Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Χριστόφορος Ανδριόπουλος:Πώς ένας Πατρινός ξυλουργός και η παράτολμη ιδέα της συζύγου του οδήγησαν σε ένα success story

Χριστόφορος Ανδριόπουλος:Πώς ένας Πατριν...

Μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να συνεργάζεται με ένα μαγαζί από κάθε γωνιά της Ελλάδας

Ο Χριστόφορος Ανδριόπουλος εδώ και αρκετά χρόνια δουλεύει σαν τεχνίτης - ξυλουργός μαζί με τον αδελφό του στο εργαστήρι που έχουν «κληρονομήσει» από τον πατέρα τους. Πλέον κατασκευάζει χειροποίητα, ξύλινα γυαλιά ηλίου.

Η ιδέα για την κατασκευή των γυαλιών  προέκυψε όταν η σύζυγός του που ασχολείται με την μόδα ανακάλυψε ότι τα ξύλινα χειροποίητα γυαλιά κερδίζουν έδαφος στις πασαρέλες του εξωτερικού. Το εγχείρημά του είχε αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας καθώς δεν του έδειξε κανείς την τεχνική. Το πώς μπορούσε να τα φτιάξει.

Του φάνηκε όμως ενδιαφέρον κι έτσι αποφάσισε να δοκιμαστεί και να πειραματιστεί. Οι δημιουργίες του είναι φτιαγμένες αποκλειστικά από ξύλο. Για την κατασκευή τους περνάνε από 3-4 στάδια ενώ χρειάζονται περίπου 3-4 ώρες μέχρι να προκύψει το τελικό αποτέλεσμα. Ο ίδιος πιστεύει ότι η απήχηση που έχουν τα ξύλινα γυαλιά που κατασκευάζει οφείλεται στην φυσικότητα τους και στο γεγονός ότι είναι «ζωντανά» και ακατέργαστα.

Στα μελλοντικά του σχέδια είναι η δημιουργία γυαλιών που για την κατασκευή τους, εκτός από ξύλο, θα χρησιμοποιηθούν κι άλλα υλικά. Αυτή την στιγμή στην Πάτρα συνεργάζεται αποκλειστικά με τα οπτικά «Καραμούζης» ενώ μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να συνεργάζεται με ένα μαγαζί από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό BEST που κυκλοφορεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight