Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο thebest.gr: Η κατάσταση για την κυβέρνηση είναι μη αναστρέψιμη – Ο Κ. Πελετίδης έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο thebest.gr: Η κ...
Βγενόπουλος Φάνης

To μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ μιλά απόψε στην Πάτρα

Την πεποίθηση ότι ο χρόνος για την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μετράει αντίστροφα, εξέφρασε μιλώντας στο thebest.gr ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων. Ο κ. Σακελλαρίδης βρίσκεται σήμερα στην Πάτρα, για να μιλήσει στις 7 το απόγευμα στην Αγορά Αργύρη σε εκδήλωση με θέμα τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα στο thebest.gr εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί κάτω από την πίεση της κοινωνίας να πάει σε εκλογές τον Φεβρουάριο καθώς δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Όπως είπε η δυναμική που αναπτύχθηκε μετά την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ ήταν αυτή που δημιούργησε τις συνθήκες κατάρρευσης αυτής της κυβέρνησης.

Έχουμε μια επεξεργασμένη, ρεαλιστική πρόταση, που παρουσιάστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία έδωσε τη δυναμική ώστε να αλλάξει το πολιτικό κλίμα.»

Όσο για το τι έχουν να ελπίζουν οι πολίτες από τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «Εμείς πιστεύουμε ότι η δική μας πολιτική απαντά στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, στην ανεργία, στη φτώχεια, ανασφάλεια.

ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΣ Η ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Όσο για τη ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά τη Δευτέρα η κυβέρνηση από τη Βουλή, τη χαρακτήρισε ως  τακτικού επιπέδου, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι δεν θα πάει τώρα σε εκλογές και να ανακόψει την κατάρρευσή της.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ Σακελλαρίδη, στο τέλος θα αναγκαστεί να πάει τον Φλεβάρη σε εκλογές.

Και αυτό διότι σύμφωνα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση δεν μπορέσει να συγκεντρώσεις τους 180 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, παρά τις προσπάθειές της, κυρίως στους ανεξάρτητους βουλευτές.

Και αυτό διότι η κοινωνία ασκεί τεράστια πίεση προς τους βουλευτές

«Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη για την κυβέρνηση, ειδικά όταν έρχονται νέα μέτρα. Η κυβέρνηση θα πέσει υπό το βάρος της κοινωνικής οργής και της ανάγκης της κοινωνίας για αλλαγή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο κ. Σακελλαρίδης χαρακτήρισε αναγκαιότητα να γίνουν άμεσα εκλογές καθώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει άμεσα σε μια σειρά μέτρων, για την ανακούφιση των πολιτών και για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. «Σήμερα οι πολίτες δεν έχουν εισοδήματα για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Εάν δεν σπάσουμε αυτόν τον «φαύλο κύκλο», τότε μην περιμένουμε να βγούμε από την κρίση», είπε χαρακτηριστικά.

ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Αναφορικά με τις διαδικασίες επιλογής των βουλευτών, η οποία δεν έχει ξεκινήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι η κατάρτιση των ψηφοδελτίων δεν είναι πρώτη προτεραιότητα, αλλά η κινητοποίηση της κοινωνίας και των τοπικών δυνάμεων, ώστε να προστατεύσουν το κόμμα από τη λάσπη και τις συκοφαντίες αλλά και να προβάλλουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση.

Η διαδικασία της επιλογής των υποψηφίων θα γίνει μέσα από τις Νομαρχιακές Επιτροπές, οι οποίες θα κρίνουν ποιοι μπορούν να συσπειρώσουν και να εμπνεύσουν.

«ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»

Ο κ. Σακελλαρίδης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του thebest.gr, δήλωσε ότι δεν σκέφτεται να είναι υποψήφιος βουλευτής καθώς έχει επιλέξει στο στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗ

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στη στάση του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη απέναντι στην αξιολόγηση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τόνισε ότι ο δήμαρχος δίνει μια μάχη για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκφράζοντας την πλήρη και την αμέριστη συμπαράστασή του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Πελετίδη, στον κοινό αγώνα για την προάσπιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όσο για την αξιολόγηση, δήλωσε ότι αυτή γίνεται διότι υπάρχει υποχρέωση της κυβέρνησης προς την Τρόικα για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις