Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Die Welt: Πάνε για νέα σύγκρουση το 2016 Ελλάδα και Γερμανία

Die Welt: Πάνε για νέα σύγκρουση το 2016...

Για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος

Το γεγονός ότι το Βερολίνο χρειάζεται την Αθήνα για τη φύλαξη των συνόρων της ΕΕ λειτουργεί αποτρεπτικά ως προς την άσκηση πίεσης προς την Ελλάδα όπως πριν ένα χρόνο για τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Αυτό αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Welt σε σημερινό της άρθρο στο οποίο επισημαίνει ότι μέσα στο 2016 η κα Μέρκελ θα βρεθεί εν νέου αντιμέτωπη με την ελληνική κρίση.

«Το 2016 θα οδηγήσει αναπόφευκτα την Ελλάδα και τους δανειστές της σε νέα σύγκρουση» παρατηρούν οι συντάκτες του άρθρου..

Και συνεχίζουν: «Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα λάβει χώρα τον Απρίλιο ή το αργότερο έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου. Από αυτήν εξαρτώνται πολλά: Μόνο εφόσον οι δανειστές κρίνουν ότι η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της θα συμμετάσχει το ΔΝΤ στο τρίτο πακέτο βοήθειας».

Επισημαίνει ότι από τη συμμετοχή του ΔΝΤ εξαρτάται όμως η συγκατάθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών συντηρητικών στην εκταμίευση περαιτέρω δόσεων.

Η εφημερίδα περιγράφει τη δυσκολία της Άγκελα Μέρκελ υπογραμμίζοντας ότι από τη μία όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινοβουλευτικής της ομάδας είναι πιθανό να διατυπώσουν διαφωνίες απέναντι στην πολιτική της, εάν η Ελλάδα παραπέμψει το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων στις ελληνικές καλένδες.

Από την άλλη όμως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δε θα είναι πλέον σε θέση να ασκήσει την ίδια πίεση στην Ελλάδα όπως πριν από έναν χρόνο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις