Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα:Μοιράζουν δικόγραφα αντί να αστυνομεύουν - Πάνω από 5.000 επιδόσεις από ένα αστυνομικό τμήμα σε ένα χρόνο

Αχαΐα:Μοιράζουν δικόγραφα αντί να αστυνο...

Το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2014 έκανε 2197 επιδόσεις - Τα πάρεργα των αστυνομικών

Είναι γνωστό πως η αστυνομική δύναμη στην Αχαΐα είναι ελλιπείς με δεδομένες τις ανάγκες κι αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το 1985 υπηρετούσαν 1350 αστυνομικοί και σήμερα μετά βίας περίπου 800, όπως αναφέρει στο thebest.gr o Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Σταύρος Τσεκούρας. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και μια άλλη παράμετρος που βγάζει εκτός του βασικού έργου , αστυνομικούς που είναιη επίδοση δικογράφων και άλλα πάρεργα όπως τα ονομάζει ο κ. Τσεκούρας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Αστυνομικών  σε κάθε υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας περίπου 3 - 4 άτομα ασχολούνται με τις επιδόσεις δικογράφων και μόνο στο Ά Αστυνομικό Τμήμα το πρώτο εξάμηνο του 2014 έγιναν 2197 επιδόσεις. Το δεύτερο εξάμηνο σε αυτό τον αριθμό ήρθαν να προστεθούν και οι 800 κλήσεις για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών λόγω των βουλευτικών εκλογών.

Όπως εξηγεί ιδιαίτερα την τελευταία τριετία λόγω της έλλειψης δικαστικών επιμελητών στην Εισαγγελία της Πάτρας το βάρος της επίδοσης των δικογράφων έπεσε στις πλάτες αστυνομικών, γεγονός που έχει προκαλέσει τις παρεμβάσεις της Ένωσης σε θεσμικούς φορείς χωρίς όμως επισημαίνεται μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί λύση.

Και δεν είναι μόνο τα δικόγραφα. Οι έλεγχοι για τις άδειες στις λαϊκές, και τις επιχειρήσεις , τα διαβατήρια κ.α. πάλι απασχολούν αστυνομικούς μειώνοντας τη μάχιμη δύναμη.

Κι όλα αυτά την ώρα "που σύμφωνα με το οργανόγραμμα του 1985 υπάρχουν 200 κενές οργανικές θέσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας. Κι εκτός από την απασχόλησης της αστυνομικής δύναμης προκύπτουν και άλλα ζητήματα όπως οι φθορές των  οχημάτων. Χρειάζεται να λυθούν αυτά τα θεσμικά ζητήματα και ν΄ απεμπλακούμε από τα πάρεργα" δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις