Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τρέχουν και δεν φθάνουν: Η τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με Ολάντ - Μέρκελ και το ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ του Euroworking Group για άμεση λύση

Τρέχουν και δεν φθάνουν: Η τηλεδιάσκεψη ...

Συνεχίζονται οι διεργασίες

22:27 Κοινοτικές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έκαναν λόγο για «περιορισμένη πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις στο Brussels Group, οι οποίες θα συνεχιστούν αύριο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν προβλέπεται κάποιο έκτακτο Eurogroup.

Από την πλευρά τους ελληνικές πηγές σημειώνουν πως οι διαβουλεύσεις αποδίδουν και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας επί της αρχής.

Εξάλλου, πηγές της Ευρωζώνης με γνώση των διαπραγματεύσεων, όπως αναφέρει το tvxs.gr, παραδέχονται πως το κλίμα που κυριαρχεί στις διαβουλεύσεις είναι βελτιωμένο όπως και οι όροι συνεργασίας, αν και όπως αναφέρουν, ο όγκος εργασίας που έχει επωμιστεί η ελληνική πλευρά είναι τεράστιος και δυσανάλογος σε σχέση με το χρόνο που απομένει έως τη λήξη της παράτασης, στο τέλος του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως υφίστανται ακόμα αποκλίσεις στα δημοσιονομικά, τις συντάξεις, την αγορά εργασίας, τη δημόσια διοίκηση και μια σειρά από άλλους τομείς. Τέλος, σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση των διαδικασιών παίζει, όπως λένε χαρακτηριστικά, η πλήρης τήρηση από όλους της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

21:45 Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε και ο ΣΚΑΙ, το κλίμα στο Euroworking Group ήταν ιδιαίτερα άσχημο για την Ελλάδα, όπου υπήρξαν επικρίσεις κατά της ελληνικής κυβέρνησης για καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο Euroworking Group δόθηκε τελεσίγραφο στην Αθήνα να φέρει συμφωνία την επόμενη Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη, αφήνοντας να εννοηθεί πως σε διαφορετική περίπτωση οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες.

21:05 Τη λύση του "Γόρδιου Δεσμού" με πολιτική παρέμβαση φαίνεται πως αναζητά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος πριν από λίγο είχε έκτακτη τηλεδιάσκεψη με την Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Ολάντ.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τους δύο Ευρωπαίους ηγέτες όλα τα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά στη διαπραγμάτευση επιδιώκοντας να δοθεί πολιτική λύση στα θέμα που έχουν μπλοκάρει από την τεχνικά κλιμάκια. Σε αυτό το κλίμα είχε κινηθεί άλλωστε και η πρόσφατη συνάντηση των τριών που είχε γίνει στη Ρίγα της Λετονίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Τόμσεν: "Και 300 ευρώ να είναι ο μισθός, καλά είναι. Είστε Βαλκάνια"- Αποκαλύψεις για τους διαλόγους με την Τρόικα στην Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις