Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Η κατάλληλη ποσότητα νερού σε σχέση με την απώλεια βάρους

Η κατάλληλη ποσότητα νερού σε σχέση με τ...

Έρευνες λένε ότι η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού πριν από τα γεύματα μπορεί να συμβάλει θετικά στην απώλεια βάρους

Η απώλεια βάρους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το νερό παίζει σημαντικό ρόλο για την επίτευξη του στόχου σας.

Το ποσοστό των ενηλίκων που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι συνεχίζει να αυξάνεται, όπως και ο αριθμός των ανθρώπων που αναφέρουν ότι βρίσκονται σε δίαιτες απώλειας βάρους ή χαμηλών θερμίδων.

Η κατάλληλη ποσότητα νερού σε σχέση με την απώλεια βάρους

Αληθεύει ότι η κατανάλωση περισσότερου νερού προκαλεί απώλεια βάρους μέσω της ενίσχυσης του ρυθμού μεταβολισμού και της μείωσης της όρεξης; Ας το ανακαλύψουμε μαζί.

Επιστημονικά, δύο μελέτες έχουν υποδείξει ότι ο μεταβολισμός μπορεί να αυξηθεί προσωρινά κατά 24-30% αν ένα άτομο καταναλώσει ½ λίτρο νερού. Επιπλέον, η αύξηση της ποσότητας στα 2 λίτρα βοηθά το σώμα να καταναλώνει έως και 96 θερμίδες ενέργειας καθημερινά. Η κατανάλωση κρύου νερού θεωρείται πιο ωφέλιμη, αν σκεφτεί κανείς ότι το σώμα δαπανά θερμίδες για να φέρει το κρύο νερό στη θερμοκρασία του σώματος.

Η κατανάλωση νερού πριν από τα γεύματα μπορεί επίσης να είναι ευεργετική, αφού μειώνει τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνονται. Σύμφωνα με μια μελέτη, η κατανάλωση  ½ λίτρου νερού πριν από κάθε γεύμα επί 3 μήνες οδήγησε στην επίτευξη απώλειας 44% περισσότερου βάρους.

Έτσι, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού πριν από τα γεύματα μπορεί να συμβάλει θετικά στην απώλεια βάρους, σε συνδυασμό πάντα με υγιεινή διατροφή. Εάν πίνουμε νερό 30 λεπτά πριν από τα γεύματα, ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώνουμε θα μειωθεί. Επίσης όταν ένα άτομο πίνει τακτικά νερό, ο ρυθμός του μεταβολισμού του μπορεί να αυξηθεί ελαφρώς.

Νερό και Ροφήματα Υψηλής Θερμιδικής Αξίας

Είναι πολύ εύκολο να συγκεντρωθούν πολλές θερμίδες καταναλώνοντας υγρά όπως αναψυκτικά, χυμούς ή καφέ με ζάχαρη. Πολλοί άνθρωποι αγνοούν το γεγονός ότι καταναλώνουν πολλές θερμίδες πίνοντας αναψυκτικά ή αλκοόλ.

Αντικαθιστώντας λίγα από τα ποτά υψηλής θερμιδικής αξίας κάθε μέρα με νερό ή με κάποιο ρόφημα χωρίς θερμίδες, όπως ένα ρόφημα από κάποιο βότανο, θα υπάρχει μακροπρόθεσμα, αποτέλεσμα.

Έρευνες λένε ότι η αντικατάσταση  δύο ή περισσότερων ροφημάτων υψηλής θερμιδικής αξίας με νερό σε διάστημα 6 μηνών, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους της τάξεως του 2-2.5 τοις εκατό σε γυναίκες με παχυσαρκία.

Σε άλλη έρευνα, οι γυναίκες που λάμβαναν μία ποσότητα της τάξεως των 250ml, μετά το μεσημεριανό τους κάθε μέρα, στο πλαίσιο ενός προγράμματος των 24 εβδομάδων, παρατηρήθηκε ότι έχασαν 13,6 τοις εκατό περισσότερο βάρος σε σχέση με το ίδιο δείγμα γυναικών που κατανάλωνε κάποιο ρόφημα διαίτης μετά το μεσημεριανό.

Σε μεγαλύτερης κλίμακας έρευνα, παρατηρήθηκε ότι άντρες και γυναίκες που αντικατέστησαν ένα αναψυκτικό με ζάχαρη, με νερό ή ένα αναψυκτικό χαμηλό σε θερμίδες κάθε μέρα για 4 χρόνια, πήραν 0.49 λιγότερα κιλά σε σχέση με μια παρόμοια ομάδα που δεν έκανε καμία αλλαγή.

Η ίδια έρευνα βρήκε ότι οι ενήλικες που αντικατέστησαν τουλάχιστον έναν φρουτοχυμό με νερό ή ποτό χαμηλής θερμιδικής αξίας, πήρε 0.35 κιλά λιγότερα από τους άλλους συμμετέχοντες.

Το νερό είναι απαραίτητο για την καύση λίπους

Χωρίς νερό, το σώμα δεν μπορεί να μεταβολίσει σωστά το αποθηκευμένο λίπος ή τους υδατάνθρακες.

Η διαδικασία του μεταβολισμού λίπους ονομάζεται λιπόλυση. Το πρώτο βήμα αυτής της διαδικασίας είναι η υδρόλυση η οποία προκύπτει όταν τα μόρια νερού αντιδρούν με τα τριγλυκερίδια ώστε να παράγουν γλυκερόλη και λιπαρό οξύ. Η κατανάλωση της σωστής ποσότητας νερού είναι απαραίτητη για την καύση του λίπους που βρίσκεται στο σώμα.

Συνοψίζοντας αν επιθυμείτε να χάσετε βάρος η κατανάλωση περισσότερου νερού μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε χορτάτοι, ειδικά αν πίνετε νερό όταν πεινάτε ή ακριβώς πριν από ένα γεύμα, ενώ μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την απόδοση της άσκησης, συμβάλλοντας έτσι θετικά στη διαδικασία του αδυνατίσματος.

Το νερό είναι πολύτιμο για την καλή υγεία του οργανισμού. Η "REAL WATER" δραστηριοποιείται στις τεχνολογίες επεξεργασίας νερού από το 1997 και προσφέρει φίλτρα νερού και ψύκτες νερού για οικιακή και επαγγελματική χρήση. Οι έμπειροι άνθρωποι της εταιρείας, ενημερώνουν και προτείνουν λύσεις υπεύθυνα, πάντα με χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις νερού της περιοχής σας και πάντα σύμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες.

Info

Real Water

realwater.gr

Καταστήματα:

  • Πάτρα: 28ης Οκτωβρίου (Καρόλου) 24, τηλ: 2610 432532
  • Τρίπολη: 28ης Οκτωβρίου 24, τηλ: 2710 235171

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being