής ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ), κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος δήλωσε σχετικά: «Αυτές οι επιτυχίες της Δυτικής Ελλάδας με τις πρωτιές των μαθητών και μαθητριών και τα πλασαρίσματα στην πρώτη εικοσάδα από τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό, μάς γεμίζει με υπερηφάνια και αισιοδοξούμε την επόμενη χρονιά περισσότερα Γυμνάσια να ασχοληθούν με την εκπαιδευτική ρομποτική. Διαφαίνεται ότι η Περιφέρεια δημιουργεί σταδιακά μία παράδοση, καθώς η Δυτική Ελλάδα συμμετέχει και στους τρεις διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής (Δημοτικού, Γυμνασίου και Ολυμπιάδας). Θέλω να συγχαρώ γονείς, εκπαιδευτικούς και κυρίως τα παιδιά για τις διακρίσεις τους. Η ευχή για καλή επιτυχία στα παιδιά των Γυμνασίων της Περιφέρειάς μας, έπιασε τόπο καθώς μάς εκπροσώπησαν επάξια στον 1ο Πανελλήνιο διαγωνισμό, στην Αθήνα. Επίσης, να ευχαριστήσω τον κ. Άρη Λούβρη, συνεργάτη στην όλη προσπάθεια της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην ΠΔΕΔΕ, θέτοντας παράλληλα τον επόμενο στόχο, την Ολυμπιάδα Ρομποτικής με τελικό προορισμό το Νέο Δελχί στην Ινδία!»

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Γυμνασίου διεξάγεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας διάδοσης της νέας εκπαιδευτική μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) στον τρόπο διδασκαλίας και εκπαίδευσης. Μακροπρόθεσμα, η STEM μπορεί να δώσει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε διαδραστικές δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία.

Κατηγορία Regular

Κατηγορία OPEN

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις