Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πιέσεις σε ευρώ και ομόλογα των χωρών του Νότου στις διεθνείς χρηματαγορές

Πιέσεις σε ευρώ και ομόλογα των χωρών το...

Λόγω εξελίξεων στην Ελλάδα

Πιέζουν ευρώ και ομόλογα της Πορτογαλίας , Ισπανίας και Ιταλίας, οι διεθνείς χρηματαγορές τις πρώτες ώρες λειτουργίας τους, μετά την επιβολή capital controls στην Ελλάδα. Ο δείκτης στο Χρηματιστήριο του Τόκιο υποχώρησε κατά 2,88%, ενώ τα Πορτογαλικά και Ισπανικά ομόλογα εμφανίζουν ισχυρή άνοδο

Οι πιέσεις σε ομόλογα χωρών του Νότου

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται τη Δευτέρα στα ομόλογα των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, εξαιτίας των κινδύνων που προέρχονται από μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Αντιθέτως η απόδοση του γερμανικού 10ετές ομόλογο σημειώνει αισθητή πτώση, όπως και η απόδοση του γαλλικού 10ετούς τίτλου.

Λίγο μετά το άνοιγμα των συναλλαγών της Δευτέρας η απόδοση του γερμανικού ομολόγου αναφοράς διαμορφωνόταν στο 0,738%, σημειώνοντας πτώση 19,78% σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής όταν και είχε διαμορφωθεί στο 0,920%.

Τα επιτόκια των 10ετών πορτογαλικών ομολόγων ξεπέρασαν το 3% έναντι 2,6% την Παρασκευή. Τα επιτόκια των 10ετών ισπανικών ομολόγων αυξήθηκαν στο 2,720% έναντι 2,150% την Παρασκευή πριν από το κλείσιμο. Τα επιτόκια των ιταλικών 10ετών ομολόγων αυξήθηκαν στο 2,605%, έναντι 2,110 την Παρασκευή.

Αναλυτές της αγοράς ομολόγων ήδη μιλούν για παρέμβαση της ΕΚΤ στην αγορά ώστε να εξομαλυνθούν τα επίπεδα των τιμών.

Πτώση στα Χρηματιστήρια της Ασίας

Με πτώση ολοκληρώθηκαν σήμερα Δευτέρα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο εξαιτίας των ανησυχιών για την ελληνική κρίση. Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 596,20 μονάδες, σε ποσοστό 2,88%, και διαμορφώθηκε στις 20.109,95 μονάδες.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι τιμές του πετρελαίου στην Ασία. Το αργό πετρέλαιο για παραδόσεις Αυγούστου υποχώρησε κατά 82 σεντς για να διαμορφωθεί στα 58,81 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας επίσης για παραδόσεις Αυγούστου υποχώρησε κατά 70 σεντς το βαρέλι στα 62,56, 40 δολάρια.

Βασικός λόγος ήταν η αποδυνάμωση του ευρώ έναντι του δολαρίου που σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς συναλλάγματος θα μπορούσε να οδηγήσει και σε νέες πτώσεις των τιμών του αργού πετρελαίου.

Το ευρώ σημείωσε πτώση κατά σχεδόν 2 σεντς του αμερικανικού δολαρίου και βρέθηκε ενδοσυνεδριακά σε χαμηλό μήνα, γύρω στο 1,0990 δολάριο, από περίπου 1,1165 δολάριο που ήταν την προηγούμενη Παρασκευή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά