Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στο δάσος της Στροφυλιάς- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την σκληρή μάχη που έδωσαν με τις φλόγες οι Πυροσβέστες

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στο δάσος της ...

Παραμένουν δυνάμεις στην περιοχή

23:40 Έσβησε ουσιαστικά αργά το βράδυ της Τρίτης η μεγάλη φωτιά που κατέκαψε δασικές εκτάσεις μέσα στην Στροφυλιά. Στην περιοχή παραμένουν τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής τα οποία φροντίζουν να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν εκτιμήσεις για τον αριθμό των στρεμμάτων που έγιναν αποκαΐδια.

 

21:15 Η μεγάλη φωτιά στο Κουνουπέλι Ηλείας που έκαψε μέρος του πανέμορφου δάσους της Στροφυλιάς τέθηκε πριν από λίγο υπό έλεγχο.

20.10 Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κουνουπέλι Ηλείας βρίσκεται σε ύφεση και οι πυροσβέστες είναι αισιόδοξοι από το έως τώρα έργο της κατάσβεσης ότι θα τεθεί υπό έλεγχο πριν πέσει το σκοτάδι.

Το ευτύχημα είναι πως τελικά η φωτιά δεν επεκτάθηκε στο μεγάλης φυσικής ομορφιάς και προστατευμένο από το πρόγραμμα Natura 2000 δάσος της Στροφυλιάς ενώ δεν απειλήθηκε και κάποιο οίκημα.

 

 

19.35 Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά ωστόσο η αλλαγή φοράς του ανέμου βοηθά την κατάσταση. «Χρειάζεται επαγρύπνηση διότι είναι πιθανό να έχουμε αναζωπυρώσεις» δήλωσε στο Patrisnews.com ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.

 

19.13  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβαστικής στην δασική πυρκαγιά στην περιοχή Kουνουπέλι Ηλείας επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο και 4 αεροσκάφη.

18.24 Η φωτιά έχει αναχαιτιστεί από την πλευρά της Αχαϊας και οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να την οριοθετήσουν προς την πλευρά του Κουνουπελίου και των Σαμαρεΐκων. Στη μάχη με τις φλόγες έχουν σπεύσει και ομάδες εθελοντών όπως  Σώμα Εθελοντών Διασωστών Πυροσβεστών Δυτικής Αχαΐας και πάνω από 12 άτιομα πεζοπόρο τμήμα. Στην κατάσβεση βοηθούν όλες οι δυνάμεις του Δήμου Δυτικής Αχαϊας.

 

17.50  Η μεγάλη φωτιά στο Κουνουπέλι του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης στα όρια Αχαΐας και Ηλείας ξέσπασε στις 16.55.

20 οχήματα με περισσότερους από 40 άνδρες έχουν ήδη καταφθάσει στην περιοχή ενώ δυο καναντέρ επιχειρούν στο έργο της κατάσβεσης.

Φτάνει στο σημείο κι ο Διοικητής της Π.Υ. Ηλείας - Ζητήθηκαν ενισχύσεις κι από Αχαΐα.

Απειλείται και το δάσος της Στροφυλιάς που βρίσκεται δίπλα στην περιοχή.

Σε λίγο περισσότερες πληροφορίες..

17.37 Για την κατάσβεση της φωτιάς που μαίνεται, ζητήθηκε επειγόντως η αποστολή εναέριων μέσων ενώ απομακρύνθηκαν όλοι οι λουόμενοι από το Κουνουπελάκι το οποίο είναι τυλιγμένο στις φλόγες.

17.05 Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο στο δάσος της  Στροφυλιάς στο Κουνουπελάκι. Αυτή τη στιγμή σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από την ευρύτερη περιοχή καθώς πνέουν άνεμοι και υπάρχει φόβος άμεσης επέκτασής της στην Καλόγρια.

Στην περιοχή φυσούν ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να έχει πάρει διαστάσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ζητήσει συνδρομή από όμορες περιοχές και από την Αχαΐα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια

 

"Εχει φωτιά στο βουνό. Μην ανησυχείς, έρχομαι"-Τα τελευταία λόγια του 47χρονου αστυνομικού που κάηκε στον Καρέα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις