Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Αγνώριστη η Αιγιώτισσα ηθοποιός Καίτη Κωνσταντίνου στο νέο θεατρικό της ρόλο

Αγνώριστη η Αιγιώτισσα ηθοποιός Καίτη Κω...

Υποδύεται τον "Ριχάρδο τον Γ', στο Σαιξπηρικό αριστούργημα - Πρεμιέρα στις 17/2

Το Σαιξπηρικό έργο «Ριχάρδος ο Γ'» ανεβαίνει στη σκηνή του «Σύγχρονου Θεάτρου» στην Αθήνα σε μία ανατρεπτική νέα παρουσίαση σε διασκευή του Σάββα Κυριακίδη, σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά και την Αιγιώτισσα ηθοποιό Καίτη Κωνσταντίνου στον ρόλο!

Όπως γράφει το άρθρο της εφημερίδας Έθνος που υπογράφει η Αντιγόνη Καράλη, ο «Ριχάρδος ο Γ’» είναι γυναίκα ή για την ακρίβεια, τον ιντριγκαδόρο και σκληρό πρίγκιπα της Αγγλίας, που στήνει παγίδες και σπέρνει ζιζάνια, που σκοτώνει ανελέητα άντρες, γυναίκες και παιδιά, εχθρούς και φίλους, όλα για να κατακτήσει τον πολυπόθητο θρόνο, υποδύεται η Καίτη Κωνσταντίνου.

Η πρωταγωνίστρια φορά το κοστούμι του σαιξπηρικού ήρωα, του προδομένου από τη φύση, του σακάτη, του κουτσού και του κακόθωρου, στην παραγωγή που σκηνοθετεί ο Τάκης Τζαμαργιάς και θα παρουσιαστεί από τις 17 Φεβρουαρίου στη σκηνή του «Σύγχρονου Θεάτρου».

Η παράσταση προτίθεται να αναδείξει το ζοφερό τοπίο του έργου μετατρέποντας τον χώρο της σκηνής σε σύγχρονο σφαγείο με την αισθητική steampunk, με στόχο να γεφυρώσει τη σαιξπηρική εποχή, την εποχή της ποιητικής μετάφρασης του Κ. Καρθαίου με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα του σήμερα.

«Το όραμά μου είναι να αναδειχθεί το ανελέητο παιχνίδι της αυτοπραγμάτωσης του εαυτού του Ριχάρδου, καταλύοντας κάθε έννοια δικαίου. Στη διεκδίκηση της εξουσίας άθελά του γίνεται αντιεξουσιαστής, αφού αποκαλύπτει με τον πιο χυδαίο τρόπο τα σκοτεινά της παιχνίδια και γκρεμίζει με τεράστιο υποκριτικό μέγεθος και μεγαλείο, σε ένα μάθημα σύγχρονης ρητορικής με ακλόνητα επιχειρήματα, την πλαστή νομιμότητα των πιο ύπουλων μηχανισμών της εξουσίας», ανέφερε ο Τάκης Τζαμαργιάς.

Ως πλάσμα ακραία μοναχικό, ιδιαίτερα γοητευτικό, απόλυτα εμμονικό στον κύκλο του αίματος, καταργώντας κάθε έννοια συνείδησης, ως φορέας μιας μονοσήμαντης δράσης εγκλημάτων, αξιοποιεί με ευφυή δυναμισμό τα τρωτά των μηχανισμών και των εκπροσώπων της εξουσίας για να τους εγκλωβίσει στην κενότητά τους. Η ικανότητα να πυροδοτεί την εξουσία ανακηρύσσει τον Ριχάρδο της Καίτης Κωνσταντίνου σε έναν ιδιότυπο αντιεξουσιαστή, πρόσθεσε ο σκηνοθέτης εξηγώντας αναφορικά με το εγχείρημα να βάλει μία γυναίκα ηθοποιό να υποδυθεί τον Ριχάρδο, ότι «ο Ριχάρδος είναι πλάσμα άφυλο, ούτε άντρας ούτε γυναίκα, δεν μπορεί να συνυπάρξει σε ανθρώπινο περιβάλλον, αν μπορούσε να πολλαπλασιαστεί θα ήταν αμοιβάδα, είναι από αυτόν γι' αυτόν.

Το ζήτημα είναι να μην κολλήσει κανείς γιατί τον Ριχάρδο υποδύεται γυναίκα αλλά να δει τις δράσεις του. Το ότι ο Ριχάρδος είναι γυναίκα επαληθεύει την αρχική σήμανση, ότι πρόκειται για πλάσμα χωρίς φύλο που δεν μπορεί ούτε να αγαπήσει ούτε να αγαπηθεί, εφόσον μια ζωική ορμή καθορίζει εντός του ένα ισχυρό θέλω για εξουσία. Όταν αυτό πραγματωθεί, η ύπαρξή του αυτοαναιρείται, δεν χωράνε σε αυτήν ίχνη συνείδησης».

Όσο για την Καίτη Κωνσταντίνου ανέφερε ότι «ξεκινήσαμε, μαζί με τον Τάκη Τζαμαργιά, ένα συναρπαστικό ταξίδι στη χώρα του Ριχάρδου του και στα λημέρια του. Στον αποδομημένο και φαύλο κόσμο του, που είναι τόσο σημερινός, γιατί η εξουσία, η δύναμη και η δόξα πάντα θα κυβερνούν και θα καταστρέφουν. Στην πορεία, το ταξίδι αυτό εξελίσσεται σε μια εξερεύνηση μέσα στο μυαλό του και στην ψυχή του. Ένα μυαλό διαβολικό, κοφτερό, σαγηνευτικό. Και μια ψυχή αντιφατική. Κουρασμένη και δυνατή. Δυστυχισμένη και απροσπέλαστη».

Η Καίτη Κωνσταντίνου γνωστή και αγαπητή στο κοινό (ο κωμικός της ρόλος στα τηλεοπτικά «Εγκλήματα» αγαπήθηκε πολύ) υπογράμμισε ακόμα πως για την ίδια ο συγκεκριμένος ρόλος και παράσταση είναι μια μεγάλη πρόκληση και μια πολύ ευτυχισμένη στιγμή στην επαγγελματική της ζωή καθώς κι ένα μεγάλο στοίχημα.

Τα σκηνικά και κοστούμια είναι της Ελένης Μανωλοπούλου, οι φωτισμοί έχουν σχεδιαστεί από τον Αλέκο Αναστασίου και η μουσική φέρει την υπογραφή του Κώστα Βόμβολου.

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά) οι: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Θωμάς Γκαγκάς, Καίτη Κωνσταντίνου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Μιχάλης Μουλακάκης, Πηνελόπη Τσιλίκα.

Πηγή - ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight