Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Aθρόα προσέλευση και ζεστό χειροκρότημα για την παράσταση του 9ου Γυμνασίου Πατρών "Δον Καμίλο"

Aθρόα προσέλευση  και ζεστό χειροκρότημα...

Παρουσιάστηκε στο Επίκεντρο + - Το Σάββατο οι μαθητές του σχολείου ανεβάζουν Προμηθέα Δεσμώτη στο Αρχαίο Ωδείο

Με αθρόα προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, παρουσιάστηκε την περασμένη Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, το απόγευμα στη σκηνή του «Επίκεντρο +», στην οδό Νόρμαν και Αγίου Διονυσίου, η θεατρική παράσταση «Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή, που ετοίμασε η θεατρική ομάδα των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Πατρών με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος θεατρικής αγωγής της Β’/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας.

Οι μαθητές ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και πρόσφεραν πλούσιο γέλιο μέσα από ένα επίκαιρο και γνωστό έργο που σατιρίζει το φανατισμό και τη σφοδρή αντιπαλότητα που χωρίζει δεξιούς κι αριστερούς.

Παράλληλα με την δράση αυτή, στο σχολείο εκπονείται Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο: «Η συγκρότηση της πολιτικής συνείδησης στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος μέσω της θεατρικής πράξης. Το παράδειγμα του «Προμηθέα  Δεσμώτη». Βασικό άξονα του προγράμματος συνιστά η θεατρική επεξεργασία της προαναφερθείσας τραγωδίας του Αισχύλου από τους συμμετέχοντες μαθητές, το αποτέλεσμα της οποίας επελέγη και παρουσιάστηκε ήδη στο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης.

Οι μαθητές του σχολείου συνεχίζουν την προσπάθειά τους, ανεβάζοντας το έργο στον χώρο του Αρχαίου Ρωμαïκού Ωδείου Πατρών, αυτό το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 και ώρα 21:00 το βράδυ.

Το 9ο Γυμνάσιο Πατρών  δεν ανεβάζει για πρώτη φορά μία ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση. Την περσινή σχολική χρονιά οι μαθητές παρουσίασαν 4 μονόπρακτα από το έργο «Τρόμος και αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, ένα έργο που στηλιτεύει τη φρίκη του Ναζισμού, ενώ δυο χρόνια πριν οι μαθητές είχαν παρουσιάσει το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Παραμύθι χωρίς όνομα».

*Το 9ο Γυμνάσιο Πατρών στεγάζεται στο ιστορικό κτήριο του παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών  στην οδό Κανακάρη και είναι το μόνο Γυμνάσιο του ιστορικού κέντρου της Πάτρας μαζί και με το 2ο Γυμνάσιο, το οποίο βρίσκεται Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight