Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Τα οφέλη της γιόγκα για το σώμα και το νου

Τα οφέλη της γιόγκα για το σώμα και το νου

Πώς η γιόγκα μπορεί να αλλάξει το σώμα μας

Η γιόγκα είναι μία από τις πιο απλές μορφές άσκησης που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να βελτιώσετε την υγεία, το μυαλό και το σώμα σας.

Στις περισσότερες ασκήσεις γιόγκα το σώμα χρησιμοποιεί τη “δύναμη” που μπορεί να παράξει για να “ξυπνήσει” διαφορετικές μυικές ομάδες.

Οι περισσότερες θέσεις στην γιόγκα ενεργοποιούν τους μύες της κοιλιάς, του θώρακα και της μέσης, γεγονός που έχεις ως αποτέλεσμα την σημαντική ενδυνάμωση του κορμού.

Φυσικά, η γιόγκα δεν βελτιώνει μόνο την ευλυγισία, συμβάλλει στη γενική υγεία και ευεξία. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα λεπτό στρώμα γυμναστικής και άνετο ρουχισμό.

Μέσα σε μια πρακτική yoga – εκτός από πολλά άλλα- είναι σίγουρο ότι θα γνωρίσεις καλύτερα το σώμα και την αναπνοή σου -το πιο πιθανό είναι να εξελιχθεί σε μια πολύτιμη φιλία.

Μέσα από τις θέσεις (ασάνες στη γιόγκικη γλώσσα), την κίνηση και τη ροή ή την ακινησία αρχίζεις να μαθαίνεις που βρίσκεται το καθετί.

Θα μάθεις πως  μπορείς να εργαστείς με τα στοιχεία που αποτελούν το σώμα σου για να αλλάξεις σχήμα και πώς μπορείς να αναπνεύσεις για να γίνεις εσύ το σχήμα.

Επιπλέον,  πού βρίσκεται ο νους σου και πώς και πόσο σε επηρεάζει αυτό.

Με την παρατήρηση ξεκινά το ταξίδι γνωριμίας με το σώμα, το νου και τα συναισθήματα. Αυτό το μονοπάτι, όσο του αφήνεις χώρο, μεγαλώνει συνεχώς και εξελίσσεται.

Αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει  να βρίσκεσαι ΕΔΩ, ΤΩΡΑ και όταν δε βρίσκεσαι, πιθανόν να μπορείς και αυτό να το αντιληφθείς.

Μπορείς να εκτιμήσεις τις στιγμές και τα δώρα του ΤΩΡΑ!

Οι ασάνες, οι αναπνοές γίνονται δάσκαλοί σου. Και έτσι, αρχίζεις να σε μαθαίνεις, να σε προσέχεις, να σε φροντίζεις.

Δε χρειάζεται να δεθείς κόμπος για να κάνεις Yoga.

Οι ακροβατικές πόζες που βλέπεις σε έντυπα ή στο Ίντερνετ δημιουργούν την εντύπωση ότι απευθύνεται σε λίγους – σε εκείνους που διαθέτουν μεγάλη ευλυγισία και ισορροπία.

Όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν μια γιόγκικη πρακτική, κατάλληλα προσαρμοσμένη στο δικό τους σώμα.

Όσο για την ευλυγισία και την ισορροπία, αυτές αλλάζουν και εξελίσσονται με την πρακτική. Δεν είναι προαπαιτούμενα για να ξεκινήσει κανείς. Δε χρειάζεται να έχεις ένα συγκεκριμένο σωματότυπο ή να είσαι γυμνασμένος για να ξεκινήσεις.

Επίσης, δεν απευθύνεται μόνο σε γυναίκες, τα οφέλη είναι για όλους.

Ποια είναι τα οφέλη;

Αισιοδοξία, βελτίωση στη στάση σώματος, ποιοτικός ύπνος, τόνωση και ευεξία, αίσθηση ηρεμίας σε στιγμές με ένταση, συνειδητή διαχείριση συναισθηματικού στρες.

Στην TADASANA by Eftyxia θα βρεις, yoga για αρχάριους και προχωρημένους, για παιδιά, θεραπευτική για ηλικιωμένους και γιόγκα εγκυμοσύνης παράλληλα με πολλά ενδιαφέροντα θεματικά σεμινάρια.

Ευτυχία Χριστοδουλοπούλου

Ευτυχία Χριστοδουλοπούλου

*info

TADASANA by Eftyxia 

Πανεπιστημίου 192, Πατρα 

[email protected] 

6947 935732.

Υπεύθυνη/Yoga teacher 

Ευτυχία Xριστοδουλοπούλου

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being