Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Τα 60 λεπτά της Coca Cola στον οργανισμό μας

Τα 60 λεπτά της Coca Cola στον οργανισμό μας

Δείτε τι συμβαίνει!

Η εταιρία Coca Cola κατά το πρώτο χρόνο λειτουργίας της, πουλούσε περίπου 9 ποτήρια Coca Cola την ημέρα. Σήμερα, μόνο στις Η.Π.Α. καταναλώνονται καθημερινά 6.000.000 Coca–Cola, ενώ το σήμα της είναι αναγνωρίσιμο στο 98% του παγκόσμιου πληθυσμού!

Πολλοί την λατρεύουν και άλλοι δεν την προτιμούν. Όπως και να έχει, υπάρχει σε κάθε εστιατόριο σε κάθε γωνιά του κόσμου και σχεδόν σε κάθε σπίτι. Οι διαφημίσεις της κάθε εποχή του χρόνου κυριαρχούν ενώ ακόμα κρατα καλά κρυμμένο το μυστικό συστατικό της .

Εκτός όμως από αυτό καλά κρυμμένες μένουν και οι επιτώσεις που έχει στον οργανισμό μας.

Δείτε και....παρτε μια γευση του τι συμβαίνει στην διάρκεια 60 λεπτων που πίνουμε το δημοφιλές αναψυκτικό.

 

Τα πρώτα 10 λεπτά: 10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας (100% της προτεινόμενης ημερήσιας χρήσης.) Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ που κόβει την γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

20 λεπτά: Το ζάχαρο σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό , μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή)

40 λεπτά: Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Oι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.

45 λεπτά: Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.

60 λεπτά: Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο χαμηλότερο έντερο σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης την ουρική έκκριση του ασβεστίου. Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι. (Σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε.) Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο που πήγαινε στα κόκκαλά σας καθώς επίσης και το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό.

Από την στιγμή που πιεις την πρώτη γουλιά μέχρι την στιγμή που θα τελειώσεις το μπουκάλι το σώμα σου επεξεργάζεται όλα τη σάκχαρα, την καφεϊνη, τα οξέα και τις χημικές αντιδράσεις που περιέχονται μέσα σε αυτό.

Καθ 'όλη την πρώτη ώρα, θα ζήσετε την αδρεναλίνη της ζάχαρης της λόγω της υπερφόρτωσης της Coca-Cola με σάκχαρα. Το σώμα σας καταπολεμά στη συνέχεια τα σάκχαρα με ινσουλίνη και παράγει λίπος. Στη συνέχεια, το σώμα σας αρχίζει να αισθάνεται τις επιπτώσεις της καφεΐνης με διαστολή της κόρης, θα νιώθεις ότι είσαι απόλυτα ξύπνιος, και θα έχεις  παρόμοια συναισθήματα που ένα ναρκωτικό όπως η ηρωίνη προκαλεί.

Καθώς το σώμα σας συνεχίζει την επεξεργασία των χημικών ουσιών, η Coca-Cola θα αναγκάσει το σώμα σας να ενισχύσει λίγο το μεταβολισμό ώσπου θα αρχίσετε να έχετε μια συντριβή ζάχαρης. Εν τω μεταξύ, το σώμα σας θα έχει ενισχύσει την ανάγκη της ούρησης, και όταν το κάνετε, θα χάσετε όλα τα είδη των θρεπτικών ουσιών που θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί για να ενυδατώσουν το σύστημά σας ή να χτίσουν τα ισχυρά κόκκαλα και τα δόντια.

Ο γενικός κανόνας εδώ είναι ότι η Coca-Cola δεν είναι καλός τρόπος ενυδάτωσης το καλοκαίρι. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή/και αργόστροφοι ενώ στερεί από το σώμα σας θρεπτικά συστατικά πριν καν αυτά να έχουν την ευκαιρία να εργαστούν για το σώμα σας.

Τελικά η ωραία γεύση δεν έχει και τις ωραιότερες επιπτώσεις στον οργανισμό μας...

Στην υγειά σας!

 

Πηγή: labroots

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being