Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στην κόψη του ξυραφιού η ΝΔ μετά το φιάσκο ακύρωσης των εσωκομματικών εκλογών – Δεν αποκλείεται διάσπαση – Συνεδριάζει το μεσημέρι της Δευτέρας η Εφορευτική

Στην κόψη του ξυραφιού η ΝΔ μετά το φιάσ...

Η ενότητα της ΝΔ απειλείται

Εικόνα διάλυσης στη Νέα Δημοκρατία, η οποία αν και ζητεί την ψήφο των ελλήνων πολιτών για να τους κυβερνήσει, δεν κατάφερε να διενεργήσει εσωκομματικές εκλογές. Η εξέλιξη αυτή δεν αποκλείεται να αποτελέσει θρυαλλίδα για έντονες εσωκομματικές εντάσεις.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση αύριο, Δευτέρα 23/11, θα συνεδριάσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της ΝΔ. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.

Η ενότητα της ΝΔ απειλείται και η συντηρητική παράταξη κινείται στην κόψη του ξυραφιού εν μέσω φημών και σεναρίων για τη δημιουργία άμεσα κόμματος από τα... σπλάχνα της συντηρητικής παράταξης.

Το φιάσκο με την εκλογική διαδικασία ανάδειξης του νέου αρχηγού της ΝΔ, που ουδέποτε ξεκίνησε, μετά την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, λόγω αδυναμίας της εταιρίας που είχε αναλάβει την μηχανοργάνωσή της, και όσα διαδραματίζονται στο παρασκήνιο, έθεσαν τη συντηρητική παράταξη σε φάση βαθιάς εσωστρέφειας και ο φόβος της διάσπασης είναι προ των πυλών.

Η κατάσταση είναι τόσο έκρυθμη και το κλίμα είναι βαθύτατα διχαστικό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», εάν δεν οριστεί ημερομηνία εκλογών σε άμεσο χρονικό διάστημα, η δημιουργία νέου κόμματος από τα σπλάχνα της ΝΔ θεωρείται σχεδόν βέβαιη.

Το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Επιτροπής, αλλά και η κομματική και κοινωνική βάση είναι σε αναβρασμό καθώς το πλήγμα στη ΝΔ είναι καίριο και το κύρος της έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει ότι το κόμμα μπορεί να βαδίσει ενωμένο.

Σε αυτό το κλίμα πληθαίνουν οι φωνές για την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου και ταυτόχρονα να μετατεθεί η ημερομηνία των εκλογών για τις αρχές του 2016.

Παράλληλα, υπάρχουν προτάσεις για να υπάρξει μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος. Ενδεικτικά συζητούνται τα ονόματα της Μαριέττας Γιαννάκου, του Σταύρου Δήμα, του Δημήτρη Σιούφα και του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, για να αποφορτιστεί το κλίμα και να σηκώσουν το φορτίο να διοργανωθούν εκλογές για να επανέλθει η ηρεμία στη Νέα Δημοκρατία.

Μόνο που τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν είναι βουλευτές και άρα δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν την αξιωματική αντιπολίτευση στις κοινοβουλευτικές μάχες που έρχονται, όπως π.χ. ασφαλιστικό και προϋπολογισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο άρχισε να συζητείται το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη για να αναλάβει τη θέση της μεταβατικής προέδρου, να εκπροσωπήσει το κόμμα στη Βουλή και να εγγυηθεί η ίδια τις διαδικασίες για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Από νωρίς το μεσημέρι είναι σε πλήρη εξέλιξη συσκέψεις τα επιτελεία των υποψηφίων αρχηγών, αλλά και σε σημαντικά κέντρα λήψης των αποφάσεων στη ΝΔ, ενώ πλήρως ενημερωμένοι είναι οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς που είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για την πορεία του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Πρωτοφανές φιάσκο η διαδικασία - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ

Την άμεση σύγκληση της ΚΕΦΕ της ΝΔ ζήτησε ο γραμματέας της ΚΟ, Γ. Πλακιωτάκης

ΝΔ: Άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ζητούν βουλευτές και ευρωβουλευτές

Τρίβουν τα χέρια τους στο ΣΥΡΙΖΑ μετά το φιάσκο της ΝΔ

Προφητικός αποδείχθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το Τρίκορφο Ναυπακτίας: "Αύριο δεν θα γίνουν εκλογές" - ΒΙΝΤΕΟ

Επέστρεψε την προκαταβολή στην ΝΔ η εταιρεία του ηλ. συστήματος

Τα αποτελέσματα της χειρόγραφης διαδικασίας στην ΝΔ, μέχρι τη στιγμή της αναβολής

Κεφαλογιάννη: "Επιβάλλεται άμεσα η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας"

Ταυρής: Θα κινηθούμε νομικά κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει την online διενέργεια των εκλογών

Δένδιας: Αρκετά με τον κατήφορο της ΝΔ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις