Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πόσο κοστίζει να ανοίξεις μια επιχείρηση franchising στην Πάτρα;

Πόσο κοστίζει να ανοίξεις μια επιχείρηση...

Coffee Island, Μελισσότοπος Bee Place, Papoulias Donuts, chillbox, Mikel, Goody’s

Μια έτοιμη επιχειρηματική ιδέα που έχει ήδη πετύχει στην αγορά. Αυτό είναι το franchising ή στα ελληνικά δικαιόχρηση.

Οι διαθέσιμες διαθέσιμες επιχειρήσεις πολλές: σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, καφετέριες, «ντονατσάδικα» και «γιαουρτάδικα» μέχρι φροντιστήρια, ταπητοκαθαριστήρια και εργαστήρια διακοσμητικών γλυπτών από πάγο.

Στις επιχειρήσεις όμως, τίποτα δεν είναι δωρεάν. Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει «ζεστό χρήμα» μιας και το κράτος και οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια για τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Βέβαια,  ουδείς εγγυάται ότι μια επιχειρηματική ιδέα που έχει λειτουργήσει σε κάποιον άλλον θα κάνει και για εσένα. Για αυτό άλλωστε και τα καταστήματα δικαιόχρησης βάζουν λουκέτο στην Ελλάδα της κρίσης.

Αν όμως αγαπάς το αντικείμενο και είσαι αποφασισμένος να είσαι 24ωρες το 24ωρο πάνω στην επένδυσή σου, τότε ίσως και εσύ να τα καταφέρεις.

Εμείς ψάξαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε μερικές επιχειρήσεις τύπου δικαιόχρησης που ξεκίνησαν από την Πάτρα και είναι επιτυχημένες.

Σημείωση: Οι πληροφορίες που ακολουθούν είναι ενδεικτικές. Όποιος έχει ζεστό χρήμα ας απευθυνθεί στους επιχειρηματίες για τα περαιτέρω.

COFFEE ISLAND

Τα Πατρινά Coffee Island αποτελούν μια από τις ταχύτερες αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις του κλάδου.

Η ιδέα γεννήθηκε το 1999, στο κέντρο της πόλης (Ρ. Φεραίου και Αγ. Νικολάου) όπου λειτούργησε το πρώτο κατάστημα και από τότε πρωτοπορούν συνδυάζοντας το παραδοσιακό καφεκοπτείο με υπηρεσίες coffee to go.

Σήμερα η εταιρεία διαθέτει 213 καταστήματα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό.

ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: από 60.000 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται entry fees και αρχικό εμπόρευμα, διαμόρφωση και εξοπλισμός)

Απαιτούμενος χώρος : 30 τ.μ.

Entry Fees : 15.000 ευρώ

Διαμόρφωση Χώρου : 19.000 ευρώ

Εξοπλισμός : 18.000 ευρώ

Αρχικό Εμπόρευμα : 8.000 ευρώ

Royalties : Δεν Υπάρχουν

Marketing Fees : Δεν Υπάρχουν

PAPOULIAS Donuts

Η Πατρινή επιχείρηση PAPOULIAS Donuts εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα με μότο: «Από την παράγωγη  στην κατανάλωση.. γρήγορη ανάπτυξη»

Η εταιρεία προσφέρει αρίστης ποιότητας προϊόν, ιδιαίτερο design καταστήματος και μοναδικότητα στο concept.

Σήμερα η εταιρεία διαθέτει 10 καταστήματα στην Πάτρα, 5 στην Αθήνα και σε Ρίο, Αίγιο, Κάτω Αχαΐα, Αμαλιάδα, Πύργο, Κρεστενα και Αγρίνιο.

Το κόστος εξαρτάται από το μέγεθος του καταστήματος - Ανέρχεται 20.000 μέχρι 25.000

Να σημειώσουμε πως η αλυσίδα καταστημάτων PAPOULIAS Donuts έχει συνεργασία με την πασίγνωστη εταιρεία καφέ Douwe Egberts και τα καταστήματα πλέον διαθέτουν εκλεκτούς καφέδες Espresso και ροφήματα καθώς και ποιοτικά σφολιατοειδή.

Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, έρχονται και άλλες εκπλήξεις ....

ΜΕΛΙΣΣΟΤΟΠΟΣ BEE PLACE

Η εταιρεία Μελισσότοπος Bee Place ιδρύθηκε το 2012 στην Πάτρα με αντικείμενο τα προϊόντα της κυψέλης προσφέροντας μέλι (θυμαρίσιο, ελάτης, ανθέων και κωνοφόρων, ανθέων με κρόκο Κοζάνης και με ξηρούς καρπούς, ασφάκας, ερείκης, πορτοκαλιάς, βαμβάκι, βελανιδιά, πεύκου, ευκαλύπτου, κηρύθρα) αλλά και διάφορα προϊόντα κυψέλης. Σήμερα αριθμεί σε 7 καταστήματα με μέσο όρο αρχικής επένδυσης τα 20.000 Ευρώ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ (σε τ.μ.): 25-30

Διαμόρφωση και εξοπλισμός : 10.000€

Αρχικό εμπόρευμα: 5.000€

ENTRY FEES: 5.000€

ROYALTIES: 0%

MRK FEES: 0%

ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΣΒΕΣΗΣ (εκτίμηση): 18

CHILLBOX

Η chillbox frozen yogurt & juicy spoons, ξεκίνησε στις αρχές του 2012, με το πρώτο κατάστημά της στην Πάτρα, σήμερα διαθέτει 66 καταστήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε Αγγλία, Βελγίο, Βουλγαρία, Κύπρο, Σουηδία, προσφέροντας το απαράμιλλης ποιότητας frozen yogurt, σε αξεπέραστη ποικιλία γεύσεων και toppings, καθώς και παγωτό χύμα, καφέ, smoothies, φρουτοσαλάτες και ροφήματα υψηλής ποιότητας και αυθεντικών γεύσεων.

Η επένδυση αποτελείται από τρία στοιχεία σύμφωνα με την εταιρία

Το εκμισθωτικό δικαίωμα (αέρας όπου υφίσταται)
Τα έξοδα κατασκευής του καταστήματος (1.800€-2.000€ ανά τ.μ. περίπου) κατά τα πρότυπα του Chillbox

Δικαίωμα εισδοχής (Entry Fee) που επιτρέπει στον δικαιοδόχο να χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα Chillbox και του οποίου ένα σημαντικό μέρος αποσκοπεί στην κάλυψη των δαπανών εκπαίδευσης, μάρκετινγκ, σχεδιασμού καταστήματος και επίβλεψης πριν από το άνοιγμα του.

Δηλαδή για ένα κατάστημα chillbox 25 τετραγωνικά η επένδυση θα κινηθεί από 45.000 έως 50.000 ευρώ. Τα Entry Fees είναι 7.500 € για κατάστημα εποχικής λειτουργίας και 12.500 € για κατάστημα ετήσιας λειτουργίας.
Royalties δεν υπάρχουν.

GOODY’S

Το Μάρτιο του 1975 ανοίγουν τα δυο πρώτα καταστήματα στη Θεσ/νίκη, στην Κούσκουρα και στην Τσιμισκή με το λογότυπο GOODY'S. Είναι η 1η Ελληνική Επιχείρηση που εφάρμοσε το σύστημα franchising για την ανάπτυξη της αλυσίδας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Μέσο μέγεθος καταστήματος: 200 τ.μ.

Μέσο Ύψος Επένδυσης: €300.000

Royalties: 2% 1ο έτος - 4% 2ο έτος

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αριθμός Καταστημάτων:

Εταιρικά: [40]

Franchise: [120] Ελλάδα και εξωτερικό

MIKEL

Ο καφές στα Mikel είναι ένας μύθος, με την illy να προμηθεύει τα καταστήματα της αλυσίδας, με ειδικό για αυτά χαρμάνι (όπως λέγεται) και με τις διαδικασίες παρασκευής να φυλάσσονται - χάρη marketing και know how - μυστικές από τα μάτια μας. Έγιναν γνωστά από το «εβαπορέ» τύπου αφρόγαλα (Mikello) και την ανάλογη γλυκύτητα – γεύση, που κυριάρχησε σύντομα ως μόδα και υιοθετήθηκε από πολλά – πολλά café.

Η επένδυση για ένα Mikel κυμαίνεται από 160,000 Ευρώ για μικρό κατάστημα, 250,000 με 280,000 Ευρώ για ένα μεσαίο και 350,000 Ευρώ για ένα μεγάλο.

Τα Entry Fees που απαιτούνται είναι της τάξης των 50,000 Ευρώ.

Τα royalties αφορούν στο 5 % του κύκλου εργασιών και τα marketing fees στο 2%.

COFFEEBRANDS

Η εταιρεία ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια από την Πάτρα. Γρήγορα άνοιξαν και άλλα καταστήματα.

Σήμερα η εταιρεία διαθέτει 20 καταστήματα στην Πάτρα, τέσσερα στην Αθήνα, ένα στη Θεσσαλονίκη, ένα στο Αίγιο , ένα στη Ναύπακτο και πέντε στη Κύπρο, ενώ ήδη κατασκευάζονται 10 καταστήματα σε  Ελλάδα και Κύπρο και ένα στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Η εταιρεία δεν δίνει στοιχεία οικονομικά για το κόστος του franchising.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά