Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζουν οι ναοί της Αγίας Παρασκευής στα Ταμπάχανα και στο Α' Κοιμητήριο της Πάτρας

Πανηγυρίζουν οι ναοί της Αγίας Παρασκευή...

Την Κυριακή που τιμάται η μνήμη του Αγ. Παντελεήμονα πανηγυρίζει ο ναός στο Προάστιο

Η μνήμη της Αγίας Παρασκευής της Μεγαλομάρτυρος που ήταν Ρωμαία αγία που μαρτύρησε με αποκεφαλισμό τον 2ο αιώνα μ. Χ. επί αυτοκράτορα Μάρκου Αυρηλίου, τιμάται ως γνωστό στις 26 Ιουλίου.

Στην Πάτρα θα τιμηθεί με λαμπρότητα η μνήμη της, τόσο στον ιερό ναό που βρίσκεται στα Ταμπάχανα όσο και στον μικρό ιερό ναό στην είσοδο του Α’ Δημοτικού Κοιμητηρίου της Πάτρας.

Στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Πατρών, στα Ταμπάχανα, σήμερα παραμονή της εορτής στις 19.00 θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος από τον ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Πατρών, αρχιμανδρίτη π. Κύριλλο Κωστόπουλο.

Από τις 22.00 το βράδυ έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, θα τελεστεί βραδινή Θεία Λειτουργία με ομιλητή τον Θεολόγο και εφημέριο του Ναού π. Γεώργιο Σμεράιδο ενώ το Σάββατο 26 Ιουλίου στις 7 το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία με Θείο κήρυγμα από τον καθηγούμενο της Μονής Γηροκομείου, αρχιμανδρίτη π. Συμεών Χατζή.

Στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός.

Να θυμίσουμε ότι η Αγία Παρασκευή θεωρείται η προστάτιδα των οφθαλμών.

Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Πατρέων (Διεύθυνση Έργων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου, Τμήμα Κοιμητηρίων), το Σάββατο 26 Ιουλίου 2014 θα γίνει η γιορτή της Αγίας Παρασκευής στον Ιερό Ναό του Α' Δημοτικού Κοιμητηρίου της Πάτρας.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014 ώρα 19.00, Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Λιακόπουλο, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014 ώρα 7 το πρωί, Πανηγυρική Θεια Λειτουργία με Θείο κήρυγμα από τον π. Νικόλαο Μεσσαλά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρα στις 18.30, Εσπερινός μετά Παρακλήσεως προς την Αγία Παρασκευή, υπέρ υγείας και θείας βοηθείας των πιστών.

*Όσο για την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014 πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίου Παντελεήμονα στο Προάστιο όπου επίσης θα γίνει μεγάλη θρησκευτική πανήγυρη.

Το Σάββατο το απόγευμα, στις 19.00 στον εσπερινό θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Χριστόφορος Μυτιλήνης ενώ την Κυριακή  στην πρωινή Θεία λειτουργία ο αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ο Άγιος Παντελεήμων που θεωρείται ο προστάτης των αρτοποιών, είναι Άγιος της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, που έδρασε στα τέλη του 3ου αιώνα μ. Χ. Έζησε στη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας και παρέδωσε μαρτυρικώς τη ζωή του.

Την Κυριακή 27/7 στις 19.00 το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινός και κατόπιν λιτάνευση της εικόνας του Αγίου.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις