Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Μουσικό Σχολείο Πατρών στην Τενερίφη της Ισπανίας

Το Μουσικό Σχολείο Πατρών στην Τενερίφη ...

Στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius

Στην εντυπωσιακή Τενερίφη της Ισπανίας, το μεγαλύτερο από τα επτά νησιά του αρχιπελάγους των Καναρίων στον Ατλαντικό Ωκεανό έγινε, την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου 2015, το κλείσιμο του πολυμερούς προγράμματος Comenius με τίτλο “E.Cool : L’école, c’est cool!” (Το σχολείο είναι ωραίο!) που υλοποιεί το Μουσικό Σχολείο Πατρών, στο οποίο συμμετείχαν δυο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας (Κατερίνα Μίχου και  Δέσποινα Ζαφειροπούλου).

Στη γη των Γουάντσε, των πρώτων ιθαγενών κατοίκων, με τα πολλά διαφορετικά τοπία, βρίσκεται το σχολείο-συνεργάτης μας,  το IES Gϋίmar όπου είχε ξεκινήσει το πρόγραμμα το Σεπτέμβριο του 2013.

Στο πλαίσιο της τελευταίας αυτής συνάντησης, κάθε αντιπροσωπεία έδειξε στους άλλους συμμετέχοντες το τελικό DVD, που  δημιούργησαν από κοινού μαθητές και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στα διάφορα στάδια του προγράμματος και που περιλαμβάνει όλες τις στιγμές σε μορφή βίντεο, φωτογραφιών και εγγράφων, τα οποία αποτελούν μέρος της κοινής μνήμης. Επιπλέον, εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα και ξεκίνησε η σύνταξη της τελικής αναφοράς που περιλαμβάνει όλα τα στάδια του προγράμματος.

Παράλληλα με τις εργασίες, επισκεφθήκαμε το όρος-ηφαίστειο El Teide, που αποτελεί την υψηλότερη κορυφή της Ισπανίας, την πόλη του Puerto de la Cruz με τα όμορφα κτίρια αποικιακού ρυθμού καθώς και την πρωτεύουσα Santa Cruz de Tenerife.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στους Ισπανούς φίλους μας, ιδιαιτέρως στη συνάδελφο Davinia González Lorenzo Tabares, οι οποίοι εργάστηκαν για να εξασφαλίσουν την άψογη διεξαγωγή των εργασιών και των δραστηριοτήτων κατά τις ημέρες της διαμονής.

Το τελευταίο αυτό ταξίδι ήταν το επισφράγισμα της φιλίας μεταξύ συναδέλφων από έξι ευρωπαϊκές χώρες και της υπόσχεσης ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την υλοποίηση παρόμοιων συνεργασιών στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις