Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Λίλα Μπακλέση: H Πατρινιά επαναστάτρια έφηβη του "Ταμάμ" και η φιλελεύθερη μεγαλοαστή των "Μυστικών Αρραβώνων" μιλάει στο thebest.gr

Λίλα Μπακλέση:  H Πατρινιά επαναστάτρια ...

Η ταλαντούχα ηθοποιός αποφοίτησε με άριστα από την Δραματική σχολή του Εθνικού τον περασμένο Ιούνιο και ήδη θεωρείται από τα πιο περιζήτητα νέα ταλέντα

Του ΤΑΚΗ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΥ

Tέλειωσε την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου τον περασμένο Ιούνιο με άριστα και αυτή την περίοδο στα πρώτα της βήματα ως επαγγελματίας πλέον ηθοποιός, η Πατρινή στην καταγωγή Λίλα Μπακλέση έχει καταφέρει να είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν ξεχωρίσει με το ταλέντο και τη νεανική φρεσκάδα και ορμή τους και το κυριότερο να συζητιούνται ευρέως, ενώ στο περασμένο Καρναβάλι παρουσίασε με επιτυχία μαζί με τον ηθοποιό Θανάση Βισκαδουράκη τις Καρναβαλικές παρελάσεις για το thebest.gr

Η Λίλα Μπακλέση αυτό το διάστημα μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στα καθημερινά δεκάωρα γυρίσματα της κωμικής σειράς του ΑΝΤ1, «Ταμάμ» όπου υποδύεται μία έφηβη, την 16χρονη Έλλη, μία σειρά που προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.15 και ήδη έχει αγαπηθεί από το κοινό και πάει πολύ καλά από πλευράς τηλεθέασης και στις παραστάσεις του αριστουργηματικού μυθιστορήματος του Γρηγορίου Ξενόπουλου «Μυστικοί Αρραβώνες» που έχει ανέβει σε θεατρική διασκευή Άκη Δήμου, από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου, Σωτήρη Χατζάκη, στη σκηνή του Κοτοπούλη, Ρεξ, στην οδό Πανεπιστημίου.

Το thebest.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Λίλα Μπακλέση, την οποία και πέτυχε σε μέρα που είχε ρεπό. Το πρώτο ρεπό μετά από αρκετές εβδομάδες όπως μας είπε ανακουφισμένη και χαλαρή.

Το περιοδικό του thebest, την είχε φιλοξενήσει και στις αρχές του 2013 με αφορμή την βραβευμένη ιδιαίτερη ταινία του Έκτορα Λυγίζου «Το αγόρι που τρώει το φαγητό του πουλιού» όπου είχε ένα ρόλο. Όπως εξάλλου κι η ίδια έχει πει, ο Λυγίζος και ο Πατρινός σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης, στην ταινία του οποίου «Παράδεισος» που είχε για φόντο την καρναβαλική Πάτρα, είχε επίσης παίξει, της άλλαξαν τη ζωή.

Η Λίλα Μπακλέση είναι ήδη περιζήτητη και μέσα στο δίμηνο που έχει αρχίσει να παίζεται η σειρά «Ταμάμ» (ο ΑΝΤ1 φέτος έκανε έντονη την παρουσία του με πολλά νέα Ελληνικά σήριαλ), έχει δώσει συνεντεύξεις σε Αθηναικά έντυπα και εφημερίδες ενώ ήταν καλεσμένη και σε δημοφιλείς εκπομπές όπως το «Πρωινό» του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Λιάγκα και την Φαίη Σκορδά αλλά και τα «Καρνάσιανς» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Η θητεία της για 3 χρόνια στην δραματική σχολή του Εθνικού ήταν μία σπουδαία εμπειρία όπως ανέφερε στο thebest.gr. «Δούλεψα για πολλές ώρες και συνέχεια. Έπρεπε να είμαι συγκεντρωμένη, δεν υπήρχαν περιθώρια για χαλάρωση. Αυτό που αντιλήφθηκα είναι πως πρέπει να δουλέψεις πολύ, δεν υπάρχουν ευκολίες. Είναι έντονος και ο ανταγωνισμός, γεγονός που ισχύει παντού αλλά σε μας τους ηθοποιούς εξαιτίας και της κρίσης έχει γίνει ακόμη μεγαλύτερος και τα πράγματα έχουν δυσκολέψει».

Ομολογεί πως δεν το περίμενε να βγει από την Δραματική σχολή ως Αριστούχος, γεγονός  που την χαροποίησε ιδιαίτερα. Μεταξύ των δασκάλων της στο 3ο έτος του Εθνικού Θεάτρου ήταν η σπουδαία ηθοποιός Ράνια Οικονομίδου αλλά και ο σκηνοθέτης Γιάννης Μαργαρίτης.

Το «κυνήγησε» πολύ όπως μας είπε, μέχρι να καταφέρει να είναι στις δύο αυτές αξιόλογες δουλειές στην τηλεόραση και το θέατρο και η ωραία σύμπτωση είναι πως ειδοποιήθηκε ότι είχε πάρει τους ρόλους την ίδια μέρα, στις αρχές του περασμένου Αυγούστου με 40 βαθμούς ζέστη και με μία ώρα διαφορά κι ενώ πλέον την είχε κυριεύσει το άγχος για το αν θα κατάφερνε τελικά να κάνει κάτι καλλιτεχνικά τον χειμώνα που διανύουμε.

Τόσο για το «Ταμάμ» που γυρίζεται σε φυσικούς χώρους στην περιοχή της Κυψέλης όσο και για τους «Μυστικούς Αρραβώνες» πέρασε από ακρόαση. «Νιώθω τυχερή που με κάλεσε ο κύριος Χατζάκης. Με είχε δει και με κάλεσε να πάω στην ακρόαση ετοιμάζοντας έναν μονόλογο. Ο κύριος Χατζάκης έκανε μεγάλες ακροάσεις, πήρε πολύ νέο κόσμο και έδωσε ευκαιρίες σε πολλά νέα παιδιά. Είναι ένας καταξιωμένος δημιουργός και εξαιρετικός στην δουλειά του.

Η παράσταση “Μυστικοί Αρραβώνες” που θα παίζεται μέχρι τουλάχιστον τις 21 Ιανουαρίου 2015 είναι μία παράσταση εποχής με δραματικά στοιχεία που εκτυλίσσεται το 1900 στην Αθήνα, στα σαλόνια της μπλε επόκ. Είμαστε 19 ηθοποιοί στο έργο και εγώ υποδύομαι μία κοπέλα φιλελεύθερη, μεγαλοαστή με μεγαλύτερες ελευθερίες απ’ ότι επιτρέπει η εποχή της, την Λένα Μαράνου», μας είπε χαρακτηριστικά.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Άλκης Κούρκουλος, η Δανάη Σκιάδη, η Μαρίνα Καλογήρου, ο Αλέξης Γεωργούλης, ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, ο Δημήτρης Αλεξανδρής, η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, ο Βασίλης Ρίσβας με τον οποίο η Λίλα Μπακλέση συνεργάζεται και στο «Ταμάμ», κ.α.

Στο «Ταμάμ» ο Βασίλης Ρίσβας μαζί με την Δήμητρα Σακαλή υπογράφουν το σενάριο που βασίζεται σε μία ξένη επιτυχημένη σειρά. Η Λίλα Μπακλέση παίζει με άνεση μία έφηβη μαθήτρια, την Έλλη που βρίσκεται ξαφνικά μαζί και με τον μικρότερο αδελφό της να συγκατοικούν στο ίδιο σπίτι με άλλα δύο παιδιά (ένα αγόρι κι ένα κορίτσι την Ντιλέκ) που είναι μουσουλμάνοι όταν η 45χρονη χωρισμένη μητέρα της Έλλη, ψυχοθεραπεύτρια (στον ρόλο η Μαρία Λεκάκη) αποφασίζει να συζήσει με τον αγαπημένο της Μετίν, έναν 50χρονο Τούρκο Μουσουλμάνο χήρο (στον ρόλο ο πάντα θαυμάσιος Μανόλης Μαυροματάκης).

«Είναι ένας ρόλος ιδιαίτερα δομημένος από το σενάριο, ωστόσο κι εγώ η ίδια φρόντισα να μελετήσω την ψυχολογία και αντιδράσεις των σύγχρονων εφήβων για να υποδυθώ όσο πιο πειστικά γίνεται την ηρωίδα μου. Θεωρώ ότι είναι τρομακτικό να νιώθεις ξένος μέσα στο ίδιο σου το σπίτι. Η Έλλη είναι μία κλασική έφηβη, έξυπνη, με καυστικό χιούμορ.

Προσέγγισα τον ρόλο δεν θα έλεγα με απόλυτη φυσικότητα αλλά σύμφωνα και με τις υποδείξεις του σκηνοθέτη μας Πιέρρου Ανδρακάκου, κάπου υπερβάλλεις και λίγο, “ξεχειλώνεις” κάπως τον ρόλο και την ερμηνεία σου, στο πλαίσιο του επιτρεπτού για να προκύψει και το κωμικό στοιχείο. Για τα πολυπολιτισμικά θέματα καθώς και της θρησκείας που θίγει η σειρά, σίγουρα χρειάζεται προσοχή στον χειρισμό τους, ωστόσο όλοι νομίζω, καταλαβαίνουν πως πρόκειται για κωμωδία.

Εξάλλου σύμφωνα με το σενάριο η Έλλη το παίζει και ψιλοάθεη ενώ η μητέρα της Μυρτώ φλερτάρει με τον βουδισμό! Η Έλλη είναι μία έφηβη επαναναστάτρια που αντιδρά λογικά και λίγο πιο έντονα σε μία κατάσταση που δεν της αρέσει και την φέρνει μπρος πίσω. Μπορώ να πω ότι βρίσκω ορισμένα κοινά στοιχεία με την ηρωίδα μου και χαίρομαι όταν τύχει να συναντήσω νέα παιδιά και μου λένε πως κι αυτά στην συγκεκριμένη περίπτωση είχαν την ίδια αντίδραση με την Έλλη», ανέφερε η Λίλα Μπακλέση στο thebest.gr προσθέτοντας με χιούμορ πως η Μυρτώ και ο Μετίν απλώς συζούν και το σενάριο δεν αποκαλύπτει αν στο μέλλον θα παντρευτοιύν!

Μας είπε ακόμα πως εξαιρετική δουλειά κάνει στην σειρά και ο διευθυντής φωτογραφίας Γιάννης Δασκαλοθανάσης, με τις συνθήκες γυρισμάτων και την ποιότητα της εικόνας να θυμίζουν κινηματογραφική ταινία ενώ ο σκηνοθέτης Πιέρρος Ανδρακάκος που έχει δουλέψει για πέντε χρόνια κοντά στον πολυβραβευμένο δημιουργό Παντελή Βούλγαρη, έχει γυρίσει γνωστές και επιτυχημένες σειρές όπως οι «Βασιλιάδες» και οι «Λατρεμένοι μου γείτονες». Όσο για τους Βασίλη Ρίσβα και Δήμητρα Σακαλή έχουν δουλέψει κατά το παρελθόν σε σήριαλ όπως τα «Μαύρα Μεσάνυχτα» και το «Πενήντα Πενήντα».

Η Λίλα Μπακλέση δήλωσε στο thebest.gr αισιόδοξη για το μέλλον. Θέλει όπως μας είπε, να δουλέψει πολύ και να προσπαθήσει να έχει επιλογές. «Σίγουρα θα κάνω και λάθη αλλά μακάρι να καταφέρω να δουλέψω με ανθρώπους που θα με μάθουν πράγματα και να εξελιχθώ, το θέατρο και η υποκριτική είναι μία συνεχής διαδικασία. Επίσης θέλω και εύχομαι η μεγάλη μου αγάπη για το θέατρο να μείνει ίδια».

Η Λίλα Μπακλέση, ένα χαρισματικό νέο κορίτσι έκανε τα πρώτα της βήματα ως ερασιτέχνις ηθοποιός μέσα από την δραστήρια θεατρική ομάδα του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας "Ρεφενέ" όπου και έπαιξε σε παραστάσεις για τουλάχιστον 3-4 χρόνια.

«Ήταν πολύ μεγάλο και σημαντικό το διάστημα που ήμουν στην ομάδα του Ρεφενέ αλλά σπουδάζοντας στην σχολή του Εθνικού θεάτρου ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Το συνειδητοποιώ τώρα που ολοκλήρωσα τις σπουδές μου. Είναι υπέροχο αυτό που μαθαίνω φέτος στην Πάτρα ότι γίνονται πολλές παραστάσεις τόσο από επαγγελματικούς θιάσους και ομάδες όσο και ερασιτεχνικές.

Στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για παράδειγμα, ο Θοδωρής Αμπαζής κάνει εξαιρετική δουλειά αλλά και στο Act όπου είναι ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας, το Λιθογραφείον και αλλού», ανέφερε. Τέλος η Λίλα Μπακλέση υπογράμμισε πως θα ήθελε να μείνει στην Αθήνα και να δουλέψει, πως συζητά κάποια πράγματα για το νέο έτος πιθανόν και για κάποια κινηματογραφική ταινία και πως έχει στο μυαλό της και τα λίγα μαθήματα που χρωστάει για να πάρει το πτυχίο της από το τμήμα Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών όπου έκανε τις αρχικές της σπουδές.

*Στο σήριαλ «Ταμάμ» του ΑΝΤ1 παίζουν ακόμα οι Γιάννης Χατζηγεωργίου, Τζωρτζίνα Λιώση, Αλέξανδρος Καραδήμας, Νίκος Μαγδαληνός, κ.ά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture