Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ :Κάντο όπως η BILD

ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ :Κάντο όπως η BILD

Του Ντίνου Βγενόπουλου

Μπορεί να είναι μαύρος, ακολουθώντας τις εμπνεύσεις ενός Μουσολίνι ή ενός Γκέμπελς. Μπορεί να είναι γαλάζιος, καθώς η ακρο-Δεξιά μάς έχει συνηθίσει επί στη λασπολογία και την ηθικολογία που συνοδεύει την προβολή της τσόντας. Και φυσικά, μπορεί να είναι και πράσινος. Άλλωστε, στην υπηρεσία του ΠΑΣΟΚ είχε τεθεί η φυλλάδα που έδωσε τον τίτλο της στον όρο αυριανισμός.      ( Από την  ηλεκτρονική σελίδα  «εκδοχή»).

Η BILD  και άλλες γερμανικές εφημερίδες αλλά και οι σοβαροί (;) FT και οι εδώ ιδεολογικές… θυγατρικές τους , προβλέπουν όπως πάντα σεισμούς λοιμούς και καταποντισμούς. Έχουν μετατραπεί σε καζαμίες , σε απόγονους του Νοστράδαμου  σε χαρτορίχτρες, καφετζούδες και τα συναφή προβλέποντας ότι μέχρι τις 24 Απριλίου η Χώρα μας θα πτωχεύσει. Και μόλις περάσει η 24η θα πάνε για πρωτομαγιά, 18 Μαΐου  και πάει λέγοντας.

Οι  προβλέψεις εκφράζουν τις επιθυμίες τους. Είναι απολύτως εξηγήσιμο , οι γερμανικές φυλλάδες αλλά  και οι πιο σοβαρές, εκφράζουν πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα και φυσικά αυτά δεν είναι τα συμφέροντα των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων. Είναι τα συμφέροντα των μεγαλο -εταιρειών  που θέλουν πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων , πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων , αποδιάρθρωση του Δημόσιου τομέα  ώστε, να έχουν ελεύθερο το γήπεδο της ασυδοσίας.  Και τα εγχώρια μέσα με αυτά ταυτίζονται , με αυτές τις πολιτικές  των μνημονίων όπως εκφράστηκαν και εφαρμόστηκαν από τους κ.κ Παπανδρεου, Παπαδήμο και Σαμαροβενιζέλους .Υπό την «διακυβέρνηση» των παραπάνω κατόρθωσαν και δανειστούν εκατοντάδες εκατομμύρια από τις  τράπεζες κατά παράβαση κάθε σχετικού νόμου.

Στο ίδιο πλαίσιο, αδιαφόρησαν μέχρι σήμερα για τις υποχρεώσεις και οφειλές τους προς το Δημόσιο. Τώρα καλούνται να πληρώσουν 40 εκατομμύρια περίπου . Τους ξιναφαίνεται  και για αυτό κάθε είδησή τους τηλεοπτική, κάθε στήλη του έντυπη προβλέπει χαμούς και καταποντισμούς. Υπερασπίζονται τα προνόμια που είχαν τόσα χρόνια σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας όσο δε για την ελευθερία του τύπου , για την οποία δήθεν  κόπτονται, αυτή είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Αυτοί θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τη διασπορά ψευδών ειδήσεων , θα κιτρινίσουν , θα προσπαθήσουν να  σπιλώσουν, να ατιμάσουν να συκοφαντήσουν. Η πρόκληση είναι μεγάλη για την   Κυβέρνηση , έχοντας όλο και μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας μαζί της οφείλει να τιμήσει αυτή την εμπιστοσύνη και να προχωρήσει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις