Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κρήτη: Συνελήφθη 41χρονος κλέφτης στην 24η διάρρηξή του

Κρήτη: Συνελήφθη 41χρονος κλέφτης στην 2...

Τον πρόδωσε γενετικό υλικό ...11 μήνες πίσω

Πριν από περίπου ένα χρόνο είχε εισβάλει στο σπίτι αστυνομικού που υπηρετεί στο Ηράκλειο  με κίνητρο την κλοπή.

Και σαν μην έφθαναν τα κοσμήματα που έκλεψε από την οικογένεια, έκλεψε και το υπηρεσιακό του όπλο, βάζοντας σε περιπέτειες τον ένστολο, παρά το γεγονός ότι το πιστόλι ήταν φυλαγμένο σε safe box, μέσα στην ντουλάπα. Εκεί ακριβώς όμως έκανε και το ...ολέθριο σφάλμα.

Στην προσπάθεια του να αποσπάσει το κουτί ασφαλείας, ...άφησε πλούσιο γενετικό υλικό, το οποίο τότε είχε σταλεί για ανάλυση στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ένδεκα μήνες μετά, έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για τον 41χρονο δράστη της κλοπής αφού τα εργαστηριακά αποτελέσματα που έφθασαν από την Αθήνα σχετικά με το DNA, τον ταυτοποιούσαν.

Οι απαντήσεις έφθασαν στην Ασφάλεια Ηρακλείου πριν από περίπου δέκα ημέρες και έτσι ξεκίνησε η παρακολούθηση από αστυνομικούς της υπηρεσίας για τον «υπερδραστήριο» κλέφτη.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 41χρονος είχε βάλει το ...χεράκι του σε 23 ακόμα διαρρήξεις και κλοπές στην πόλη του Ηρακλείου.

Συνελήφθη σε ένα από τα τέσσερα σπίτια που χρησιμοποιούσε ως «καβάντζα». Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν στοιχεία που ενδεχομένως οδηγήσουν και σε νέες περιπτώσεις.

Το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού δεν βρέθηκε και παραμένει ανοιχτό εάν ο 41χρονος πειστεί να αποκαλύψει εάν το «σκότωσε»-όπως λένε στην πιάτσα-και σε ποιον.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρήτη:Επτά εντολές σύλληψης σε βάρος 58χρονης για χρέος μεγαλύτερο των 4,5 εκ. ευρώ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις