Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Χτυποκάρδια στα θρανία των πανελλαδικών για 3.219 υποψηφίους - Μικρότερος φέτος ο αριθμός τους

Αχαΐα: Χτυποκάρδια στα θρανία των πανελλ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Στις 18 Μαΐου ξεκινούν οι εξετάσεις

Στις 13 Μαΐου τα μαθήματα του σχολικού έτους 2014-2015 τελειώνουν και στις 18 Μαΐου ανοίγει η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων. Στην Αχαΐα φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ είναι λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα φέτος διαγωνίζονται 2482 απόφοιτοι Γενικών Λυκείων έναντι 2560 πέρυσι, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ.

Οι υποψήφιοι φέτος είναι 737 ενώ πέρυσι 784.

Στον νομό θα λειτουργήσουν 35 εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ και 5 για τα ΕΠΑΛ.

Παράλληλα έχει προβλεφθεί η λειτουργία 2 ειδικών εξεταστικών κέντρων για τα ΓΕΛ που θα είναι το 6ο Γυμνάσιο και το 21ο Γυμνάσιο.

Το ειδικό εξεταστικό κέντρο για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ θα είναι το 1ο ΕΠΑΛ στο Κουκούλι.

Όπως επισημαίνει στο thebest.gr η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ευγενία Πιερρή, η διευθυνση πολύ έγκαιρα δουλεύει εντατικά για τις Πανελαδικές και πολύ πιο πριν έρθουν οι σχετικές εγκύκλιοι, καθώς όπως τονίζει αυτά τα θέματα απαιτούν υπευθυνότητα και έλεγχο όλων των λεπτομεριών.Προσθέτει ότι όλα είναι έτοιμα και πως στις 12 Μαςιου θα γίνει η δεύτερη συνάντηση με τους Προέδρους των Λυκειακών Επιτροπών.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι πανελλήνιες εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν την Δευτέρα 18-5-2015, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄)  την Τρίτη 19-05-2015.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17-6-2015.

Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15-6-2015 ως και 26-6-2015.

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9-6-2015.

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3-6-2015 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 10-6-2015 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις