Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Μπορούμε να χάσουμε κιλά εάν τρώμε ανά τρεις ώρες;

Μπορούμε να χάσουμε κιλά εάν τρώμε ανά τρεις ώρες;

Ένα υγιές βάρος μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα, να μας προστατεύσει από ασθένειες και τελικά να μας προσθέσει χρόνια ζωής.

Η μείωση των θερμίδων, η άσκηση και οι υγιεινές αντικαταστάσεις τροφίμων είναι βασικές συμβουλές που μπορεί κανείς να ακολουθήσει εάν ο στόχος του είναι να χάσει βάρος.

Ακόμα μία συμβουλή των ειδικών είναι τα μικρότερα γεύματα ανά περίπου 3 ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πόσο μπορεί να μας βοηθήσει η συγκεκριμένη μέθοδος και ποια είναι τα σημεία που θα πρέπει να προσέξουμε;

Γιατί να τρώμε κάθε 3 ώρες;
Διότι με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείται ο μεταβολισμός.

Ο μεταβολισμός είναι το σύστημα που στοχεύει στο να διατηρηθεί η ισορροπία της ενέργειας στο σώμα. Τρώγοντας, παίρνουμε θερμίδες και άρα ενέργεια ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις διάφορες δραστηριότητες που κάνουμε καθημερινά, από τις πιο απλές μέχρι τις πιο σύνθετες.

Η τροφή δηλαδή είναι το καύσιμο που όλοι μας χρειαζόμαστε για να λειτουργήσουμε.

Επιπλέον θερμίδες σημαίνουν επιπλέον ενέργεια, την οποία εάν δεν χρησιμοποιήσουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, αποθηκεύεται ως λίπος. Καταναλώνοντας λιγότερες θερμίδες από αυτές που το σώμα μας χρειάζεται, μπορούμε να καταφέρουμε να μειώσουμε τα επίπεδα λίπους.

Η κατανάλωση γευμάτων ανά 3 ώρες την ημέρα έχει ως σκοπό να βοηθήσει τον μεταβολισμό μας να παραμείνει ενεργός και να καίει περισσότερη ενέργεια μέσω της διαδικασίας της πέψης.

Εάν τρώμε λιγότερο συχνά, ο μεταβολισμός μας καίει λιγότερη ενέργεια. Αυτός είναι ένας μηχανισμός προστασίας γιατί στην ουσία το σώμα… ξέρει ότι πεινάει και επιδιώκει να εξοικονομήσει ενέργεια.

Το να τρώμε κάθε 3 ώρες μπορεί να μας βοηθήσει επίσης στο να αισθανόμαστε λιγότερο πεινασμένοι απ’ ό,τι αν αφήναμε να περάσει περισσότερος χρόνος μεταξύ των γευμάτων μας. Έτσι είναι πιο πιθανό να καταλήξουμε σε μικρότερες μερίδες και παράλληλα να αποφύγουμε την υπερφαγία.

Το να τρώμε κάθε 3 ώρες βοηθά στην απώλεια βάρους;
Το να τρώμε κάθε 3 ώρες δεν μας βοηθά απαραίτητα να χάσουμε βάρος. Η απώλεια βάρους εξαρτάται κυρίως από την κατανάλωση λιγότερων θερμίδων από αυτές που καίει το σώμα μας. Το πόσο συχνά τρώμε κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν έχει τόση σημασία όσο η κατανάλωση του σωστού αριθμού θερμίδων συνολικά.

Ο αριθμός των θερμίδων που πρέπει να τρώμε κάθε μέρα για να χάσουμε βάρος  εξαρτάται από:

Το ύψος
Το βάρος
Την ηλικία
Το φύλο μας
Βέβαια, το να μετράμε θερμίδες όλη την ώρα, μπορεί να καταλήξει να είναι αγχωτικό, πέρα από κουραστικό. Επομένως, μια καλή ιδέα θα ήταν, να μειώνουμε σταδιακά το μέγεθος των μερίδων μας και να επιλέγουμε μικρά, υγιεινά σνακ ενδιάμεσα για να παραμένουμε ενεργοί και ευδιάθετοι.

Εάν σταδιακά δούμε αποτελέσματα, τότε σημαίνει πως κάτι κάνουμε καλά. Εάν όχι, τότε θα πρέπει να εντοπίσουμε τις τροφές που ενδεχομένως «μπλοκάρουν» το αποτέλεσμα ή να σκεφτούμε το γεγονός να μειώσουμε περαιτέρω την ποσότητα του φαγητού μας, διατηρώντας όμως τη συχνότητα των 3 ωρών.

Και οι «παγίδες»

Το να τρώτε κάθε 3 ώρες δεν θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος εάν τρώτε τροφές που μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους και εάν παρασύρεστε και καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες.

Οι καλύτερες τροφές για απώλεια βάρους έχουν υψηλή θρεπτική αξία και μικρότερο αριθμό θερμίδων.

Επιλέξτε:

Φρούτα και λαχανικά
Άπαχα κρέατα όπως το κοτόπουλο
Γιαούρτι
Αυγά
Όσπρια
Ψωμί ολικής αλέσεως, ζυμαρικά και ρύζι
Περιορίστε τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρόσθετα σάκχαρα, νάτριο και κορεσμένα λιπαρά. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

Δημητριακά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη
Συσκευασμένα σνακ όπως τα πατατάκια
Τηγανιτά
Junk food
Αυτός ο τρόπος απώλειας κιλών μπορεί τελικά λόγω εργασίας και συνολικού τρόπου ζωής να μην λειτουργεί για εσάς. Σε αυτήν την περίπτωση, μιλήστε με τον διατροφολόγο σας και μαζί θα καταφέρετε να βρείτε το διατροφικό πλάνο που θα ταιριάζει στις δικές σας, ατομικές ανάγκες.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being