Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: ΣΤΟΠ στα τακτικά χειρουργεία στον Άγιο Ανδρέα - Δεν υπάρχει ούτε...σεντόνι για τους ασθενείς!

Πάτρα: ΣΤΟΠ στα τακτικά χειρουργεία στον...

Απίστευτες καταστάσεις στη δημόσια υγεία

Τραγική ειναι η κατάσταση που επικρατεί με τις ελλείψεις σε βασικο εξοπλισμό και ιματισμό στα δημόσια νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Ενδεικτικό αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Πάτρας ο Άγιος Ανδρέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία με το αιτιολογικό οτι δεν υπάρχουν... σεντόνια για τους ασθενείς.

Είναι χαρακτηριστικό οτι υπάρχουν αποθέματα μόνο για εξαιρετικά έκτακτες περιπτώσεις.

Όπως δήλωσε στην ραδιοφωνική εκπομπή Φόρα Παρτίδα του ΑΝΤΕΝΝΑ Πάτρας ο χειρούργος του Νοσοκομείου Φώτης Καρβελας, υπάρχει ειδοποίηση απο την προίσταμένη των χειρουργείων του νοσοκομείου να μην πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα για αύριο χειρουργεία στο νοσοκομείο γιατί δεν υπάρχει... ιματισμός!

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Καρβελάς στο Νίκο Σύφαντο και την Αφροδίτη Τσικριτζή "έχουν κρατηθεί μόνο τρια σετ σεντονιών στην περίπτωση που υπάρξει πολύ έκτακτο περιστατικό που θα χρήζει άμεσης χειρουργικής αντιμετώπισης.

Θέμα με τον ιματισμό προκύπτει συνεχώς στο νοσοκομείο και μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται αναγκαστικά σεντόνια μιας χρήσεως τα οποία είναι ιδιαίτερα ακριβά για χειρουργείο".

Ο κ. Καρβελάς μάλιστα υποστήριξε οτι υπάρχει ζήτημα με την εταιρεία που καθαρίζει τα σεντόνια αφού "όπως πληροφορούμαστε παίρνουν 100 ζευγάρια για να τα καθαρίσουν και επιστρέφουν πίσω τα μισά τα οποία μάλιστα αναδύουν μυρωδιά ...κοπράνων"...

"Καλό θα είναι η διοίκηση του νοσοκομείου να ασχοληθεί αν και νομίζω οτι δεν θέλουν να ασχολούνται με τέτοιου είδους θέματα" κατέληξε ο γνωστός χειρούργος.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις