Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Νέλλα Ιωάννου: "Με εξιτάρει να σχεδιάζω ρούχα μοναδικά και αποκλειστικά πάνω στο σώμα κάθε γυναίκας"

Νέλλα Ιωάννου: "Με εξιτάρει να σχεδ...

H σχεδιάστρια μόδας μιλά στο thebest.gr

Αραχνοΰφαντα, μουσελίνες, ζορζέτες. Όλα γίνονται ο «καμβάς» πάνω στον οποίο η Αιγιώτισσα σχεδιάστρια μόδας Νέλλα Ιωάννου δημιουργεί. Με τάσεις ρομαντικές κα αντλώντας  έμπνευση από το κάθε τι δημιουργεί ρούχα που θέλει να αντανακλούν τ΄όνομά της, χωρίς ν΄ακολουθεί απαραίτητα τις τρέχουσες τάσεις της μόδας. Η γνωστή σχεδιάστρια την ώρα που σχεδιάζει την επόμενη επίδειξη μόδας μιλά στο thebest.gr

 

Tης Ελευθερίας Μακρυγένη

 

 

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το χώρο της μόδας;

Τελείωσα Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνεχίζοντας τις σπουδές μου , βρέθηκα αντιμέτωπη με ένα εμπόδιο στις μεταπτυχιακές μου σπουδές το οποίο ήταν ανασταλτικό, αφού μου καθόρισε την μετέπειτα πορεία μου.

Ποια ήταν τα πρώτα βήματα σας στο χώρο; Από πότε ασχολείστε με αυτόν; Δίπλα σε ποιους μαθητεύσατε;

Από τον πρώτο χρόνο των σπουδών μου στο χώρο της μόδας προτιμούσα να μπω στον εργασιακό τομέα για να συνδυάζω την θεωρία με την πράξη. Έτσι εργάστηκα στην εταιρεία MCM όπου δειγμάτιζα τα ρούχα της εταιρείας  MISSONI και στη συνέχεια σχεδίαζα μια δική μου σειρά με casual ρούχα με την επωνυμία «deux et AA». Στη συνέχεια εργάστηκα ως ενδυματολόγος στη σειρά του MEGA, “ Το κόκκινο δωμάτιο». Έπειτα μου έγινε πρόταση να σχεδιάζω για ένα από τα καλλίτερα σαλόνια της Αθήνας , το atelier της ΛΟΥΚΙΑΣ. Εκεί παρέμεινα τρία χρόνια, όπου οι εμπειρία, οι εικόνες και οι πληροφορίες που πήρα ήταν αμέτρητα πολύτιμες.

Ποιους σχεδιαστές θαυμάζεται;

Από τον Κάθε σχεδιαστή όλο και κάτι μπορείς να αντλήσεις. Με ιντριγκάρουν πολύ οι σχεδιαστές που έχουν  διαφορετικό ύφος από το δικό μου, όπως ο ιάπωνας KTZ, ο Jean Paul Gaultier, Peter Pilotto και άλλοι όπου η φιλοσοφία τους είναι πολύ διαφορετική από τη δική μου.

Τι αποτελεί έμπνευσή σας;

Το σίγουρο είναι πως δεν ακολουθώ σχεδόν καθόλου τη μόδα, μόνο σε επιτρεπτά πλαίσια. Παρακολουθώ τις τάσεις και πολλούς σχεδιαστές , αλλά μέλημα μου είναι  να δημιουργώ μόδα. Το ρούχο μου θέλω να αντανακλά το όνομα μου. Τότε πιστεύω πλησιάζεις και την επιτυχία. Καθετί  μπορεί να αποτελέσει έμπνευσή μου. Παρακολουθώ γενικότερα τις τέχνες. Θαυμάζω κάποιους ζωγράφους από τους οποίους μπορώ να δανειστώ συνδέσεις  χρωμάτων.  Ή  παρομοιάζω μια δημιουργία μου σαν ένα πίνακα ζωγραφικής και ζωγραφίζω πάνω στο ρούχο.

Τα συναισθήματα επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στη δουλειά μου, καθώς επηρεάζουν δραστικά. Αυτό που προσπαθώ σχεδόν πάντα είναι να δίνω χρώμα σε ότι κάνω γιατί μου φτιάχνει τη διάθεση ανεξαρτήτως εποχής. Παρόλα αυτά όταν σχεδιάζω ελεύθερα μπορεί το οτιδήποτε να αποτελέσει έμπνευσή μου, ακόμα και το βάδισμα μιας κομψής κυρίας στο δρόμο.

 

Ποιά υφάσματα προτιμάτε να χρησιμοποιείται;

Λατρεύω οτιδήποτε αραχνοΰφαντο και  λεπτό ύφασμα. Οι μουσελίνες, οι ζορζέτες, κάθε είδους μετάξια,  οι οργαντίνες. Τα υφάσματα είναι μαγικά, έχουν ψυχή. Οδηγούνται εκεί που τα πας. Είναι εύπλαστα, παίρνουν μορφή μέσα στα σώματα. Είναι πρόκληση για μένα να συνδυάζω τα υφάσματα αταίριαστα υλικά μεταξύ τους. Διαμορφώνονται όπως τα οδηγώ εγώ με τη φαντασία μου και βάζοντας πινελιές από άλλα υλικά, όπως δαντέλες , τούλια, τρέσες, βελούδα, δέρματα, τότε μορφοποιείται το εκάστοτε σχέδιο. Για την κάθε γυναίκα και τον κάθε σωματότυπο υπάρχει το δικό του.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το στυλ των δημιουργιών σας;

Θα μπορούσα να υποστηρίξω πως δεν ακολουθώ τις τρέχουσες τάσεις. Μέλημά μου είναι το ρούχο μου να αντανακλά το όνομα μου, να βαδίζει στις δικές μου γραμμές.  Τότε πιστεύω πλησιάζεις και την επιτυχία.  Δεν αρκεί να είναι κάτι στη μόδα και να το ακολουθούμε, αλλά θα πρέπει να το  “φοράμε”  το ρούχο. Συνήθως οι Collection μου δεν διαφέρουν σε ύφος. Ακολουθώ τον ρομαντισμό σε συνδυασμό με κάποια τάση που με έχει εμπνεύσει.

Η κρίση πως επηρέασε τη δουλειά σας; Τι κάνατε για να την αντιμετωπίσετε;

Το μυστικό είναι να μην μένεις άπραγος. Προσπαθώ να παίρνω ερεθίσματα, να απομακρύνω καθετί που με στεναχωρεί και θέτω στόχους. Να δημιουργώ μόδα, έτσι ώστε όταν κάποιος βλέπει ένα ρούχο μου να καταλαβαίνει πως είναι δικό μου. Σίγουρα οι εποχές μας δεν καρποφορούν. Όλους τους τομείς  έχει ακουμπήσει η κρίση, αλλά πιστεύω πως αν υπάρχει όρεξη για δουλεία και κυρίως εφευρετικότητα τότε υπάρχουν και αποτελέσματα. Έτσι μπορώ και προχωρώ. Παίρνω ερεθίσματα και αποκτώ στόχους.

Πόσο εύκολο είναι να ασχολείται κανείς με τη μόδα στην Πάτρα;

Όπου και να βρισκόμουν το ίδιο αποτέλεσμα θα παρουσίαζα. Με εξιτάρει να σχεδιάζω ρούχα μοναδικά και αποκλειστικά πάνω στο σώμα κάθε γυναίκας και το γεγονός ότι κάθε φορά έχω να κάνω με διαφορετική προσωπικότητα. Με αυτό τον τρόπο το ρούχο παίρνει χαρακτήρα.  Ο κόσμος της Πάτρας έχει άποψη και είναι καλαίσθητος. Οι άνθρωποι αυτοί μου αρέσουν που συνεργάζονται μαζί μου. Τους βάζω στο παιχνίδι που  έχω δημιουργήσει, το δικό μου παραμύθι με τα χρώματα τις , ποιότητες και τα υφάσματα.

 

Τα επόμενα σχέδια σας;

Η περίοδος αυτή είναι η εποχή μου. Ασχολούμαι πιο πολύ με τη δημιουργία των νυφικών μου και κάθε είδος cocktail φορέματος, καθώς προετοιμάζω και την επόμενή μου επίδειξη  τον Οκτώβριο για το καλοκαίρι του 2016 όπου θα γίνει στην Αθήνα με πολλές εκπλήξεις αυτή τη φορά.


Το ατελιέ της Νέλλας Ιωάννου βρίσκεται στην Πλατεία Γεωργίου και Γεροκωστοπούλου 22


 

Η Νέλλα Ιωάννου

Η Νέλλα Ιωάννου

Η Νέλλα Ιωάννου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight