Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στον ανακριτή ο προπονητής που κατηγορείται για συνέργεια σε ληστεία

Πάτρα: Στον ανακριτή ο προπονητής που κα...

Φέρεται να καθοδήγησε τρεις αλλοδαπούς και να τους υπέδειξε το θύμα

Ενώπιον του ανακριτή της Πάτρας αναμένεται να οδηγηθούν στις 12 περίπου το μεσημέρι οι τρεις αλλοδαποί και ο προπονητής που κατηγορούνται για την απόπειρα ληστείας σε βάρος 66χρονου τα ξημερώματα της Τρίτης στην Ακτή Δυμαίων.

Από τα στοιχεία της προανάκρισης που έχει διενεργήσει η αστυνομία προκύπτει οτι ο 47χρονος προπονητής καθοδήγησε τους αλλοδαπούς και γι αυτό οδηγείται στα δικαστήρια με την κατηγορία της συνέργειας σε ληστεία.

Οι δράστες, αλβανικής υπηκοότητας φέρονται να λειτούργησαν μετά από υπόδειξη του αθλητή, πως το θύμα έχει χρήματα και κατόπιν δικής του παρότρυνσης μπήκε στο στόχαστρο τους…

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνεται πως ο Πατρινός αθλητής δεν είχε συμμετοχή σε άλλες αξιόποινες πράξεις …ενώ οι Αλβανοί, που διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα, ήρθαν στην Πάτρα για αυτό και μόνο το σκοπό…

Σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής:

Συνελήφθησαν, χθες (15-9-2015) στη Πάτρα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρείς άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 51, 33 και 23 ετών και ένας 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ληστείας κατά συναυτουργία, κατοχής ναρκωτικών ουσιών παράνομης οπλοκατοχής και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι τρείς αλλοδαποί δράστες ενεργώντας σύμφωνα με τις υποδείξεις και σχέδιο του 49χρονου, προσήλθαν στις (13-9-2015) από την Αθήνα στη Πάτρα με σκοπό να ληστέψουν τον 66χρονο ημεδαπό.

Στις (15-9-2015) νωρίς το πρωί οι τρείς αλλοδαποί δράστες  υπό την καθοδήγηση του 49χρονου, μετέβησαν με αυτοκίνητο στο διαμέρισμα του 66χρονου και αφού αναρριχήθηκαν με σκάλα σε αυτό, εισήλθαν στο εσωτερικό του έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Στη συνέχεια ασκώντας σωματική βία στον 66χρονο αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν διάφορα κοσμήματα και χρήματα, χωρίς να το καταφέρουν.

Το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων άμεσα  συντόνισε και κατεύθυνε  τους αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρείς αλλοδαπούς δράστες κατά τη διαφυγή τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δράστες, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:

• Διαρρηκτικά εργαλεία,

•  μονωτικές ταινίες,

•  πληθώρα πλαστικών δεματικών (ται- ραπ)

•  μια πτυσσόμενη σκάλα και

•  ένα μαχαίρι.

Αργότερα την ίδια ημέρα (15-9-2015) το πρωί συνελήφθη στην οικία του ο 49χρονος ημεδαπός, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε οι αστυνομικοί βρήκαν στο εσωτερικό της και κατέσχεσαν:

•  ανιχνευτή μετάλλων με δύο βέργες ραβδοσκόπου (χρησιμεύουν για τον εντοπισμό χρυσών κοσμημάτων)

•  (7) κινητά τηλέφωνα με (10) κάρτες sim

•  Είδη ρουχισμού και προσωπικά αντικείμενα των τριών αλλοδαπών δραστών.

•  (20) ναρκωτικά δισκία

 

Σε έρευνες που ακολούθησαν χθες (15-9-2015) στις οικίες των δραστών σε περιοχές της Αθήνας οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:

•       (25) περίπου γραμμάρια κάνναβης,

•       (1) αεροβόλο όπλο,

•       (4) φυσίγγια και ένα κάλυκα πυροβόλου όπλου,

•       (1) μαχαίρι τύπου πεταλούδα,

•       (3) κινητά τηλέφωνα

Την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.»

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Απολογούνται αυτή την ώρα τα μέλη της σπείρας που αποπειράθηκαν να ληστέψουν 65χρονο

Πάτρα: Τρόμος για 66χρονο – Εισέβαλαν στο σπίτι του τρεις κουκουλοφόροι για να τον ληστέψουν - Δεύτερο κρούσμα σε λίγες ημέρες

Πάτρα: Σάλος με την πληροφορία ότι γνωστός αθλητής εμπλέκεται στη ληστεία σε σπίτι 66χρονου

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις