Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στην Αιγιάλεια σήμερα ο Θοδωρής Δρίτσας - Θα παραστεί στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Λιμενικού Σώματος

Στην Αιγιάλεια σήμερα ο Θοδωρής Δρίτσας ...

Στο Λόγγο Αιγιάλειας

Σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος θα δώσει το «παρών» στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, που θα φιλοξενηθεί στην Αιγιάλεια και συγκεκριμένα στο χώρο του ξενοδοχείου «Long Beach», από την Παρασκευή 8 έως μεθαύριο Κυριακή 10 Μαΐου.

Μάλιστα, στις εργασίες τού συνεδρίου σήμερα  θα συμμετάσχει και ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Θοδωρής Δρίτσας.

Εκτός του κ. Δρίτσα, το «παρών» θα δώσουν επίσης ο Αρχηγός τού Λιμενικού Σώματος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο Α΄ Υπαρχηγός Λ.Σ. Αθανάσιος Χονδρονάσιος, ο Β΄ Υπαρχηγός Λ.Σ. Επιτελάρχης Νίκος Πατρινός, ο Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης με έδρα την Πάτρα Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Καλογείτων και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πάτρας, Πλοίαρχος Λ.Σ. Τρύφων Κοροντζής.

 

Κατόπιν πρότασης της Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ. Αχαΐας -  Αιτωλοακαρνανίας - Φωκίδας

Σημειώνεται ότι το συνέδριο φιλοξενείται στην περιοχή κατόπιν σχετικής πρότασης της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αχαΐας – Αιτωλοακαρνανίας - Φωκίδας, η οποία απαριθμεί περίπου 300 μέλη. Μάλιστα, κατά τις τρεις ημέρες, στις εργασίες τού συνεδρίου αναμένεται να συμμετάσχουν 18 πρωτοβάθμια σωματεία (Ενώσεις Προσωπικού Λιμενικού Σώματος) από όλη την Ελλάδα, δηλαδή περίπου 180 σύνεδροι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τις 10.00 το πρωί ως τη 1.30 το μεσημέρι (παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος) και από τις 5.00 το απόγευμα ως τις 9.00 το βράδυ, ενώ αύριο Κυριακή, οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10.00 το πρωί και το συνέδριο θα κλείσει στις 2.00 το μεσημέρι.

 

Επί τάπητος τα προβλήματα του προσωπικού του Σώματος

«Θέλουμε να επισημάνουμε ότι σημαντικότερος λόγος στην τελική επιλογή του τόπου υλοποίησης του συνεδρίου ήταν ότι η περιοχή γειτνιάζει με την πόλη της Πάτρας, περιοχή μείζονος σημασίας, διότι αποτελεί μια από τις κυριότερες πύλες εξόδου της χώρας», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αχαΐας – Αιτωλοακαρνανίας - Φωκίδας, Μιχάλης Κωστάκης, προσθέτοντας τα εξής: «Πιστεύουμε ότι σε αυτή τη δύσκολη χρονικά συγκυρία, το Συνέδριο θα μας δώσει την δυνατότητα να αναδείξουμε τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος». Εκτός των άλλων θεμάτων, τους σύνεδρους θα απασχολήσει το ασφαλιστικό και μισθολογικό του προσωπικού Λιμενικού Σώματος, καθώς και άλλα συνδικαλιστικά ζητήματα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις