Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την εκδήλωση της Μητρόπολης Πατρών όπου τιμήθηκαν οι εθελοντές αιμοδότες

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την εκδήλωση της Μητρόπολ...

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων 2014

Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα στον κατάμεστο από κόσμο ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Αποστόλου Πατρών και στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων 2014, πραγματοποιήθηκε μία λαμπρή εκδήλωση στην οποία ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, μετά από μία εμπνευσμένη ομιλία τίμησε όλους τους Συλλόγους των εθελοντών αιμοδοτών και τις ενορίες πού αιμοδοτούν την Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Πριν από την ομιλία και την επίδοση των ευεργετηρίων γραμμάτων, τελέστηκε στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας 17/11/2014, πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ανέφερε, ότι η προσφορά αίματος προκειμένου να σωθούν οι ζωές των συνανθρώπων μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και έχουν ανάγκη αίματος, αποτελεί μίμηση της θυσιαστικής προσφοράς επί του Σταυρού του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο οποίος έδωσε το αίμα Του, για να εξαγοράσει και να λυτρώσει το ανθρώπινο γένος και να ανακαινίσει την σύμπασα κτίση.

Ο κ. Χρυσόστομος έφερε ως παραδείγματα τους Αγίους της Εκκλησίας και ειδικά τον Απόστολο Ανδρέα, οι οποίοι με το αίμα τους σφράγισαν την αγάπη τους προς τον Θεό και τον άνθρωπο.

Ο Μητροπολίτης Πατρών αναφέρθηκε στην τράπεζα αίματος της Μητροπόλεως Πατρών που λειτουργεί σε συνεργασία με τα κέντρα αιμοληψίας  των μεγάλων Νοσοκομείων της Πάτρας, Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Παναγία Βοήθεια» και Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολις συγκεντρώνει, μέσα από την προσπάθεια αυτή, διά των ενοριών και την  κινητή μονάδα αιμοληψίας στην Πλατεία Γεωργίου Πατρών, σε συνεργασία με τα Νοσοκομεία, πάνω από 1000 μονάδες αίματος.

Μάλιστα ο κ. Χρυσόστομος συνεχάρη ιδιαιτέρως τον υπεύθυνο αιμοδοσίας της Μητροπόλεως Πατρών, αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Σταυρόπουλο, εφημέριο του ιερού ναού Παντοκράτορος Πατρών, για τον θερμουγό του ζήλο στον τομέα της αιμοδοσίας, αλλά και στην εν γένει λειτουργική ζωή και προσφορά του και του απένειμε το παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Χρυσό Σταυρόν του Αποστόλου Ανδρέου και επαινετικό δίπλωμα.

Κατόπιν προσέφερε τιμητικές πλακέτες στα κέντρα αιμοληψίας των δύο Νοσοκομείων και επέδωσε ευεργετήρια γράμματα σε  Συλλόγους, Στρατιωτικά Σωματεία, Σχολεία και ενορίες που συνδράμουν δυναμικά στον τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

*Ήταν η 1η φορά πού γίνεται σύναξη όλων των Σωματείων εθελοντών αιμοδοτών και βραβεύονται από την Πατραϊκή εκκλησία.

Οι φωτ. είναι από το σάιτ της Μητρόπολης Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture