Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Νέα Πόλη - Κ. Χριστόπουλου" - "Η απόφαση των πολύωρων διακοπών υδροδότησης δείχνει την έλλειψη πολιτικής της δημοτικής αρχής"

"Νέα Πόλη - Κ. Χριστόπουλου" -...

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει αδιανόητη την απόφαση αυτή της δημοτικής αρχής Πελετίδη

Η Δημοτική παράταξη «Νέα Πόλη» με επικεφαλής τον Κώστα Χριστόπουλο σε ανακοίνωση της προς τα Μέσα ενημέρωσης κάνει λόγο για ανικανότητα της δημοτικής αρχής, η οποία ταράζει τα νεύρα των συμπολιτών μας στο θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων της Πάτρας.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής.

Είναι αδιανόητο να καταφεύγει σε πολύωρες διακοπές της υδροδότησης μεγάλων και πολυπληθών περιοχών της πόλης, μας για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στην επάρκεια νερού που προορίζεται για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών των Πατρινών.

Καθίσταται προφανές ότι δεν εκτίμησε έγκαιρα τα στοιχεία που έδειχναν ότι οδεύουμε σε μια περίοδο αυξημένης ζήτησης σε νερό, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και τώρα της φταίνε οι μειωμένες βροχοπτώσεις. Περίμενε, δηλαδή, ότι «μια βροχή θα μας σώσει»...

Η απόφαση να οδηγηθεί στην εύκολη λύση, δηλαδή στις πολύωρες διακοπές υδροδότησης, δείχνει την έλλειψη πολιτικής της δημοτικής αρχής στη διαχείριση του νερού. Επίσης, επιτρέπει την εκτίμηση ότι το αξιόλογο προσωπικό της δημοτικής επιχείρησης μένει αναξιοποίητο και οι κρίσιμες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας λαμβάνονται ερήμην του.

Δεν περιμένει κανείς από τη δημοτική αρχή να λύσει τα προβλήματα ετών σε ένα χρόνο. Περιμένει όμως να ακούει την αγωνία του πολίτη και καταναλωτή –κάποιες φορές και τις προτάσεις των αντίπαλων δημοτικών παρατάξεων-, που δεν αντέχει σε περίοδο κατά την οποία καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες να μένει χωρίς νερό για μεγάλο διάστημα του 24ωρου.

Η δημοτική αρχή οφείλει να σεβαστεί τους συμπολίτες μας, τόσο αυτούς που είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν απέναντί της όσο και εκείνους που δεν μπορούν να είναι συνεπείς για αντικειμενικούς λόγους, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες για κάθε νοικοκυριό, και να λάβει μέτρα που δεν θα επιτείνουν την ταλαιπωρία τους.

Πιστεύουμε ότι υπήρχαν κι άλλες λύσεις, εκτός από τις πολύωρες διακοπές, που ακολουθήθηκαν από την ΔΕΥΑΠ στο παρελθόν και έβγαλαν την πόλη από τη δύσκολη θέση. Η δημοτική αρχή δεν τις αξιοποίησε και επιπλέον δεν ενημέρωσε έγκαιρα και με ένταση τους συμπολίτες μας για την κατάσταση που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν. Κανείς όμως δεν ενημερώνει υπεύθυνα τους Πατρινούς και για τι θα συμβεί από δω και πέρα, δηλαδή, αν οι διακοπές θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Αλήθεια, δεν θα μπορούσε η δημοτική αρχή να έχει προχωρήσει σε μείωση των ανταποδοτικών τελών σε κάποιες περιπτώσεις, για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι καταναλωτές;

Για τη «ΝΕΑ ΠΟΛΗ»

Κώστας Χριστόπουλος (δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής «Νέας Πόλης»)

Γιώργος Καυκάς (δημοτικός σύμβουλος, μέλος ΔΣ ΔΕΥΑΠ)

Χρήστος Μπακαλάρος (δημοτικός σύμβουλος, πρώην πρόεδρος ΔΣ ΔΕΥΑΠ).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις