Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκτός Ποταμιού ο Πατρινός καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας

Εκτός Ποταμιού ο Πατρινός καθηγητής Δημή...

Διαγράφηκε με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας

Εκτός Ποταμιού βρίσκεται πλέον ο Πατρινός καθηγητής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

Το Ποτάμι ανακοίνωσε ότι διαγράφει τον Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος είχε κατέλθει υποψήφιος ευρωβουλευτής τον περασμένο Μάιο και είχε εκλεγεί στην Κεντρική Επιτροπή του. Η επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος με τίτλο «Όχι στις πελατειακές πρακτικές» ανέφερε ότι «μετά από σειρά επώνυμων καταγγελιών στελεχών και τοπικών εθελοντών της Λάρισας και άλλων περιοχών της χώρας, καθώς και μελών της κεντρικής επιτροπής εκλογικού αγώνα, η Επιτροπή Δεοντολογίας διασταύρωσε και επιβεβαίωσε ότι ο Δημήτρης Κουρέτας προσπαθεί εδώ και μήνες να επιβάλλει την υποψηφιότητά του ως βουλευτή Λαρίσης, πιέζοντας τοπικά αλλά και κεντρικά στελέχη με τρόπους που παραβιάζουν κατάφωρα τις καταστατικές αρχές του Κινήματος μας».

Σημείωσε δε ότι η Επιτροπή «θα συγκρουσθεί με τον παραγοντισμό, τον παλαιοκομματισμό και τις πελατειακές πρακτικές όπου και αν εμφανιστούν», ενώ «η συμπεριφορά του Δημήτρη Κουρέτα δεν συνάδει με τις αρχές του κινήματος και διαγράφεται από το Ποτάμι».

Όπως αναφέρει το efsyn.gr νωρίτερα ο Δημήτρης Κουρέτας είχε δημοσιεύσει κείμενο με το οποίο υποστήριζε ότι ενημερώθηκε, μέσω του δικηγόρου του, από κορυφαίο στέλεχος του κόμματος ότι «ο Θεοδωράκης φοβόταν ότι θα με έκλεβε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή».

Επίσης ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να κατέβει υποψήφιος βουλευτής και χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για το κόμμα: «Αυτή τη στιγμή το Ποτάμι έχει μετατραπεί σε ένα κόμμα που δεν έχει ούτε δημοκρατία, ούτε διαφάνεια. Δεν θα μπορούσε να με ενδιαφέρει ένα τέτοιο κόμμα πλέον. Και αν με ενδιέφερε θα με ενδιέφερε μόνο ως αντίπαλος. Κρίμα».

Υπενθυμίζεται, αναφέρει το efsyn.gr ότι ο Δημήτρης Κουρέτας είχε αναμιχθεί και σε άλλο ένα παλιότερα αντίστοιχο περιστατικό, καθώς είχε κατηγορηθεί από άλλα πρώην στελέχη, όπως ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ότι είχε επιτεθεί φραστικά σε «εθελοντές» της Πάτρας θεωρώντας ότι δεν τον είχαν στηρίξει επαρκώς στην προεκλογική μάχη. Τότε το Ποτάμι είχε στηρίξει τον Δημήτρη Κουρέτα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις