Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: Αύξηση στο μετοχικό κεφάλαιο του Επιστημονικού Πάρκου απο το Υπουργείο Οικονομικών για να καλυφθούν οι ανάγκες του

Πάτρα: Αύξηση στο μετοχικό κεφάλαιο του ...

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των εταιριών είχε η νέα διοίκηση

Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Επιστημονικού Πάρκου της Πάτρας για την αντιμετώπιση  ελλειμμάτων και αναγκών προχώρησε μετά απο αίτημα της Διοίκησης το Υπουργείο Οικονομικών.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Πάρκου και η προσπάθεια τακτοποίησης των Οικονομικών του Πάρκου, λόγω των μεγάλων ελλειμμάτων που προέκυψαν ιδιαίτερα από το Πρόγραμμα «Περιφερειακοί Πόλοι Καινοτομίας», ήταν μία από τις επιδιώξεις της νέας Διοίκησης.

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, 2014 και ώρα 12:00, έγινε συνάντηση με εκπροσώπους Εταιρειών του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πάρκου. Κατά τη συνάντηση έγινε Απολογισμός του προηγούμενου ΔΣ του ΕΠΠ από τον κ. Ματσούκα ο οποίος διατέλεσε Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΠΠ κατά την περίοδο Ιαν. 2014 – Ιουν. 2014, ενημέρωση και συζήτηση σε θέματα που αφορούν τις Εταιρείες του Πάρκου.

 

Ο κ. Ματσούκας αναφέρθηκε στο ιστορικό της αντικατάστασης του ΔΣ μετά από πεντάμηνη μόνο θητεία και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το πως μία επιτυχημένη Διοίκηση αντικαταστάθηκε μόλις πέντε μήνες μετά τον διορισμό της, ο οποίος έγινε με ΦΕΚ στις 14 Ιανουαρίου 2014, από τον Υπουργό Οικονομικών έχοντας μάλιστα την πλήρη επιδοκιμασία του Πρωθυπουργού.

 

Παρά το μικρό διάστημα της θητείας της Διοίκησης έγιναν πολλά και σημαντικά βήματα στην αναβάθμιση του ΕΠΠ. Τονίστηκαν οι ενέργειες της προηγούμενης Διοίκησης και η πρόοδος του Πάρκου, όπως αναφέρονται στην επιστολή που έστειλε ο π. Πρόεδρος και Πρύτανης κ. Γεώργιος Παναγιωτάκης στο Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρήστο Βασιλάκο.

 

Μία θεμελιώδης καινοτομία της προηγούμενης Διοίκησης ήταν η σύνδεση με την Κοινωνία. Στην Διοίκηση μετά από πρόταση του κ. Ματσούκα, συμμετείχαν για πρώτη φορά εκπρόσωποι, από το Επιμελητήριο, τον ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων) Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Υπερπεριφέρεια, δηλαδή το Κράτος.

 

Ο κ. Ματσούκας αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις 16 Μαΐου 2014, μετά από πρόσκληση της νέας Διοίκησης, η πρώτη επίσκεψη Πρωθυπουργού στο Πάρκο στα 30 χρόνια λειτουργίας του. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το Έργο της Διοίκησης και των Εταιρειών και τους συνεχάρη. Με εντολή του, η νέα Διοίκηση προέβη σε σημαντικές ενέργειες, μεταξύ των οποίων και ενέργειες προκειμένου να αποκτηθεί το κτίριο της ΑΤΜΕΛ.

 

 

Τονίστηκε η ανάγκη διαφάνειας και διαύγειας και η απαραίτητη επικοινωνία των Εταιρειών με τα μέλη του ΔΣ, είτε με εκπροσώπους τους στα Διοικητικά Συμβούλια του Πάρκου, είτε με καθοιονδήποτε τρόπο επικοινωνία για την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων προς όφελος του Πάρκου και των Εταιρειών του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά