Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Πατρινός εικαστικός Κώστας Σπυρόπουλος εκθέτει στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών

Ο Πατρινός εικαστικός Κώστας Σπυρόπουλος...

Από τις 16 Δεκεμβρίου

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου Ευταξία – στις 16 Δεκεμβρίου 2015 ανοίγει τις πύλες του στο κοινό, αυτή τη φορά για την έκθεση, που οργανώνει με έργα του Πατρινού εικαστικού Κώστα Σπυρόπουλου.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος απεικονίζει τον σύγχρονο άνθρωπο στην πόλη του 21ου αιώνα.

Όπως γράφει η αρχαιολόγος και διευθύντρια του Μουσείου Αγλαΐα Αρχοντίδου – Αργύρη ο Κώστας Σπυρόπουλος:

«Στην ίδια εικόνα χρησιμοποιεί διαφορετικά σύμβολα από την αρχαιότητα και τον σύγχρονο κόσμο ή διαφορετικού είδους σύμβολα. Τα θέματά του έρχονται μέσα από τη νέα καθημερινότητα, που βιώνουμε στους δρόμους της Αθήνας.

Ο άνθρωπος, που απεικονίζει είναι ο αστός της Αθήνας, ο «κοσμοπολίτης» Έλληνας της παγκοσμιοποιημένης Αθήνας.

Ζωγραφίζει την Αθήνα, που έχει αλλάξει στις αρχές του 21ου αιώνα, μια πόλη με καταφανείς τις επιρροές του δυτικού κόσμου. Τα θέματα που επιλέγει είναι ποικίλα. Οι στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς απεικονίζονται με πολλούς τρόπους, όπως και οι διαφημίσεις, που είναι το αγαπημένο του θέμα.

Η μοναξιά του τοπίου, η βόλτα στη γειτονιά ή η ελευθερία με όριο της ταχύτητας (με τον αγαλματικό τύπο της Νίκης της Σαμοθράκης), ερωτικός περίπατος, ένα ακόμα αγαπημένο θέμα και η μοναξιά της Αφροδίτης, επιτεύγματα πολιτισμών, έρωτας στην βροχή, καραβάκια, όλα ενταγμένα στην «αφιλόξενη πόλη». Τα χρώματα που χρησιμοποιεί είναι έντονα. Ζωηρό κίτρινο, κόκκινο, πράσινο, μπλε ελεκτρίκ. Χρησιμοποιεί υλικά λιγότερο παραδοσιακά τα ακρυλικά σε μουσαμά, κατασκευές PVC, πλεξιγκλάς και χαρτί.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος είναι ένας μοντέρνος ζωγράφος που απεικονίζει το σήμερα πατώντας στο παρελθόν.»

Ο Κώστας Σπυρόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1952.Έκανε μαθήματα ζωγραφικής στο Heron Art Institute του Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολις των ΗΠΑ. Έκανε ελεύθερες σπουδές στα περισσότερα από τα μουσεία της Ευρώπης.

Από το 2000 έως το 2008 ήταν αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με γνωστικό αντικείμενο Εικαστική Ανατομία (Ν.407).

Είναι καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μουσείο Βορρέ, στην Πινακοθήκη Σύρου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιώς, στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών «Βούρου - Ευταξία», στο Σπίτι του Ηθοποιού, στο Δημαρχείο της Φλωρεντίας και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture