Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων, για τη νέα σχολική χρονιά

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δή...

Διαβάστε την ανακοίνωσή τους

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων με δελτίο τύπου το οποίο απέστειλε στα ΜΜΕ ενημερώνει και ταυτόχρονα διαμαρτύρεται προς όλους όσοι εμπλέκονται για τα προβλήματα που φέτος είναι ακόμη περισσότερα, στον χώρο της παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη  θα χτυπήσουν τα  κουδούνια των σχολείων μας για  την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές καλή αρχή και καλή πρόοδο. Ευχόμαστε και  στους γονείς  τους  καλή δύναμη, στο δύσκολο έργο τους  που είναι ακόμα δυσκολότερο λόγω των  συνθηκών που επικρατούν.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά , η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με χειρότερες συνθήκες από την περσινή. Η έναρξη αυτής της σχολικής χρονιάς πραγματοποιείται  μέσα σε ένα σκηνικό προεκλογικού πυρετού .Και  ενώ το Υπουργείο Παιδείας έπρεπε ως όφειλε   να είναι έτοιμο ,  δυστυχώς  τα σχολεία ανοίγουν με τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών όλων των κλάδων, με οικονομικά προβλήματα και ελλείψεις στις κτιριακές υποδομές, την καθαριότητα, τον εξοπλισμό κ.λ.π.

  • Για μια ακόμη χρονιά

  • Υπάρχουν  σχολεία που  δε θα ανοίξουν άμεσα.

  • Οι μαθητές θα αναμένουν τους εκπαιδευτικούς τους να διοριστούν για να ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά.

  • Τα ολοήμερα σχολεία  θα υπολειτουργήσουν .Άλλα με υπερπληθη   τμήματα και άλλα με μεγάλες  ελλείψεις

  • Θα υπάρξουν μαθητές που θα  υποσιτίζονται και δεν θα δύνανται να ανταποκριθούν βιολογικά στην εκπαιδευτική διαδικασία.

  • Οι σχολικές μονάδες ξεκινούν χωρίς καθαριότητα και χωρίς χρήματα για τα στοιχειώδη λειτουργικά τους έξοδα.

Για μια ακόμη χρονιά τα ωραία, βαρύγδουπα  λόγια για δήθεν ισότητα ευκαιριών στη μάθηση και ίση μεταχείριση όλων των μαθητών παραμένουν μόνο ευσεβείς πόθοι και πολιτικές εξαγγελίες χωρίς υπόσταση!!!

  • Καταδικάζουμε την προχειρότητα που επέδειξε το Υπουργείο Παιδείας στο θέμα της πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα να γίνονται αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς  μέχρι και την έναρξη της  Σχολικής χρονιάς  Και ζητάμε την άμεση επίλυση του προβλήματος για την κάλυψη των κενών στην εκπαίδευση . Καμία χαμένη διδακτική ώρα για τους μαθητές μας!

  • Ο χώρος της Παιδείας και ειδικότερα της καθαριότητας των σχολικών κτιρίων που αφορά την υγεία των παιδιών μας δεν προσφέρεται  για μικροκομματικά παιχνίδια.                           Καλούμε άμεσα τον Δήμο της Πάτρας να προχωρήσει σε εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να δοθεί άμεση λύση, τουλάχιστον για την  φετινή σχολική χρονιά ,στο θέμα της άμεσης ανάληψης εργασίας των συμβασιούχων καθαριστριών στα σχολεία μας, όπως άλλωστε έχουν πράξει πολλοί Δήμοι της χώρας μας  .

  • Ζητάμε έκτακτη  οικονομική στήριξη όλων των σχολικών μονάδων , με έκτακτη οικονομική επιχορήγηση και εξαίρεση  τους από τα τραπεζικά μέτρα, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν  τα στοιχειώδη λειτουργικά τους έξοδα.

  • Ζητάμε  δωρεάν πετρέλαιο , ρεύμα και νερό  στα σχολεία

  • Ζητάμε Απαλλαγή  από τον ΦΠΑ των  σχολικών  επιτροπών . Ματαίωση του 23% ΦΠΑ για τα φροντιστήρια.

  • Ζητάμε στήριξη όλων των οικονομικά ασθενών μαθητών και εξασφάλιση σίτισης για όλους.

  • Ζητάμε δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών ανεξαρτήτου φορέα ασφάλισης τους, καθώς και μέριμνα  για τον εμβολιασμό τους.

Καλούμε όλους τους συναρμόδιους φορείς που εμπλέκονται στην Παιδεία να ενεργήσουν  έτσι ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η δημόσια και δωρεάν παιδεία  αποτελεί  θεμελιώδες δικαίωμα κάθε μαθητή και υποχρέωση της πολιτείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις