Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Τρόμος για τους ληστές του μεσονυχτίου - Έδεσαν τα θύματα στη Σαλμώνη

Ηλεία: Τρόμος για τους ληστές του μεσονυ...

αλλά έδειξαν ενδιαφέρον για την υγεία τους

Την πιθανή σύνδεση δύο μεταμεσονύχτιων ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων στα σπίτια τους, ερευνούν οι Αρχές στην Ηλεία. Οι δύο ληστείες συνέβησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου και της Κυριακής σε δύο διαφορετικά σημεία του νομού, έχουν προκαλέσει φόβο στους πολίτες που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως τα θύματα των δύο ληστειών.

Οι δράστες και στις δύο περιπτώσεις ήταν τέσσερις τον αριθμό, σχετικά προσεκτικοί στη συμπεριφορά τους, έκοψαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και φρόντισαν να μην υπάρξουν μέσα επικοινωνίας των θυμάτων με τρίτους, ώστε να εξασφαλίσουν την άνετη φυγή τους από τα σημεία που «χτύπησαν». Η λεία τους δεν ξεπέρασε τα χίλια ευρώ συνολικά συν κάποια κοσμήματα και άλλα αντικείμενα. Η πρώτη ληστεία συνέβη σε οικισμό του Καπελέτου Βάρδας και η δεύτερη σε οικισμό της Σαλμώνης Πύργου.

85χρονος πάλεψε με τους ληστές
Περίπου στη μια τα ξημερώματα, έδρασαν οι ληστές στον οικισμό «Αλφειός» ανάμεσα στη Βαρβάσαινα και τη Σαλμώνη. Στο στόχαστρο βρέθηκε μια μονοκατοικία όπου διαμένουν ένας 85χρονος μαζί με την 79χρονη σύζυγό του και την κόρη τους. Η τελευταία ήταν που δεν είχε κοιμηθεί και άκουσε τα σκυλιά της αυλής να γαυγίζουν έντονα. Βγήκε τότε έξω να δει τι συμβαίνει και την άρπαξε ένας από τους τέσσερις ληστές.

Την ίδια στιγμή οι τρεις συνεργοί του ορμούσαν στο σπίτι. Όλοι φορούσαν κουκούλες στο πρόσωπο και γάντια. Ο 85χρονος που αντιλήφθηκε στο κρεβάτι του πως κάτι συμβαίνει σηκώθηκε και άρπαξε το κυνηγετικό του όπλο. Ο Αυγερινός Δρακόπουλος περιέγραψε τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο σπίτι του.

«Μας βρήκαν στον ύπνο. Άκουσα δύο κραυγές της κόρης μου την οποία έπιασαν και έδεσαν.  Ήρθαν σε μένα και παλέψαμε, την ώρα που πρόλαβα να αρπάξω το δίκαννο. Παλέψαμε σκληρά. Ο ένας που άρπαξε το όπλο και ένας άλλος μου έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο. Όταν είδα πως έχω να κάνω με τέσσερις, τα παράτησα. Τι να κάνω…;» είπε χαρακτηριστικά. Οι δράστες ακινητοποίησαν το ηλικιωμένο ζευγάρι και την κόρη τους, ένας τους φύλαγε και οι υπόλοιποι έψαχναν το σπίτι. Τελικά πήραν 650 ευρώ και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο πριν φύγουν, μέσα από την περίφραξη που έκοψαν νωρίτερα για να μπουν στην αυλή.

Την έδεσαν αλλά φέρθηκαν ευγενικά


Όπως περιέγραψε η κόρη του 85χρονου Νικολέτα, οι δράστες έσκισαν ένα σεντόνι και την έδεσαν με αυτό στο κρεβάτι της. Έδειξαν όμως να νοιάζονται τόσο για την ίδια, όσο και για τους ηλικιωμένους γονείς της. Ρώτησαν αν τη σφίγγει το δέσιμο πολύ, τη σκέπασαν να μην κρυώνει, ρώτησαν αν είναι σκεπασμένοι στο κρεβάτι τους οι γονείς της, αν χρειάζονται να πάρουν κάποια φάρμακα ή να πιουν νερό. Παράλληλα προειδοποίησαν ήρεμα να μην κάνει κανένας στο σπίτι καμία κίνηση να ενημερώσει την Αστυνομία ή τους γείτονες, «γιατί θα είμαστε εδώ κοντά και θα το δούμε…» όπως είπαν.

Ρώτησαν ακόμα αν κατοικείται το διπλανό σπίτι για να «χτυπήσουν» και εκεί, ενώ πήγαν στην αποθήκη και έφαγαν ελιές από ένα βάζο. Για ασφάλεια πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου της κόρης των ηλικιωμένων τα οποία και πέταξαν στη συνέχεια στην αυλή. Η κόρη του ζευγαριού, αφού κατάφερε να ξεπεράσει το αρχικό σοκ και να λυθεί από τους γονείς της, πήγε στην Αστυνομία να καταγγείλει το γεγονός μετά τις πέντε το πρωί…

Πρώτα έκοψαν το ρεύμα στο Καπελέτο


Στην ληστεία που συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου στα «Βαγγελέϊκά» του Καπελέτου, οι τέσσερις δράστες, προσέγγισαν το σπίτι περίπου στις 2.45 πμ. Έσπασαν το κουτί του μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος και διέκοψαν την παροχή. Στη συνέχεια παραβίασαν την μπαλκονόπορτα και μπήκαν στο σπίτι, όπου έπιασαν τους ιδιοκτήτες στον ύπνο. Το ηλικιωμένο ζευγάρι 72 και 74 ετών αντίστοιχα, άκουσε τους δράστες σε άπταιστα ελληνικά να ρωτούν «που είναι τα λεφτά».

Οι ληστές είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και φορούσαν γάντια ώστε να μην έχουν εκτεθειμένα σημεία του σώματος. Χτύπησαν τους δύο ηλικιωμένους με τα χέρια και αφού δεν πήραν τις απαντήσεις που ήθελαν άρχισαν να ψάχνουν στο σπίτι. Από το υπνοδωμάτιο πήραν το ποσό των 250 ευρώ, αρκετά χρυσαφικά, μια συσκευή τηλεφώνου, μια τηλεόραση και μια λάμπα φθορίου!!! Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι δράστες παρέμειναν στο χώρο σχεδόν μισή ώρα.

 

Πηγή:ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις