Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο: Είμαστε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας

Τσίπρας στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο: Ε...

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση

11.49: Είμαστε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ανέφερε και τόνισε ότι «ο λαός απαιτεί να ματώσουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά του», όπως γράφει topontiki.gr.

«Αποκατάσταση αξιοπρέπειας, διαφάνειας και δημοκρατικών θεσμών και αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στον ελληνικό λαό». Αυτή είναι η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στους υπουργούς του.

«Η ευθύνη είναι βαριά και όλοι το διαισθάνεστε , θα προχωρήσουμε με σχέδιο βούληση, δεν έχουμε δικαίωμα να διαψεύσουμε τη λαϊκή βούληση»  τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση θα κινηθεί προς την κατεύθυνση ευρύτερων συναινέσεων τόνισε ο Πρωθυπουργός  ενώ έδωσε εντολή για μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και αλαζονείας.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως τέσσερις είναι οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης:

1) Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Βοήθεια σε αυτούς που στερούνται βασικά αγαθά όπως φαγητό, θέρμανση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

2) Στήριξη της οικονομίας για να επαναλειτουργήσει. Στήριξη των μικρών επιχειρήσεων που βουλιάζουν στα χρέη και δράσεις για την μείωση της ανεργίας.

3) Διαπραγμάτευση με τους εταίρους για δίκαιη και βιώσιμη λύση. Είμαστε έτοιμοι για αυτό με εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών και τετραετές σχέδιο με στόχο πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς αλλά χωρίς την υποχρέωση εξοντωτικών πλεονασμάτων. Εχουμε προτάσεις ρεαλιστικές για το χρέος και τις επενδύσεις.

4) Σύγκρουση με ένα κατεστημένο δεκαετιών σε όλα τα επίπεδα. Θεσμική θωράκιση της διαφάνειας, αντιμετώπιση φοροδιαφυγής και δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Υπό τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, ξεκίνησε στις 11 το πρωί στη Βουλή η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τα μέλη του οποίου ορκίστηκαν χθες ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ο λαός απαιτεί από εμάς να ματώσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους υπουργούς του και δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της νέας κυβέρνησης. Στόχος είναι, όπως είπε, η αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπρέπειας της χώρας, της διαφάνεια και των δημοκρατικών δομών. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν προσδοκίες από τη νέα κυβέρνηση», τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε χαρακτηριστικά «ερχόμαστε για να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο για να διοικείται η χώρα . Ο λαός απαιτεί από εμάς να ματώσουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά του».

Χαρακτήρισε την κυβέρνησή του «κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας» και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Προτεραιότητες

Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο τίθενται επί τάπητος οι προτεραιότητες της κυβέρνησης και ο βασικός στόχος: Η πρόθεση της επίσπευσης του κυβερνητικού έργου, με δεδομένο ότι η χώρα ήδη δέχεται πιέσεις από το εξωτερικό στο μέτωπο της οικονομίας και το θέμα του ελληνικού προγράμματος.

Χαρακτηριστική η δήλωση του Παναγιώτης Κουρουμπλής προσερχόμενος στη συνεδρίαση του υπουργικού: «Ο λαός δεν θα περιμένει. Απαιτείται έργο».

Ήδη η νέα κυβέρνηση έδωσε τα πρώτα δείγματα της πολιτικής που θα ακολουθήσει, καθώς δια των νεοφώτιστων υπουργών εξαγγέλθηκαν μεταξύ άλλων, το σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, το «πάγωμα» της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, αλλά και η ανάκληση «όσων απολύσεων έγιναν αντισυνταγματικά», όπως των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και οι σχολικοί φύλακες.

Όπως έγινε γνωστό, πέρα από τις συνεδριάσεις του υπουργικού Συμβουλίου, κάθε εβδομάδα θα συνεδριάζει υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα το Κυβερνητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις