Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο ελληνικός λαός εξαπατήθηκε

Ο ελληνικός λαός εξαπατήθηκε

Του Θανάση Νταβλούρου τ. Βουλευτή Αχαΐας

Έριξαν την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά με μοχλό την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και προκάλεσαν εκλογές για να σταματήσουν (όπως διατυμπάνιζαν) την καταστροφική πορεία της χώρας και την ανθρωπιστική κρίση που έλεγαν ότι προκάλεσαν οι μνημονιακές πολιτικές.

«Σημαία», τόσο της αντιπολιτευτικής τους όσο και της προεκλογικής  τους ρητορικής, έκαναν εκτός άλλων και το περιβόητο e-mail Χαρδούβελη, που προέβλεπε μέτρα ύψους 980 εκατομμυρίων ευρώ.

Τη δραματική συνέχεια την ξέρουμε και τη βιώνουμε όλες και όλοι. Δυστυχώς, στις εκλογές εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό με τις παραπλανητικές υποσχέσεις τους.

Σημαντικό τμήμα της κοινωνίας πείστηκε για μια ακόμη φορά ότι «λεφτά υπάρχουν» και τούς ψήφισε για τις ανέφικτες εξαγγελίες τους και για τα ψέματα τους περί κατάργησης του Μνημονίου «με ένα νόμο και με ένα άρθρο».

Έτσι τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας πέρασαν σε επικίνδυνους και ερασιτέχνες τυχοδιώκτες, σε αιθεροβάμονες Αριστεριστές και σε δήθεν πατριώτες και «Ανεξάρτητους Έλληνες».

Το ετερόκλητο κυβερνητικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ένα κράμα ιδιότυπου εθνολαϊκισμού, που θα έδιωχνε την τρόικα και θα καταργούσε τα Μνημόνια, μέσα από μια δήθεν υπερήφανη εθνικά διαπραγμάτευση έχει φέρει  την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Και μπροστά σ’ αυτόν τον εφιάλτη, μπροστά στον κίνδυνο να φύγουν κυριολεκτικά νύχτα, έρχονται τώρα και δίνουν «γη και ύδωρ» στους δανειστές.

Αυτοί που είχαν «κόκκινες γραμμές» και ήταν έτοιμοι να αλλάξουν την Ευρώπη, ετράπησαν σε άτακτη φυγή μέσα από παρακάλια και ικεσίες σ’ αυτούς που (υποτίθεται ότι) θα έδιωχναν!

Μόνο που το κόστος της «εθνικής μαγκιάς» και της «υπερήφανης  διαπραγμάτευσης» τους θα είναι δυσβάστακτο για τον ελληνική κοινωνία και ανέρχεται για την ώρα στα 8 δισεκατομμύρια ευρώ, πολλαπλάσιο αυτού του «καταραμένου» e-mail Χαρδούβελη!

Ο ελληνικός λαός, που ψήφισε «πρώτη φορά Αριστερά», θα εισπράξει σύντομα τα επίχειρα της επιλογής του. Η δε ιστορική ειρωνεία είναι ότι η «λαοπρόβλητη» αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι αυτή που πρότεινε στους δανειστές τα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας που θα ζήσει ποτέ ο τόπος, βάζοντας στο στόχαστρο τον ιδιωτικό τομέα, μέσα από μια υπέρμετρη φορολόγηση των επιχειρήσεων και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Αφήνουν συνειδητά ανέγγιχτη την «ιερή αγελάδα» του Δημοσίου, αλλά με έναν ιδιωτικό τομέα που είναι ήδη στα… πατώματα και τον βυθίζουν με τα μέτρα που προτείνουν ακόμη περισσότερο, ποιος θα παράξει πλούτο για να συντηρηθεί και αυτή;

Δυστυχώς, όμως, κι αυτό είναι το πιο τραγικό, όσο επώδυνη κι αν είναι  η διαφαινόμενη συμφωνία, είναι πραγματική όαση μπροστά στο όνειδος της χρεοκοπίας, που θα σήμαινε την απόλυτη καταστροφή.

Έστω και με βαριά καρδιά, αλλά με αίσθημα εθνικής ευθύνης και με αδιαπραγμάτευτη την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να στηρίξει κριτικά τη συγκεκριμένη συμφωνία και να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για ένα καλύτερο αύριο.

Διότι εκείνο που προέχει τώρα είναι η σωτηρία της πατρίδας, απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να αγωνιστούμε μετά για την ανασυγκρότηση και την ανόρθωση του ελληνικού κράτους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις