Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι οινοποιοί και αμπελουργοί της Αχαΐας καταθέτουν ψήφισμα κατά του ΕΦΚ στο κρασί

Πάτρα: Οι οινοποιοί και αμπελουργοί της ...

Στον Περιφερειάρχη, τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και το Δήμαρχο Πατρέων

Με μια δυναμική συνάντηση βουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματικών και άλλων φορέων πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, στο Επιμελητήριο Αχαΐας, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου η σύσκεψη που είχε καλέσει η Εθνική Διεπαγγελματική Ένωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) σχετικά με τις επιπτώσεις από τη θέσπιση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.

Σήμερα Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία όλα τα ελληνικά οινοποιεία θα παραμείνουν κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας,αντιπροσωπεία οινοποιών και αμπελουργών της Αχαΐας θα καταθέσει σχετικό ψήφισμα, από τις 11.00 π.μ. και μετά, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και το Δήμαρχο Πατρέων.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι βουλευτές Ανδρέας Ριζούλης, Ανδρέας Κατσανιώτης και Θόδωρος Παπαθεοδώρου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Ερυμάνθιου Θάνος Καρπής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος, εκπρόσωποι του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου, των Οικολόγων Παράσινων, του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπώνων Γιάννης Πετράτος, ο πρ. Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας, στελέχη τραπεζικών οργανισμών και επιχειρήσεων, καθώς και δεκάδες οινοποιοί και αμπελουργοί από την Αχαΐα και την Ηλεία.

Οι εισηγήσεις για τις δραματικές επιπτώσεις από την επιβολή του ΕΦΚ στο κρασί έγιναν από το γραμματέα του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου Άγγελο Ρούβαλη, τον πρόεδρο των αγροτικών συνεταιρισμών Πάτρας Δημήτρη Παρασκευόπουλο και τον οινοποιό Γιώργο Παπασταματόπουλο. Κοινός τόπος στις εισηγήσεις τους ήταν ότι ο ΕΦΚ θα οδηγήσει σε συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας του χώρου στην Ελλάδα, θα συμβάλει στην αύξηση φαινομένων φοροδιαφυγής και θα ακυρώσει την πολύ καλή πορεία του κλάδου. Παράλληλα, όπως τονίστηκε και από τις παρεμβάσεις των παρευρισκόμενων που ακολούθησαν δεν πρόκειται να αποφέρει κανένα ουσιαστικό οικονομικό αποτέλεσμα στα έσοδα του κράτους. Για το σκοπό αυτό όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να καταργηθεί άμεσα και ο κλάδος του κρασιού να συνεχίσει τη δυναμική πορεία του χωρίς κρατικές παρεμβάσεις, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.

Δείτε εδώ το ψήφισμα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις