Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Γιούλη Ασημακοπούλου στο thebest.gr:"Για να πετύχεις χρειάζεται τύχη, υπομονή και καθόλου έπαρση"

Γιούλη Ασημακοπούλου στο thebest.gr:&quo...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Συνέντευξη στην Κωνσταντίνα Τσίχλα

Την πατρινή Γιούλη Ασημακοπούλου την γνωρίσαμε πριν μερικά χρόνια μέσα από τα πρώτα της τραγούδια. Ταλαντούχα, όμορφη, χαμογελαστή και προσγειωμένη χαράζει τον δικό της δρόμο στην μουσική εκπληρώνοντας τους στόχους και τα όνειρα της.

Το thebest.gr την συνάντησε και μίλησε μαζί της για όλα.

Σε συναντάω στην παρουσίαση του περιοδικού «Οξυγόνο» που δημιούργησαν τα μέλη του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ καθώς θα τραγουδήσεις. Αισθάνομαι ότι σου αρέσει να συμμετέχεις σε τέτοιους είδους εκδηλώσεις.

Πράγματι. Μου αρέσει να συμμετέχω σε πράγματα που είναι ενθαρρυντικά για τον άνθρωπο. Οι συνεργάτες μου Night and Day μου μετέφεραν την πρόσκληση, την δέχτηκα και σήμερα είμαστε εδώ.

Που σε βλέπουμε και σε ακούμε το φετινό καλοκαίρι;

Αυτό το καλοκαίρι έχει χαλαρή διάθεση. Έχω κάποιες εμφανίσεις με τους Night and Day στην Πάτρα, κάποια άλλα δημιουργικά projects εδώ και κάποιες εμφανίσεις σε clubs σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Παρατηρώ σου αρέσουν οι συνεργασίες… Αισθάνομαι ότι τις προτιμάς…

Γενικά με διακατέχει ένα ομαδικό πνεύμα. Αισθάνομαι ότι όταν συνεργάζομαι μου βγαίνει ο καλύτερος μου εαυτός. Για μένα η μουσική δεν είναι κάτι προσωπικό. Πιστεύω ότι εξελίσσομαι μαζί με τους άλλους. Μου αρέσει να γνωρίζω ανθρώπους που έχουμε παρόμοιες αντιλήψεις, έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας και μέσα από αυτό, την ανταλλαγή ιδεών μας ,να δημιουργούμε ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Η πρώτη σου επαφή με την μουσική;

Δεν είναι κάτι καθορισμένο. Πάντα τραγουδούσα, ένιωθα τους στίχους, τις μελωδίες . Ήταν μια ανάγκη μου. Από το σχολείο ακόμη μου άρεσε να συμμετέχω στην χορωδία, σε σχολικές εκδηλώσεις με τραγούδι… Εκφράζομαι μέσα από αυτό.

Επαγγελματικά πώς ξεκίνησε η διαδρομή σου;

Ξεκίνησε σε ηλικία 12 ετών. Τότε έκανα κάποια ραδιοφωνικά σποτάκια. Είχα πάει να ηχογραφήσω  τραγούδια για έναν διαγωνισμό στον οποίο θα συμμετείχα. Με άκουσαν και μου το πρότειναν. Αργότερα, γύρω στα 18 έμαθα για μια audition που έκανε η μπάντα του Δήμου για τα μπουρμούλια. Τότε είπα «Μαμά, πρέπει να πάμε»!! Πήγαμε, πήγαν όλα καλά κι έτσι ξεκίνησα.

Όταν κυκλοφόρησε το «Να μ’ αγαπάς» προκάλεσες αίσθηση κι εσύ και το τραγούδι… Πώς την εξέλαβες τότε αυτή την επιτυχία; Χρειάστηκε να προσγειώσει κανείς;

Η επιτυχία ήρθε έξι  μήνες περίπου μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού. Άρα είχα χρόνο να συνειδητοποιήσω ότι πλέον είχα ηχογραφήσει ένα κομμάτι. Τα πράγματα άλλαξαν σιγά σιγά..εκεί που ήμουν «χαλαρή» άρχισα να έχω κάποιες υποχρεώσεις.

Καλώς ή κακώς δεν χρειάστηκε να με προσγειώσει κάποιος. Γενικά είμαι και πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου. Δεν θέλω να δείχνω προσγειωμέν...η απλώς δεν βλέπω να υπάρχει λόγος να μην είμαι.

Το ότι ασχολείσαι με την μουσική σε μια περίοδο που περνάει δύσκολα και σε επίπεδο δισκογραφίας, και σε σχέση με τα lives και σε  σχέση με την δημιουργία τραγουδιών.. πόσο σε στεναχωρεί, σε θυμώνει, σε αγχώνει;

Πάρα πολύ. Δεν μπορώ να το κρύψω. Δεν μπορείς να εκφραστείς και να έχεις απήχηση πλέον με την ίδια ευκολία. Πάντα σε προβληματίζει και το βιοποριστικό κομμάτι. Όχι το να βγάλεις πολλά χρήματα αλλά το να ζήσεις αξιοπρεπώς. Αυτό είναι μια καθημερινή  συζήτηση ανάμεσα στους ανθρώπους του χώρου.

Βέβαια δεν το βάζουμε και κάτω. Ψάχνουμε τρόπους να κάνουμε πιο σωστά πράγματα. Και βλέπω ότι οι περισσότεροι αναζητούν την αλήθεια, και στον εαυτό τους και στην μουσική τους. Νιώθουν πλέον οι καλλιτέχνες ότι είναι πιο σημαντικό να κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν.

Υπάρχει κάποια στιγμή από αυτές που έχεις ζήσει στην μουσική που την ξεχωρίζεις, που έχει ιδιαίτερη σημασία για σένα;

Είναι πολλές αυτές οι στιγμές. Για παράδειγμα ήταν καθοριστικό για εμένα το πώς ένιωσα σε ένα live μου. Ήταν το πρώτο καλοκαίρι που είχε αρχίσει να ακούγεται το «Να μ΄αγαπάς». Όταν ξεκίνησα να το τραγουδάω στο live είδα το κοινό να το τραγουδάει μαζί μου. Ήξεραν τους στίχους από την αρχή μέχρι το τέλος. Τα πρόσωπα τους ήταν χαρούμενα. Τότε ένιωσα ότι έκανα κάτι σωστό που έχι ανταπόκριση.

Σε ακούμε σε τραγούδια ρυθμικά, χορευτικά… είναι αυτό το ύφος σου;

Το ύφος μου είναι και αυτό. Νιώθω ότι έχω κι άλλα πράγματα μέσα μου που θέλω να ξεδιπλώσω σιγά  σιγά. Θα ήθελα αργά ή γρήγορα να τραγουδήσω και μπαλάντες ακόμη και πιο έντεχνα τραγούδια.

Τι θα έλεγες ότι θέλεις να πετύχεις μέσα από την διαδρομή σου στην μουσική;

Αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο. Θέλω να έχω όμορφα τραγούδια. Το τι θεωρεί όμορφο ο καθένας είναι σχετικό βέβαια. Θα ήθελα να γυρνάω πίσω και να βρίσκω ωραία τραγούδια, ωραίες συνεργασίες, ανθρώπους, αναμνήσεις.

Από την μέχρι τώρα εμπειρία σου.. τι πιστεύεις ότι πρέπει να έχει κανείς για να πετύχει στο τραγούδι;

Για να πετύχει… θέλει και τύχη. Μπορεί να έχεις τα πάντα και να μην πετύχεις. Δεν υπάρχει συνταγή. Σίγουρα πρέπει να υπάρχει μια καλή και σωστή φωνή, μια ωραία χροιά, μια αισθητική στον τρόπου που τραγουδάς και σε αυτά που επιλέγεις να τραγουδάς. Από εκεί και πέρα χρειάζεται τύχη, υπομονή και καθόλου έπαρση.

Τελικά η εμφάνιση πόσο μετράει σε αυτό τον χώρο;

Μετράει. Το βλέπω ότι μετράει.

Σε ενοχλεί αυτό;

Όχι. Υπάρχουν κάποια πρότυπα- δεδομένα σε σχέση με το πώς πρέπει να είναι μια κοπέλα που τραγουδάει για να είναι εμπορική. Αυτά για κάποιους δεν τα διαθέτω ούτε εγώ. Άρα δεν αισθάνομαι ότι τραγουδάω επειδή μπορεί να έχω μια όμορφη εμφάνιση.

Πάντα υπάρχει μια απαίτηση όλο και πιο έντονη σε σχέση με την εμφάνιση. Υπάρχει μια μοντελοποίηση σε αυτό.  Ζητάνε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Έχει ξεφύγει από τα φυσιολογικά όρια και δεν μου αρέσει. Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος πρέπει  να έχει την προσωπικότητα του σε όλα του. Στο σώμα του, στην εμφάνιση του…

Υπάρχουν πράγματα που σε εκνευρίζουν σε αυτό το χώρο;

Βέβαια… Το ότι θέλουν να επιβάλλουν ένα συγκεκριμένο καλλιτεχνικό πρότυπο  είναι ένα από αυτά. Νιώθω ότι χάνουμε την ουσία. Με εκνευρίζουν οι κλίκες, η διπροσωπία…

Τι έχεις βιώσει αυτό;

Ελάχιστα… αλλά ναι…. Πάντα  και παντού υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί.

Τις πολιτικές εξελίξεις ων τελευταίων ημερών πώς τις αντιμετώπισες;

Χωρίς πανικό. Φυσικά με απασχολούν όλα αυτά που βιώνουμε, με βάζουν σε σκέψεις. Γενικά είμαι αισιόδοξη. Πιστεύω ότι ξέρουμε τι έχει φταίξει και ότι πλέον μας νοιάζει το τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Όχι μόνοι οι πολιτικοί μας αλλά και εμείς οι ίδιοι.

Τι εύχεσαι στους αναγνώστες του thebest.gr;

Εύχομαι  σωματική και ψυχική υγεία για να  αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες , αισιοδοξία και ψυχραιμία. Πρώτα να σκεφτόμαστε πολύ και μετά να πράττουμε.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight