Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Μυρτώ Καμβυσίδη: Από την Πάτρα στο νησί του Ωνάση για να υποδυθεί την Κάλλας - Τι είπε στο thebest.gr

Μυρτώ Καμβυσίδη: Από την Πάτρα στο νησί ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ποιά είναι η νέαρη καλλιτέχνιδα που ακούμε στο "Χάραμα"

Ένα από τα μυθικά πρόσωπα του 20ου αιώνα ήταν χωρίς αμφιβολία ήταν η Μαρία Κάλλας. Το ταλέντο της, η προσωπική της ζωή αλλά και ο τύπος δημιούργησαν τον μύθο της που παραμένει ζωντανός μέχρι και σήμερα.

Μετά τη «Σκάλα» του Μιλάνου, η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης υποκλίνεται το 1956 στο φαινόμενο Μαρία Κάλλας. Όμως, η εξαντλητική δίαιτα στην οποία είχε υποβληθεί και οι φωνητικοί ακροβατισμοί της είχαν επιπτώσεις στην ποιότητα της φωνής της, η οποία σταδιακά άρχισε να αδυνατίζει στις υψηλές νότες.

Η καθοδική πορεία της καριέρας της άρχισε από το 1958 ένα χρόνο πριν τη γνωριμία της με τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Γνωρίστηκαν σε μια δεξίωση που διοργάνωσε η διάσημη κοσμικογράφος της εποχής, Ελσα Μάξγουελ. Από τότε έβαλε στόχο του να την κατακτήσει. Και τα κατάφερε.

Η Μαρία Κάλλας πήρε διαζύγιο από τον σύζυγο της Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι, μέντορα της ζωής της για να είναι με τον Αριστοτέλη Ωνάση και ζήσει τον έρωτα της.

H Μαρία Κάλλας, η καριέρα της, η ζωή της, ο έρωτας της με τον Αριστοτέλη Ωνάση είναι το θέμα ενός νέου ντοκιμαντέρ του βραβευμένου σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα.

Το ντοκιμαντέρ, που έχει ήδη τραβήξει την προσοχή, έχει τίτλο «Η  δική μας Κάλλας» και ολοκληρώθηκε στον Σκορπιό, το νησί του Αριστοτέλη Ωνάση όπου η Μαρία Κάλλας πέρασε σημαντικές στιγμές της ζωής της.

Την Μαρία Κάλλας υποδύεται η Μυρτώ Καμβυσίδη.Γεννήθηκε στην Καλαμάτα, ασχολείται με το τραγούδι και αυτή την περίοδο εμφανίζεται στο «Χάραμα» της Πάτρας.

Μίλησε στο thebest.gr λίγο πριν την δούμε σαν...Μαρία Κάλλας

Από πότε ασχολείσαι με το τραγούδι;

Από πολύ μικρή ηλικία. Ανήκω σε μια μουσική οικογένεια. Πήγα σε μουσικό σχολείο.Τι κι αν σπούδασα δημοσιογραφία με κέρδισε το τραγούδι.

Φέτος εμφανίζεσαι στο «Χάραμα» της Πάτρας. Πώς αισθάνεσαι για αυτό;

Η συνεργασία μου με το «Χάραμα» είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί. Θεωρώ ότι είναι το καλύτερο μαγαζί στην Ελλάδα.

Θα σε δούμε σύντομα να υποδύεσαι την Μαρία Κάλλας.

Ναι. Πρόκειται για ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ όπου μπλέκεται η πραγματικότητα με τον μύθο. Υπάρχουν καινούργιες αλήθειες σε αυτό. Όλοι οι συντελεστές δουλέψαμε αφιλοκερδώς με στόχο να βοηθήσουμε την Ελλάδα.

Σε τι διαφέρει αυτή η δουλειά από άλλες ταινίες που έχουν σαν θέμα την ζωή της Μαρίας Κάλλας;

Καταφέραμε να φτάσουμε στις ρίζες της Μαρίας Κάλλας. Κάναμε γυρίσματα ακόμα και στο διαμέρισμα όπου πέθανε η Μαρία Κάλλας, στο Παρίσι. Για να μπούμε στο πραγματικό σπίτι της Κάλλας στο Παρίσι, βοήθησε η εκπρόσωπος της ταινίας στο Παρίσι, η Ελένη Ρούσση, που είναι από την Πάτρα.

Αν και αρχικά είχαμε πει να κάνουμε μια ταινία μικρού μήκους αλλά βρήκαμε τόσα πολλά καινούργια στοιχεία που άξιζε να δουν το φώς. Έτσι μετά από τρία περίπου χρόνια δημιουργήσαμε αυτό το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει και μια άλλη  άγνωστη πλευρά που είχε η Μαρία Κάλλας.

 

Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν στις 9 Αυγούστου. Που θα προβλη8εί το ντοκιμαντερ;

Θα γίνει η πρεμιέρα στην Νέα Υόρκη, στο Παρίσι και από εκεί πέρα θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε στόχος μας ήταν να συνδεθεί η Κάλλας με την Ελλάδα.

Πόσο εύκολο ήταν να φτάσετε στον Σκορπιό;

Πολύ δύσκολο. Δεν είχε δοθεί ποτέ άδεια σε κανέναν μέχρι τώρα. Πιστεύω ότι την οικογένεια  Ριμπολόβλεφ την άγγιξε το γεγονός ότι θέλαμε να κάνουμε γυρίσματα στους τάφους των μελών της οικογένειας Ωνάση.Μάθαμε ότι η Κάλλας πήγαινε εκεί περνώντας στο νησί με βαρκάκι.

Πώς είναι ο Σκορπιός;

Έχει ανακαινιστεί αλλά δεν τον έχουν αλλάξει. Φαίνεται ότι οι νέοι ιδιοκτήτες είναι ικανοί να στηρίξουν την ομορφιά του νησιού το οποίο έχουν σεβαστεί απόλυτα.

Η Μυρτώ Καμβυσίδη στο "Χάραμα" της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight