Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πτώση άνω του 3% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Πτώση άνω του 3% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Πτώση 4,40% καταγράφει το ελβετικό χρηματιστήριο

Πτώση άνω του 3% σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή εναρμονιζόμενο με το αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών. Τα ξένα χρηματιστήρια εξακολουθούν να καταγράφουν απώλειες στον απόηχο της απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας (SNB) να άρει την ελάχιστη συναλλαγματική ισοτιμία του 1,20 ανά ευρώ που είχε θέσει το Σεπτέμβριο του 2011.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές μετά την ανακοίνωση πως Alpha Bank και Eurobank έχουν προσφύγει για ρευστότητα στον έκτακτο μηχανισμό στήριξης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αύξηση καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών χρεογράφων με το 10ετές ομόλογο αναφοράς να κινείται στο 9,5%, από 9,1% στο άνοιγμα της συνεδρίασης. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στη 1 το μεσημέρι διαμορφώνεται στις 780,18 μονάδες σημειώνοντας πτώση 3,08%

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 35,25 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 20 μετοχές, 63 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 3,78%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 3,01%.

Πτώση 4,40% καταγράφει το ελβετικό χρηματιστήριο, έπειτα από την εκτίναξη της ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ. Με πτώση άρχισαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

 

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά