Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κορυφώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στο Ναό της Αγίας Ευφροσύνης στο Άσυλο Ανιάτων

Πάτρα: Κορυφώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Με τη δέουσα θρησκευτική λαμπρότητα τελέσθηκε η εορτή της Αγίας Ευφροσύνης στον εορτάζοντα Ναό του Ιδρύματος, Το απόγευμα της 24ης Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄Αρτοκλασίας και περιφοράς της εικόνας της Αγίας Ευφροσύνης στον εσωτερικό χώρο του Ιδρύματος, καθώς και στον προαύλιο χώρο. Το πρωί της 25ης Σεπτεμβρίου τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Εσπερινού, στην οποία παρευρέθησαν ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Παντελίδης, ο π. Γεώργιος Μπιτσάκος και ο π. Βασίλειος Σταμόπουλος, τελέσθηκε Αρτοκλασία, λιτάνευση της εικόνας στον εσωτερικό χώρο και στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος. Στην Ιερά Λιτάνευση της εικόνας συμμετείχαν, η μπάντα του Δήμου Πατρέων, από την οποία ακούστηκαν εμβατήρια καθώς και ο Εθνικός Ύμνος. Επίσης συμμετείχε ο Παμμικρασιατικός Σύλλογος Πατρών. Μετά το πέρας του Εσπερινού μοιράστηκε στους ευσεβείς επισκέπτες γλύκισμα από το προσωπικό του Ιδρύματος, και ο Παμμικρασιατικός Σύλλογος χάρισε απλόχερα χαρά και ζωντάνια σε όλους τους παρευρισκόμενους με χορούς και τραγούδια από την περιοχη της Μικράς Ασίας.

Ανήμερα της εορτής της Αγίας Ευφροσύνης τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τους ιερείς : Πανοσιολογιότατος  Αρχιμανδρίτη π. Βασίλειο Μπλάνα και τον π. Γεώργιο Μπιτσάκο. Κηρύχτηκε ο Θείος Λόγος και ακολούθησε Θεία Κοινωνία. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας υπήρξε κέρασμα με καφέ, αναψυκτικά και γλυκό προς το πλήθος πιστών που με ευλάβεια προσήλθε στο ναό του Ιδρύματος για να συμμετάσχει στην εορτή της Αγίας Ευφροσύνης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Διευθυντής και το προσωπικό του Ιδρύματος αισθανόμενο το χρέος και την τιμή από την ευλογία της Αγίας Ευφροσύνης, ευχαριστεί όλους και όλες που συνέρρευσαν με πίστη και ευλάβεια στο Ναό του Ιδρύματος και εύχεται σε όλους υγεία και χαρά. Η Ευχή της Αγίας Ευφροσύνης να πρεσβεύει υπέρ υμών και ημών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις